e da i jas ne sum za vrska na dalecina, toa spored mene mislam deka sekako ne uspeva kolku i da se sakaat, barem ne tolku mladi, mozebi da se postari bi bilo drugo...sickboy напиша:Тоа не беше врска за каква што сонував и морав да ставам крај. Но мислам дека правилно постапив затоа што цело време дури бевме заедно самите се измачувавме и си стваравме проблеми со нашите родители,го запоставивме школото и многу други работи.А најмногу жал ми беше за тоа што таа се жртвуваше многу повеќе од мене а тоа најмногу ме болеше затоа што знаев дека неможам да го направам истото што таа го направи за мене
Порано многу при срце си земав се, се затворав дома, не ми се одеше никаде, немав желба за ништо, без разлика дали врската сум ја прекинала јас или тој. Но, сега ич не се замарам со тоа, ќе излезам со друштво на журкање, заборавам дека врската е раскината. Ниедна врска не ја сметам за грешка, без разлика каков крај ќе има, затоа што од сето тоа се излегува посилен, секоја ситуација не` учи на нешто ново и искуството се надоградува.The`bItCh напиша:Готово е! За жал, колку и да се сакате, работите може добро да се одвиваат, но да се покажат различни од очекуваните, па еден од вас да сака да ја прекине врската.
Што правите после прекинот?
Плачете, паѓате во депресија, се затварате в соба, кинете слики, фрлате предмети или излегувате со пријателите, се журкате и гледате на врската како на една голема грешка?
Pa normalno! Sto kjar od toa da se akas od zemja??! Da ne se vrati toj nekoj slucajno oti ti se treskas od zemja!!?? Kako da ne!Zbratko напиша:SEKOGASH IMA PODOBRA OD NAJDOBRATA taka da nema treskanje ima samo idenje napred
Si kupuvam kuche :kez:The`bItCh напиша:Значи.. имате долга, стабилна врска на која и дошло крајот од Х причини вие уште ја сакате личноста која ви раскинала и што правите?
Можеш ли да ми дефинираш што е тоа "доколку ти значела личноста". Многу употребувана фраза, но што е значењето на истата. Кога ќе кажеш "таа/тој ми значи многу", што сакаш да кажеш со тоа, дека не можеш да егзистираш без неа? Јас би рекол дека водата ми значи затоа што без неа не можам (а богами и сите останати) да егзистирам. На овој свет доаѓаме сами и го напуштаме сами. Она помеѓу е само време кое што треба (како сакаш) да го потрошиш. Кога некој ќе почне да се треска од земја дека "бил скршен, празен, го болело" ми доаѓа да му ја бапнам една за да се сети што беше болката.FortunE напиша:Ако се прават сите силни, не верувам дека му е сеедно на некој и дека веднаш ќе се однесува како ништо да не се случило! Мора да помине некој период на "лечење" доколку ти значела личноста.
Не секогаш, времето лекува се.bejbi напиша:Prodolzuvas ponatamu.Vremeto za cudo leci se,definitivno.E sea moze da imas i pad na nervniot sistem pa taka mesec dena da krkas antidepresivi (ama samo mesec) ,ali na kraj prodolzuvas ponatamu.