Life after Love

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
SEKOGASH IMA PODOBRA OD NAJDOBRATA taka da nema treskanje ima samo idenje napred

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Si mislev so ke napravam ako raskinam so deckomi so koj idam 2 godini...
Samata pomisla me izbedira taka da neznam...nesakam ni da pomislam da raskineme

dusicka

UBAVA KAKO CVET
Член од
5 март 2006
Мислења
301
Поени од реакции
0
Јас мразам раскинување преку смс пошо за таква сериозна рабора треба очи у очи!
Бас имам среќа јас прва да им раскинам кога ми се здосадило ама во последно време сум затрескана во еден кире се мувавме за н.г а остај тоа најверни другари сме....:wub: :ija:

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Abe forata u raskinuvanjeto e shto koga vekje nekoj kje go pocne muabetot sho i da napraish nema da pomogne takada..stisni zabi i izdrzi!
E sea ako ti e teshko preispitaj se dali vredi tipot/tipkata da se zamarash ponatamu..Ako da-potrudi se da go/ja vratish,ako ne-ne misli voopshto na toa..batali i kolku i da izglea nevozmozno veruvaj vo toa shto go mislish(deka ne treba da ste zaedno)i se kje bide ok... It's all in your mind

[Напомена од FortunE: те молам во иднина не пишувај со болдирани букви, замараат очи. Фала.]

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Разделби од било каков вид тешко ми паѓале...најискрено...но секогаш сум се одделувала со човекот со разговор онака во 4 ока...вака и вака...и со повекето и ден денес се поздравуваме и разменуваме лаф муабет, со некои само здраво чисто почит како кон човек, бидејки никој досега ме нема повредено толку за да не се однесувам така. Имам само еднаш паднато во депресија, поради тоа што начинот на кој морав тоа да му го соопштам беше телефонски...иако таа помина отакако тој дојде и ги расчистивме сите болни точки и ја окончавме врската...јанза ме јадеше...а сепак требаше да биде крај...уффф мразам разделби...мислам дека секој човек тоа ке го повреди ако барем малку чувствувал нешто кон таа личност. Херои може да се правите колку сакате, но ако се разделуваш од човек со кој си бил/а долго време и со кој си делел се и сешто мора да помине период, а можеби никогаш нема да помине од разделбата кога едноставно чувствата ке се насочат некаде на друго место или кон друг човек.:coffee:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Па,се што има почеток има и крај и мислам дека е фер према довчерашниот партнер да се постапи човечки и на културен начин да се раскине врската без сцени,глупирање и глумење лудило.
Со сите мои бивши сум останал пријател,и ден денес ако ги видам,ако ништо друго,барем едно здраво си кажуваме,и го ценам тоа

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
abe zavisi kakva bila vrskata i kolku dolga... ako si go sakal normalno deka ce ti bide tesko... mene mi e pretesko, imav do vcera dolga vrska skoro 2god i sega nemam nisto od toa osven spomenite... i kako da ne mi bide tesko? koga so nego sum bila zaedno 2god. sme spodelile tolku ubavi momenti, a najvaznoto sme se sakale i odednas seto toa go snemuva... i nema da bide tesko?
jas ne gi podnesuvam mnogu dobro raskinuvanjata, sekogas mi e tesko zavisi za kogo za nekogo povece za nekogo pomalku ali ipak ne e lesno!

sickboy напиша:
Тоа не беше врска за каква што сонував и морав да ставам крај. Но мислам дека правилно постапив затоа што цело време дури бевме заедно самите се измачувавме и си стваравме проблеми со нашите родители,го запоставивме школото и многу други работи.А најмногу жал ми беше за тоа што таа се жртвуваше многу повеќе од мене а тоа најмногу ме болеше затоа што знаев дека неможам да го направам истото што таа го направи за мене
e da i jas ne sum za vrska na dalecina, toa spored mene mislam deka sekako ne uspeva kolku i da se sakaat, barem ne tolku mladi, mozebi da se postari bi bilo drugo...
blaze tebe barem si izlegol od depresijata... mene doprva mi sleduva!

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
nikogas ne mi se slucilo dosega da mi raskinat..sepak i koga sum raskinuvala ne mi bilo seedno ama nikogas nemalo depresii i slicni patetiki...ednostavno samiot fakt deka nekomu si pridonela da mu e tesko i neubavo ne te ostava nekolku dena tuku taka ramnodusna,sepak daleku e od dooooolgi noki patenje i solzi....ako recam deka e kraj togas sigurno ke e kraj..vrakanjeto..toa e samo sosivanje novo parce na stara skineta kosula..ednostavno ne odi..bar spored mene..

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
The`bItCh напиша:
Готово е! За жал, колку и да се сакате, работите може добро да се одвиваат, но да се покажат различни од очекуваните, па еден од вас да сака да ја прекине врската.
Што правите после прекинот?
Плачете, паѓате во депресија, се затварате в соба, кинете слики, фрлате предмети или излегувате со пријателите, се журкате и гледате на врската како на една голема грешка?
Порано многу при срце си земав се, се затворав дома, не ми се одеше никаде, немав желба за ништо, без разлика дали врската сум ја прекинала јас или тој. Но, сега ич не се замарам со тоа, ќе излезам со друштво на журкање, заборавам дека врската е раскината. Ниедна врска не ја сметам за грешка, без разлика каков крај ќе има, затоа што од сето тоа се излегува посилен, секоја ситуација не` учи на нешто ново и искуството се надоградува.

Со тек на време секако ќе сфатиш дека не треба многу да ја трескаш главата, дека не вреди да се замараш, дека за брзо ќе дојде некоја нова љубов и то:)

Ама секогаш ми бил тежок моментот на раскинување (а на кој не?).

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Zbratko напиша:
SEKOGASH IMA PODOBRA OD NAJDOBRATA taka da nema treskanje ima samo idenje napred
Pa normalno! Sto kjar od toa da se akas od zemja??! Da ne se vrati toj nekoj slucajno oti ti se treskas od zemja!!?? Kako da ne! :lut:
Inace jas javno i vistinski ne se treskam od zemja,ama vnatre deka se jadam i tazam visitina e :( I me nervira koga sum vo takva sostojba i likot me izdava i site prasuvaat sto se desilo so si vakva bla bla bla......zatoa koga nekoj stvarno me povredil se trudam nikoj okolu mene da ne seti i jas da si ostanam ista (makar sto toa e tesko koga nesto stvarno boli).
Bolni raskinuvanja sum nemala.Samo ednas stvarno me bolese,i toa zaradi "nevozvratena ljubov" :lud: abe tesko mene,sega koga ke mi tekne mi doagja da se aknam od zemja,ne togas koga me bolelo!

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
The`bItCh напиша:
Значи.. имате долга, стабилна врска на која и дошло крајот од Х причини вие уште ја сакате личноста која ви раскинала и што правите?
Si kupuvam kuche :kez: :icon_lol:

Член од
13 март 2006
Мислења
38
Поени од реакции
0
Prodolzuvas ponatamu.Vremeto za cudo leci se,definitivno.E sea moze da imas i pad na nervniot sistem pa taka mesec dena da krkas antidepresivi (ama samo mesec) ,ali na kraj prodolzuvas ponatamu.

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
FortunE напиша:
Ако се прават сите силни, не верувам дека му е сеедно на некој и дека веднаш ќе се однесува како ништо да не се случило! Мора да помине некој период на "лечење" доколку ти значела личноста.
Можеш ли да ми дефинираш што е тоа "доколку ти значела личноста". Многу употребувана фраза, но што е значењето на истата. Кога ќе кажеш "таа/тој ми значи многу", што сакаш да кажеш со тоа, дека не можеш да егзистираш без неа? Јас би рекол дека водата ми значи затоа што без неа не можам (а богами и сите останати) да егзистирам. На овој свет доаѓаме сами и го напуштаме сами. Она помеѓу е само време кое што треба (како сакаш) да го потрошиш. Кога некој ќе почне да се треска од земја дека "бил скршен, празен, го болело" ми доаѓа да му ја бапнам една за да се сети што беше болката.

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
Koga dvajca ke se razdelat,budalite placat,sreknite naogaat druga a pametnite veke imaat rezerva.
pa gledajte si....

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
bejbi напиша:
Prodolzuvas ponatamu.Vremeto za cudo leci se,definitivno.E sea moze da imas i pad na nervniot sistem pa taka mesec dena da krkas antidepresivi (ama samo mesec) ,ali na kraj prodolzuvas ponatamu.
Не секогаш, времето лекува се.
Едноставно има толкави рани кои ти лежат на душата, што дури ни времето не ги лечи...

Kajgana Shop

На врв Bottom