Формула 1 - сезона 2024

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2024?

• Серхио Перез - Ред Бул Хонда

Гласови: 0 0,0%
  • Логан Сарџент - Вилијамс Мерцедес

• Жу Гванжу - Кик Заубер Ферари

• Валтери Ботас - Кик Заубер Ферари

• Кевин Магнусен - Хаас Ферари

• Нико Хулкенберг - Хаас Ферари

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.992
Кога Саинц го нападна Макс скоро не се ни бранеше, ама со Норис се бореше како да му е последно, го туркаше надвор како да сака да го исфрли. Вака го туркаше и Луис на времето 2021, ама добро, со Норис се големи пријатели па Ландо нема да му замери. Ландо нема м... за да го претица Макс. Ај тоа што овај го турка па Норис не ризикува тоа разбирам ама после тоа ниту еднаш повторно да не покуша... освен страв не знам што друго. Уствари Норис со онаква ракета од МеКларен никого не претица вчера. Ниту Шарл. Макс ја заслужи титулата, мислам дека тактиката да го заплаши Норис па макар и бил казнет за тоа му вроди со плод, не верувам дека во преостанатите трки 3-4 трки Норис ке влегува во дуел со Макс освен ако не е драстично побрз па да може лесно да го помини без ризик. Да пробаше Макс вака да му прави на Сајнц ке видеше како ке помини ама тој го знае тоа па својата тактика ја поставува според опонентот, освен тоа Сајнц ионака нема шанса да го стигни во пласманот.
Браво за Макс. Не заради поштеноста, воопшто не е тоа ама е интелегентен возач. Па и Шуми на времето 1994та стана првпат шампион со истуркување на Дејмон од патеката. И Ландо треба да сфати дека шампионски возач не значи и поштен возач.
Или едноставно не го гледа Саинц како закана за титулата, а Норис му е закана, и не би го отпишал така лесно. РБ и Макс од трка во трка влагаат во некакви проблеми, или нема моќ во моторот или гумите му се ебани после 10 круга. Вчера после казната и кога стави хард, многу лесно дојде позади Хамилтон, ама на него не му се доближи ниту секунда, само се оддалечуваше. На крај дури и Магнусен мислам беше на 2-3 секунди позади Макс.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.992
Ликот седи во мртов болид скоро цел круг, па шета вон болидот уште цел круг, yellow flag. Мекларен прават swap на позициите, и дури тогаш вадат virtual safety? :icon_lol:
Маси за овие е доктор. Во секој случај, ни преостануваат возбудливи трки, и се надевам титулата ќе ја решаваме како во 2021!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.921
Поени од реакции
44.972
Ликот седи во мртов болид скоро цел круг, па шета вон болидот уште цел круг, yellow flag. Мекларен прават swap на позициите, и дури тогаш вадат virtual safety? :icon_lol:
Маси за овие е доктор. Во секој случај, ни преостануваат возбудливи трки, и се надевам титулата ќе ја решаваме како во 2021!
Istoto i jas sakav da go kazam, a ko kapak na sve Maks dobil 5 sekundi kazna, sto znaci uste eden bod izgubi, ama ova so virtualov bese dnoto, cekaa da ja dade Piastri pozicijata pa da go pustat, gluposti, i toa najavija koga ocigledno bese deka Piastri ke go izede od Maks, mada opravdano e sto pustija, neopravdano e sto tolku dolgo cekaa.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.921
Поени од реакции
44.972
Mozno e i trka da nema utre zaso prognozata bila beter od denes. So sreka neka im e, fijasko u najava ko Spa pred nekolku sezoni.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.992
Со толку безбедносни мерки, и пичкиве од ФИА се плашат да дадат зелено светло, пу да ви ебам мајката неспособна.

Во случај да нема трка, во корист иде на Макс, иако навивам за него ова ќе биде многу лошо, дај бе да се тркаат нека се јадат до последна трка...

Член од
30 август 2024
Мислења
54
Поени од реакции
242
Според најави, имаат мал прозорец без дожд во период на квалификации. Но им врне без прекин...

Ќе извозат сигурно, ама какви квалификации ќе бидат ќе видиме. Имаат гуми за вакво време ама очигледно се плашат поради видливост. Ако возат со зелени, за побрзо време, очекувам 2-3ца да се преебат.

Со плавите им е проблем дека им се креваат огромни облаци и ништо не гледаат позади. Затоа и ваљда не пуштаат да се вози...
Автоматски споено мислење:

Затоа не возат на дожд. Уште сеа да им почне пак да истура и толку ќе биде од квалификации...

Последно уредено:
Член од
30 август 2024
Мислења
54
Поени од реакции
242
Според најави, имаат мал прозорец без дожд во период на квалификации. Но им врне без прекин...

Ќе извозат сигурно, ама какви квалификации ќе бидат ќе видиме. Имаат гуми за вакво време ама очигледно се плашат поради видливост. Ако возат со зелени, за побрзо време, очекувам 2-3ца да се преебат.

Со плавите им е проблем дека им се креваат огромни облаци и ништо не гледаат позади. Затоа и ваљда не пуштаат да се вози...
Автоматски споено мислење:

Затоа не возат на дожд. Уште сеа да им почне пак да истура и толку ќе биде од квалификации...
Аууу драма :pos: Норис само треба да си извози чист круг и да остане 1. Ако утре врне исто и Макс не земе ни бод, ќе биде луд финиш на сезона.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.548
Поени од реакции
4.034
Трката ќе биде денес во 18h или ќе ја одложат за утре?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.429
Поени од реакции
11.341
Аууу драма :pos: Норис само треба да си извози чист круг и да остане 1. Ако утре врне исто и Макс не земе ни бод, ќе биде луд финиш на сезона.
Невозможно е да помине само извози си и завршена работа има триста глупости да се задесат со прекини и што ти не

Член од
30 август 2024
Мислења
54
Поени од реакции
242
Невозможно е да помине само извози си и завршена работа има триста глупости да се задесат со прекини и што ти не
Да, ама 17ти почнува, доста назад е. Зборам од гледна точка на Норис, ова му е како лото.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
Трката ќе биде денес во 18h или ќе ја одложат за утре?
Трката е денес во 16:30.

Иначе пре-очигледни се со фаворизацијата на Норис. Мора Ред-Бул да бараат да нема (барем) Британец кај стујардите. И ја сакам Верстапен да не освои, али ова, во последниве неколку трки е срамота.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.429
Поени од реакции
11.341
Да, ама 17ти почнува, доста назад е. Зборам од гледна точка на Норис, ова му е како лото.
Па тоа да ама рачунај ке има доста сејфти кар згора на се и он не знам колку е спремен ваква трка да извози без глупост

Член од
30 август 2024
Мислења
54
Поени од реакции
242
Трката е денес во 16:30.

Иначе пре-очигледни се со фаворизацијата на Норис. Мора Ред-Бул да бараат да нема (барем) Британец кај стујардите. И ја сакам Верстапен да не освои, али ова, во последниве неколку трки е срамота.
Макс доби титула поради фаворизација. Така да...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.992
ФИА ја прават истата дупешка од вчера. Строл добри 40 секунди седи у ѕид, нема црвено знаме. Доаѓа ред на Макс да заврши круг, red flag.

Kajgana Shop

На врв Bottom