ATP тенис - општа дискусија

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.980
Интересно е што испаднаа и Новак и Алкараз за турниров, зашто сега има многу тенисери што веруваат дека може да освојат и ќе играат и без fear фактор и со 1 тон самодоверба, прилично сум убеден е дека после долго време многу е голем процентот на оние што останаа у ждребов и веруваат во себе дека можат всушност да дојдат до трофејот тука, ко една од оние прилики што ретко им се укажувале во кариера па да одат со она, сега или никад.

Нема да го наречам ова Чилич момент ко Драгонски што пиша зашто он ќе остане можда најслаб тенисер што некад освоил слем откако пратам ја тенис, а и тој слем ќе остане запамтен бар у моја ера на гледање тенис каде се десило најголемото изненадување, и Новак и Федерер испаднаа од Нишикори и Чилич во полуфиналето ако не се лажам.

Ова што се деси со Новак и Карлос, на хартија е огромно изненадување, исто, можда едно од најголемите во последниве неколку години, ама кој ги пратеше на слемов, многу беше очигледно дека се едно 2 скалила минимум под нивното максимално ниво, класика проблем кога ОИ се игра пред Јуес Оупен, не е ни случајно што до сега ЈуЕс оупен никад не добил шампион кој тука пристигнал со злато од ОИ, си има цена тоа.

Член од
19 март 2013
Мислења
2.931
Поени од реакции
4.324
Само ова немој, никако не смеат да се паднат они. Не за друго, ќе биде досаден меч каде ќе победи Новак, на овој или оној начин. Дај нешто поинтересно што кур, ете Синер-Новак па нека се рокаат у 5 сета.
Ете бе нема , одма средив. :D
Медо - Саша ми останува најреално.
Не знам зашо го отпишувам Синер , ваљда сметам дека има начини Данил да го запре на бетон.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Ете бе нема , одма средив. :D
Медо - Саша ми останува најреално.
Не знам зашо го отпишувам Синер , ваљда сметам дека има начини Данил да го запре на бетон.
Не знам, не можам ништо да прогнозирам зашо глеј што се дешава, буквално секој секого тепа. Ако идеме реално Синер па Медо и Саша ми се на исто ниво со шанси за титула, се друго ќе биде големо изненадување, барем за мене.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
@undercover

Анализа чекам.
nema shto pametno da dodadam,ovde ima dobri poznavachi na tenisot shto se kazaa.A inaku pred da pochne USO jas pishav ( normalno,kako fan na Novak po default Novak) deka Fritz i Medo se maj fejvorits.Sega za sega, dobro pleshat i dvajcata (osven neli,Novak,shto ja posra rabotata).

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Sekoja cest bratu, ne ocekuvav deka imaat sansa nekoi od ovie vo prvive kola so novak. Sega koga gledam da, normalno pogolema sramota e za alkaraz posto popyrin kolku tolku se ima dokazano a holanganecov vo challenger turniri gubel do minatiot mesec. Dvajcata ocigledno deka se premorile na olimpijada, nema drug izgovor za ovakva igra. 100 pati pointeresno mi stana posle ovoj upset, uste sinner ako izgubi pa toa tek ke bide vrv. Medo mora da prekine da se igra kurot i da se uozbili ako saka da osvoi uste nekoj slem u karierata. Sega ima sansa.

Sigurno nema da se pojavat makedoncite so srpska nacionalnost, i'll tell you that. :D
Секако дека е поголема срамота за Алкараз, на вакви подлоги сезонава е катастрофален, не знам од каде испаднаа проблемиве годинава...
Новак веќе и годините го стигаат, ама сепак, би се изненадил ако не успее макар уште еден ГС да освои до крај на кариера
---
Инаку овој Дрејпер ми е интересен играч, го спомнав уште пред пар денови во темава дека може да изненади, ама еве и сега, гледајќи го распоредов има ептен реална шанса да игра 1/2 финале против потенцијално преморен Синер/Медведев
Ќе го следам повеќе следнава сезона некако од нигде никаде ми се појави годинава а игра со сосема сосема конкретно и делува можеби и постабилно од фаци ко Циципас и Рубљов
Автоматски споено мислење:

Нема да го наречам ова Чилич момент ко Драгонски што пиша зашто он ќе остане можда најслаб тенисер што некад освоил слем откако пратам ја тенис, а и тој слем ќе остане запамтен бар у моја ера на гледање тенис каде се десило најголемото изненадување, и Новак и Федерер испаднаа од Нишикори и Чилич во полуфиналето ако не се лажам.

Ова што се деси со Новак и Карлос, на хартија е огромно изненадување, исто, можда едно од најголемите во последниве неколку години, ама кој ги пратеше на слемов, многу беше очигледно дека се едно 2 скалила минимум под нивното максимално ниво, класика проблем кога ОИ се игра пред Јуес Оупен, не е ни случајно што до сега ЈуЕс оупен никад не добил шампион кој тука пристигнал со злато од ОИ, си има цена тоа.
Зашто бе, си заслужи Марин да го освои УСО таа година. Добро памтиш, Марин си го победи Федерер во 1/2 финале и тоа 3:0, не е дека се прошета до титулата на среќа, си заслужи титула со самиот факт што го победи Федерер (и тоа не беше баш во пензионерски моуд федерер таа година да игра со пола сила, стварно беше изненадување)

Годинава ако не победи Синер или Медведев, кој и да ќе биде победник најверојатно ќе биде човек што не ги победил ни Карлос ни Новак што би било уште поголемо изненадување.
Не го сметам Чилиќ (не сегашниот Марин, секако) ништо послаб од било кој друг што остана на турниров освен Синер и Медведев (дури и Синер малце го преценувам можда ама ај...)

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.031
Поени од реакции
1.520
Секако дека е поголема срамота за Алкараз, на вакви подлоги сезонава е катастрофален, не знам од каде испаднаа проблемиве годинава...
Новак веќе и годините го стигаат, ама сепак, би се изненадил ако не успее макар уште еден ГС да освои до крај на кариера
---
Инаку овој Дрејпер ми е интересен играч, го спомнав уште пред пар денови во темава дека може да изненади, ама еве и сега, гледајќи го распоредов има ептен реална шанса да игра 1/2 финале против потенцијално преморен Синер/Медведев
Ќе го следам повеќе следнава сезона некако од нигде никаде ми се појави годинава а игра со сосема сосема конкретно и делува можеби и постабилно од фаци ко Циципас и Рубљов
Mislenje za Tiafoe - Popyrin? Se namaci so Shelton, mu davam prednost na Popyrin.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Mislenje za Tiafoe - Popyrin? Se namaci so Shelton, mu davam prednost na Popyrin.
Да не се мачеше со Шелтон ќе кажев Тиафо.

Вака... во добра форма е Попирин, ова му е баш одличен тест да покаже дека може да биде дел од поквалитетните играчи, а не само уште еден што ќе се посере после голема победа.
Не знам, ајде нека биде 3-2 за Попирин, ако веќе морам, иако малце подобро да играше Тиафо у последната ќе реков дека он победува. Ваљда за Тиафо ќе навивам, ама формата на Попирин не можам да ја игнорирам, секако дека амеров не е некое елитно ниво за Попирин да не може да искористи ваква шанса кога е во животна форма

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.702
Поени од реакции
36.537
Некаде прочитав дека Ѓоковиќ немало да игра на последните 2 мастерси 1000 сезонава. Ако стварно испадне така, како што стојат работите, ако некој од Фриц / Пол / Де Минор освои US Open / игра во финале, постои можност Новак да не игра на завршниот мастерс. Ќе му треба тогаш некоја титула до крај на сезона на некоја 500-ка, зашто сезонава уште нема ништо освоено.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Некаде прочитав дека Ѓоковиќ немало да игра на последните 2 мастерси 1000 сезонава. Ако стварно испадне така, како што стојат работите, ако некој од Фриц / Пол / Де Минор освои US Open / игра во финале, постои можност Новак да не игра на завршниот мастерс. Ќе му треба тогаш некоја титула до крај на сезона на некоја 500-ка, зашто сезонава уште нема ништо освоено.
Мислам само делот во Азија, би требало да игра во Париз, ама не ме држи за збор

Ама да, постои реална шанса да не игра на финалниот турнир со оглед на тоа што за другите да го поминат само треба да играат турнири и да имаат по победа-две

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Го боли стапот, целта си ја оствари сезонава, а тоа е златниот медал. Мада, знаејќи каква будала е, не би се зачудил да игра и некоја умрена 250ка само за да освои титула, зашо сезонава има 0 титули ако го тргнеме златото на страна, а тоа не му се десило ако не се лажам откако ја освои првата АТП титула (не сум сигурен само за периодот 2016-2017 кога имаше повреда на лактот).

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.702
Поени од реакции
36.537
Го боли стапот, целта си ја оствари сезонава, а тоа е златниот медал. Мада, знаејќи каква будала е, не би се зачудил да игра и некоја умрена 250ка само за да освои титула, зашо сезонава има 0 титули ако го тргнеме златото на страна, а тоа не му се десило ако не се лажам откако ја освои првата АТП титула (не сум сигурен само за периодот 2016-2017 кога имаше повреда на лактот).
Ама со 250 ништо не прави. Табило 4 има освоено сезонава, најмногу од сите (до душа 2 се 250, 2 се челенџери, ама сепак нема некоја огромна разлика во поени 75-100), па пак е некаде 18-19 на ранг листата за завршниот мастерс. До душа кај Новак е добро што многу малку и има играно - до сега само 9 од можни 19 турнири што се бројат, па така, што и да освои му се додава директно на моменталните поени, за разлика од некои други. Ама сепак, ако не игра во Шангај и Париз, ќе биде тешко со оглед на тоа што малце турнири остануваат и кратко време - само 2 месеци до завршниот мастерс.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Ама со 250 ништо не прави. Табило 4 има освоено сезонава, најмногу од сите (до душа 2 се 250, 2 се челенџери, ама сепак нема некоја огромна разлика во поени 75-100), па пак е некаде 18-19 на ранг листата за завршниот мастерс. До душа кај Новак е добро што многу малку и има играно - до сега само 9 од можни 19 турнири што се бројат, па така, што и да освои му се додава директно на моменталните поени, за разлика од некои други. Ама сепак, ако не игра во Шангај и Париз, ќе биде тешко со оглед на тоа што малце турнири остануваат и кратко време - само 2 месеци до завршниот мастерс.
Не ми беше зборот за завршниот Мастерс, него дека ќе запне колку да освои АТП титула.

Kajgana Shop

На врв Bottom