Исчезнати лица

Член од
5 март 2018
Мислења
16.451
Поени од реакции
18.711
Џабе се расправате.
Ако не се најдат цврсти докази, ке се одолговлекува ова со години.
Истата заврзлама како во Србија, со убиството или исчезнувањето на малечката Данка...до ден денес не се откри што се случило и кој е виновен.
Врска нема едно со друго, за Данка нема никакви днк докази, ниту пак е пронајдено телото, цел терен е изоран со багери, вклучени се и трагачи кучиња тело нема, плус нема ниту днк крв, трагите од крв пронајдени во возилото на обвинетите за која претходно се претпоставуваше дека е нејзина се испостави дека не е
Единствено се совпаѓа џпс рутата со која движеле тие околу депонијата, нели прво рекоја дека таму е закопано телото.
Тој случај е мистерија и не знам како би се решил во скоро време
Автоматски споено мислење:

Da dokaz se svete tela AMA nema BAREM dosgea kako se stvorile tie dokazi, podobro recheno koj gi ubil.

IMA SAMO indicii!!!
Drugo e koga che se prikazhi Pishtolot so ottisoci od Palcho ilu nekoj drug, barutni cesticki, izjavi od ocevidci...
Ili priznanie od dvajca ili povejche od privedenite na koi shto im se poklopuvaat izjavite.

Do sega barem jas nishto takvo ne vidov.
Тројца признаа од приведените не двајца, им се поклопија и изјавите, така ги пронајдоа телата.
Пиштолот со отисоци дали си сериозен ?
Колку и да биле малоумни барем за тоа биле спремни, да се отарасат од оружјето

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332

цитат:
„додека беше во притвор, како свои бранител ги побара Тони Менкиновски, Славчо Секулов и Јовица Страшевски, но тогаш ниту еден од овие адвокати не го прифати случајот“
Потоа доби адвокат по службена должност, но неговиот ангажман траеше кратко, бидејќи кумановскиот адвокат Марјан Витановски, се нафати да го застапува пред судот. Од денеска на помош се приклучува и адвокатот Страшевски.“

...ве прашувам за ваше мислење, што се смени, која е причината, да тие познати адвокати кои одбиле да го бранат Палчо и да се нафатат на случајот додека бил во притвор, наеднаш сега по Х време, двајца прифатиле и му станале бранители, зашто би одбраниле нешто што не е одбранливо ако се има совршени докази?

П.С.
се исклучувам од темата, до некое идно време кога можеби работите ќе бидат појасни!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.983
Поени од реакции
7.631
Врска нема едно со друго, за Данка нема никакви днк докази, ниту пак е пронајдено телото, цел терен е изоран со багери, вклучени се и трагачи кучиња тело нема, плус нема ниту днк крв, трагите од крв пронајдени во возилото на обвинетите за која претходно се претпоставуваше дека е нејзина се испостави дека не е
Единствено се совпаѓа џпс рутата со која движеле тие околу депонијата, нели прво рекоја дека таму е закопано телото.
Ni za Palcho nema dokazi, nema dnk,nema oruzhje nema nishto. Do denes ja ima samo izjavata od nacalnikot deka "Plashliviot" kezhovski mu se doveril.....

i ushte ednash , nitu Palco go branam nitu nekogo napajgam, samo gi sledam izlozhenite fakti i dokazi. A za mene izjavi vo 4 oci ne se dokazi.
i milo ce mi bidi da mu ja dokazhat vinata na nekogo pa ako saka toj nekoj i najblizok od mojata familija da bidi. Takov monstrum shto ubiva deca zasluzhuva dozhivotna corka!
Ama mora da se dokazhi.

do finasle samo ce ve citam.
Pozdrav do veseloto drushtvo so,

kad bi veče bilo veće......

P.S. @bijons da si ibime vekot :pos: Istovremeno istoto sne go pishale:pos::pos::pos::pos::pos:

Последно уредено:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
...ве прашувам за ваше мислење, што се смени, која е причината, да тие познати адвокати кои одбиле да го бранат Палчо и да се нафатат на случајот додека бил во притвор, наеднаш сега по Х време, двајца прифатиле и му станале бранители
Апсолутно ништо не се сменило, тие што одбиле да го бранат и понатаму одбиваат, некои други се решиле да го бранат. :D

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
335
Мајката ја има сменето својата изјава на судењето во однос првиот пат кога била сослушана, а без матрејални докази само со исказ на овие дебилите нема шанси некој да осудат.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.196
Поени од реакции
2.195
На 90% од тука побитно ви е да се осуди било кој за случајот и да се направи некој "closure" и така да се има чувство дека, ете, правдата на некој начин е "задоволена", отколку да се најде вистинскиот убиец и мотивот зашто 14 годишно невино девојче е киднапирано и буквално егзекутирано 2 саати подоцна.
Дури и сите 5ца обвинети да ги осудат на доживотна казна не треба тука да се застане, треба да се бара кој од нив е егзекуторот и кој му бил мотивот и поривот да го убие детето.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.103
Поени од реакции
10.138

Тројца признаа од приведените не двајца, им се поклопија и изјавите, така ги пронајдоа телата.
Пиштолот со отисоци дали си сериозен ?
Колку и да биле малоумни барем за тоа биле спремни, да се отарасат од оружјето
Има врска душо, како нема!
Паметиш колку осуди имаше за мајката на Данка, оа разни клевети како била продадена, па демек била после видена во Германија....разни изјави како телото и било изгорено и сокриено во некоја депонија...
Осумничените се уште се во затвор...така и овој случај со Палчо ќе се влече.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.787
Поени од реакции
21.328
Бранење убијци на деца. Мислам дека од тоа подоле не може да падне човек.
Бот,на њима не ги е поента да браниф убијци на деца.Него тој е некој ноф азакс синдром куде што као демек индиго деца ке се издвојуеф од обични људи.Као демек ми смо различни од вас,не размислуемо шаблонски.
Ми иамо визију и перспективу,што поразлчно тој покул.
А устфари тешки идиоти,глупи до колена, од колена нагоре дебили. Празни у главу.
Сфири промаја.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
Ni za Palcho nema dokazi, nema dnk,nema oruzhje nema nishto. Do denes ja ima samo izjavata od nacalnikot deka "Plashliviot" kezhovski mu se doveril.....

i ushte ednash , nitu Palco go branam nitu nekogo napajgam, samo gi sledam izlozhenite fakti i dokazi. A za mene izjavi vo 4 oci ne se dokazi.
i milo ce mi bidi da mu ja dokazhat vinata na nekogo pa ako saka toj nekoj i najblizok od mojata familija da bidi. Takov monstrum shto ubiva deca zasluzhuva dozhivotna corka!
Ama mora da se dokazhi.

do finasle samo ce ve citam.
Pozdrav do veseloto drushtvo so,

kad bi veče bilo veće......

P.S. @bijons da si ibime vekot :pos: Istovremeno istoto sne go pishale:pos::pos::pos::pos::pos:
Ќе докаже обвинителот дека е виновен палчо,не се секирај..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
па по негова желба го депортирале!
Да бе, секое сабајле кога ќе станел му давале анкетно ливче на Палчо со прашањето „дали сакаш денеска да те депортираме“...

Иначе за самиот случај и глупостите што ги читам и слушам дека бил местен Палчо. За да Палчо бил наместен, потребно е да е вмешано и пола МВР. Зошто побогу некој би си направи политичко и лично харикири, за да го тргне Палчо од врат. Еден човек од МВР да пропее и да собере докази за местенка, пола политичка структура од минатата власт може да заврши во затвор. За што за Палчо. Постојат многу методи за тоа да се изведе на многу ефикасен начин, на крајот на краиштата да му се загуби целата трага на Палчо, без никаков проблем. Во историјата на Македонија, имало убиства на пратеници, претседател, министри... па не па за Палчо некој ќе ги праел салто мортале.

Палчо е крив!!!
Дебилите околу него се криви!!!
Мотивот е непознат, и МВР има кривица што не го нашла мотивот!!!
Обвинителството има кривица што го почнала судењето без да биде разјаснет добро мотивот!!!

И не се малку луѓе на форумов кои бранат убиец на дете и инсистираат дека е невин, и не се само во темава!!!

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.432
Поени од реакции
4.174
Тоа е така бидејќи МВР на Оџибуко од старт ја еба цела процедура во овој случај со неговото излегување уште вечерта кога го најдоа телото и од старт ги осуди како монструми итн без конкретни докази ниту пак да се осознае мотивот и начинот од ова злосторство. И до ден денес немаме ниеден доказ за тоа кој точно, како и зошто отепал две сосема неповрзани личности.

Не помогнаа ни оние мочковци кои се сакаат само да се експонираат во секој ебан случај како Јанаки и нему сличните со повиците ниеден адвокат да не ги застапува, а таквиот став само им оди на прилог на обвинетите бидејќи секој обвинет по закон има право на одбрана во судскиот систем.
Janaki e egoist, narcis i alcen za pari..

Мајката ја има сменето својата изјава на судењето во однос првиот пат кога била сослушана, а без матрејални докази само со исказ на овие дебилите нема шанси некој да осудат.
Ima materijalni dokazi... Kameri na sekoe kjose gi imaat snimeno so kolite, ukradenata i kangoo-to ..

Последно уредено:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.827
Поени од реакции
4.533
Да бе, секое сабајле кога ќе станел му давале анкетно ливче на Палчо со прашањето „дали сакаш денеска да те депортираме“...

Иначе за самиот случај и глупостите што ги читам и слушам дека бил местен Палчо. За да Палчо бил наместен, потребно е да е вмешано и пола МВР. Зошто побогу некој би си направи политичко и лично харикири, за да го тргне Палчо од врат. Еден човек од МВР да пропее и да собере докази за местенка, пола политичка структура од минатата власт може да заврши во затвор. За што за Палчо. Постојат многу методи за тоа да се изведе на многу ефикасен начин, на крајот на краиштата да му се загуби целата трага на Палчо, без никаков проблем. Во историјата на Македонија, имало убиства на пратеници, претседател, министри... па не па за Палчо некој ќе ги праел салто мортале.

Палчо е крив!!!
Дебилите околу него се криви!!!
Мотивот е непознат, и МВР има кривица што не го нашла мотивот!!!
Обвинителството има кривица што го почнала судењето без да биде разјаснет добро мотивот!!!

И не се малку луѓе на форумов кои бранат убиец на дете и инсистираат дека е невин, и не се само во темава!!!
Презумпција на невиност другар, загарантирана со устав.
Јас не сум сигурен дали е крив или е невин, едноставно немам доволно информации. И она што се пласира во јавност е најчесто контрадикторно, па затоа и не можам да бидам сигурен.
Знаеш што би било полошо од тоа да не го осудат Палчо? Да го осудат а на крај да испадне дека не е крив, а убиецот да е на слобода.
Пак ќе повторам, не знам дали е крив или не, ама од тоа што го видовме не сум убеден во ништо. За сега

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Презумпција на невиност другар, загарантирана со устав.
Јас не сум сигурен дали е крив или е невин, едноставно немам доволно информации. И она што се пласира во јавност е најчесто контрадикторно, па затоа и не можам да бидам сигурен.
Знаеш што би било полошо од тоа да не го осудат Палчо? Да го осудат а на крај да испадне дека не е крив, а убиецот да е на слобода.
Пак ќе повторам, не знам дали е крив или не, ама од тоа што го видовме не сум убеден во ништо. За сега
Ок што ти прави сомнеж дека некој од тие 4 пајташи е невин ? Јас тука не гледам никаков сомнеж, јасно како ден е дека тие 4 се криви за тие 2 убиства.

Има сомнежи во мотивот, има сомнежи во учеството на таткото, има сомнеж за улогата на Панче во све ова, може максимум да има сомнеж кој го повлекол чкрапалото. Ама дека тие четворица ги киднапирале и убиле Панче и Вања, тука нема сомнеж.

Знаеш како викаат, кога знаат двајца е тајна, кога ќе дознае трет, веќе не е тајна. Премногу е комплексно ова за да може да се намести.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Дотичниот Палчо го задржале во „привремен“ затвор 5 месеци, не кривичен закон, не истражен затвор, туку привремен затвор (дали знаеш што значи тоа), па по негова желба го депортирале!
По негова желба го депортирале? Хахахахаха леле бе, дај не тресете глупости. Прво бега, па сам бара да го депортираат...

Ова ми личи како на Џемо Биљбиљ драмата римејк на Сомнително Лице „ При што бев двапати убиен и еднаш ранет“.....

Од каде Кешишов знае кај е телото на девојчето ако не е убиец/соучесник?

Kajgana Shop

На врв Bottom