Исчезнати лица

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.827
Поени од реакции
4.533
Ок што ти прави сомнеж дека некој од тие 4 пајташи е невин ? Јас тука не гледам никаков сомнеж, јасно како ден е дека тие 4 се криви за тие 2 убиства.

Има сомнежи во мотивот, има сомнежи во учеството на таткото, има сомнеж за улогата на Панче во све ова, може максимум да има сомнеж кој го повлекол чкрапалото. Ама дека тие четворица ги киднапирале и убиле Панче и Вања, тука нема сомнеж.

Знаеш како викаат, кога знаат двајца е тајна, кога ќе дознае трет, веќе не е тајна. Премногу е комплексно ова за да може да се намести.
Другар сам си одговори
Има сомнеж во мотивот
Има сомнежи во учеството на таткото
Има сомнеж во учеството на Панче
Има сомнеж кој го повлекол чкрапалото
Сигурни ли сме дека се единствени? Сигурни ли сме дека некој друг не ја нарачал случкава со други мотиви? Ако некој друг е замешан а не знаеме, треба ли да остане на слобода тој?
Мотивот е столб на криминалот, а мотивот не е јасен, откуп не е побарано и по брза постапка е ликвидирано девојчето. Ќе мижиме ли за тоа?

Имам јас и други информации ама не се за форум. Дојди во Велес, частам пита, ќе правиме муабет

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.545
Од каде Кешишов знае кај е телото на девојчето ако не е убиец/соучесник?
Тоа цело време прашуваме, ама никој не знае да одговори. Битно го тепале, го натерале да признае, а пошто тој невин, греота, не знаел што признава и случајно покажал со глава кон некои перници, пошто така му се сонило, и таму телото на Вања го нашле, а не дека тој знаел. Само му се сонило.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.491
Ај пак да се пробам:

Може да ме потсети некој на првиот ден на монструозниов настан? Кој, во колку часот пријави во полиција а подоцна на социјални мрежи дека е исчезнато девојче итн...? Мислам, од моментот кога излегла од дома, до моментот на паника, колку време имаше поминато?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Тоа цело време прашуваме, ама никој не знае да одговори. Битно го тепале, го натерале да признае, а пошто тој невин, греота, не знаел што признава и случајно покажал со глава кон некои перници, пошто така му се сонило, и таму телото на Вања го нашле, а не дека тој знаел. Само му се сонило.
Да да, а дипстејтот сака да го затвори Палчо оти голем политички гуру и лик е, закана за сите влади во Македонија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Другар сам си одговори
Има сомнеж во мотивот
Има сомнежи во учеството на таткото
Има сомнеж во учеството на Панче
Има сомнеж кој го повлекол чкрапалото
Сигурни ли сме дека се единствени? Сигурни ли сме дека некој друг не ја нарачал случкава со други мотиви? Ако некој друг е замешан а не знаеме, треба ли да остане на слобода тој?
Мотивот е столб на криминалот, а мотивот не е јасен, откуп не е побарано и по брза постапка е ликвидирано девојчето. Ќе мижиме ли за тоа?

Имам јас и други информации ама не се за форум. Дојди во Велес, частам пита, ќе правиме муабет
Генерално овие 4 се криви како црниот ѓавол. А тоа што има во позадина е друг муабетот. Според мене има поголем плот, го имам кажано неколку пати. А Панче дефинитивно бил дел од таа тајфа на конспиративци. Не ми се верува дека имало нарачка, кој му нарачува на овие дебили убиство? Мотивот се дели на два, на дебиливе им е даден политички мотив, а Палчо има сосема друг мотив и голема е веројатноста да е лична одмазда. Имај во предвид дека на УПА Ентерпрајс од владата на СДСМ 2002-2006 и е пресудено оштета за (аферата) Бастион од државата 1М евра, за да после во времето на Грујо се повлече оваа пресуда. Во истото тоа време(2002-2006), Ванчо Лазаров ги „купува“ спорните станови, баш од Палчо. Башка има уште една афера со Тифани. И двајцата се на висока позиција на градската СДСМ, а Ванчо е директор на Царина.

Е сега овие податоци се јавно познати. Да побараш на time.mk ќе ги најдеш сите текстови од порталите за овие вести. И од тука јас влечам некои претпоставки.

Што се однесува до дебиливе, тие се клукани со пропаганда, за банкстерите, за власите, за зионистите... впрочем го гледаме тоа и на форумов, има негови следбеници и на форумов кои го бранат отворено (можам да ти посочам уште двајца кои не се на темава). И верувам дека не било бајаги тешко да ги натераш овие дебили на „револуција против влашките бакнстери“ и можеби да ги вратат парите од власите украдени во транзицијата (што е најтажно и он бил профитер од таа транзиција), можда како изговор да најдат финансии за избори. Рачунај дека Палчо за нив бил бог и батина, пред да се случи ова, го следеле како кутриња, за да сега се праи наудрен... И што е најтажно, они се слика и прилика за тоа колку го боли стап Палчо за неговите следбеници.

Иначе не треба да мижиме на недостатоците што се прават. Не смее притисокот од јавноста да го уништи овој процес и да остане во сенката на сомнежите. Мораат сите сомнежи да се расчистат и сите потенцијални учесници во позадина да се најдат пред лицето на правдата.

Затоа и реков, МВР и обвинителството направија неколку грешки во случајов, кој морам да признам е мошне тежок. Убиството на детето е ладнокрвно, не е злостор од страст, не е злостор предизвикан во афект или во религиозни причини, значи чисто зло.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.116
Поени од реакции
30.183
Ако имаш кажи ги, не гледам зошто да не им биде местото на еден форум кога има стотици теории што се вртат.
Демек у подпросечен ресторан ќе го убедиш некој повеќе од тука. Намали со ракијата.

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Ni za Palcho nema dokazi, nema dnk,nema oruzhje nema nishto. Do denes ja ima samo izjavata od nacalnikot deka "Plashliviot" kezhovski mu se doveril.....

i ushte ednash , nitu Palco go branam nitu nekogo napajgam, samo gi sledam izlozhenite fakti i dokazi. A za mene izjavi vo 4 oci ne se dokazi.
i milo ce mi bidi da mu ja dokazhat vinata na nekogo pa ako saka toj nekoj i najblizok od mojata familija da bidi. Takov monstrum shto ubiva deca zasluzhuva dozhivotna corka!
Ama mora da se dokazhi.

do finasle samo ce ve citam.
Pozdrav do veseloto drushtvo so,

kad bi veče bilo veće......

P.S. @bijons da si ibime vekot :pos: Istovremeno istoto sne go pishale:pos::pos::pos::pos::pos:
Од кај па ти знаеш што има обвинителството а што нема? Судењето е јавно, сите ќе бидат сослушани и вкрстено испрашувани. Мене ме интересира таткото и оној Гоце што ќе кажат.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.582
Поени од реакции
22.528
Прочитав милион небулози. Изгледа многумина не знаат дека исказите на сега обвинетите (тогаш осомничени) кога го признаваат делото се снима и видео снимка од истите ќе биде пуштена во суд.

Денес продолжува судењето, сведочат сведоци на обвинителството.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.414
Поени од реакции
13.439
А достапно е судењето за јавноста? Има ли видеа од судењата?

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
А достапно е судењето за јавноста? Има ли видеа од судењата?
Видео не, судија Ивица Стефановски одлучи судењето да биде јавно, наспроти барањето на мајката да биде затворено. Достапно е за медиуми.
Автоматски споено мислење:

Ако имаш кажи ги, не гледам зошто да не им биде местото на еден форум кога има стотици теории што се вртат.
Демек у подпросечен ресторан ќе го убедиш некој повеќе од тука. Намали со ракијата.
Нека ми пише мене приватна порака ќе објавам и ќе заштеди пита.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313

Еве одговор зошто била паниката уште од првиот ден да се проверат граници и зошто воопшто класната се јавила само после 15 минути каснење на девојчето. Значи имало индикации и сомнежи.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.286
Поени од реакции
6.190
Ако искочи дека издишаниот од Ѓорче е Гоце, ќе биде замрсена работата. Тука е таа склопка на Фершпед. Ќе биде ова долга заебана и мучна.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.286
Поени од реакции
6.190
И сега што кажа.
Незнам ни ја. Ќе видиме кај иде работава, ама почиња да смрди многу. Кој и да е кумот, треба да се докаже прво како знаел да бара у Велес снимка од колата, и второ од кај пристап до камери (ова е многу помалце битно у случајов).

Kajgana Shop

На врв Bottom