Life after Love

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мене секогаш ми треба време да се решам да раскинам, и најчесто ми е проблем сожалувањето што знам дека е многу лоша работа. Кога веќе ќе се решам, ставам точка и цел свет да се заврти обратно неможе да го врати истиот човек кај мене. Единствено ако се покаже уште полош, може да гледам на врската како голема грешка во мојот живот и од гнев да почнам да го мразам истиот:icon_mad:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Raskinvam vrska isto kako so ja pocnuvam megu 4 ochi , nekogas e smireno nekogas e so drama zavisi poveke od osobota nego od mene . Prebolvam prilicno brzo deka veke sum mislela na to no posle ima sekogas dolg period na prorabotuvanje zosto kako i sto .. Ko ke sum gotova so to klavam krst ( to nie figurativa za znak smrt i tisina ) posle taa osoba za mene ne postoii , nema drugarstvo nema pocit nema nisto osvem edno zdravo radi reda ... Vtram list za stalno ..

Adr1anA

NAUGHTY GIRL
Член од
12 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
4
не се јавувам исклучувам мобилен....се праам на тошо..мрзам раскинувања неам храброст, некам да ми каже директно...сакам да си се оддалечиме и да сватам дека е крај

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Adr1anA напиша:
не се јавувам исклучувам мобилен....се праам на тошо..мрзам раскинувања неам храброст, некам да ми каже директно...сакам да си се оддалечиме и да сватам дека е крај
A kako pravish ti ko sakas da raskinish?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Adr1anA напиша:
Глупо е така.
Најдобро е очи в очи да си кажете зашо е крај, шо не ви се свиѓа и слично. Постот твој испаѓа ко да се криеш.. бегаш од реалноста.:icon_roll

Adr1anA

NAUGHTY GIRL
Член од
12 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
4
така ми е пофино си свакам дека е готово нема у 4 очи неможам така...да у право си бегам од реалноста кога не ми одговара...ех, тоа сум јас!!!

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Па што не пробаш ти да им раскинеш? Собери храброст и плесни им се в лице!:icon_lol:
Не дозволувај тие да ти раскинуваат!:icon_mad:

Adr1anA

NAUGHTY GIRL
Член од
12 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
4
до сега не ми се случило да раскинам или да ми раскинат се се случувало ко што кажав со оддалечување--битно не сме заедно....а тоа е поентата...па на кој начин ке го постигнеш ..........

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
посебно коа после некој период на оддалечување на дечкото ке му пратиш некоја смс која ќе го извади од патики

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Раскинување...хммм..одамна го неам тоа осетено :icon_lol::icon_lol: Порано коа бев млада и навина :) раскинувањето на некоја врска ми паѓаше тешко и обично после тоа 1-2 недели бев down . Ова се случуваше без разлика дали јас ќе прекинам со некого или тој со мене.Али сеа после 5 години со еден човек не ни размислувам за тоа и глеам дека се што било пред него било ептен детска платноска љубов и неможам да кажам дека доколку и сеа ја прекинам оваа врска дека исто би реагирала. Иако не ни сакам да мислам на тоа сепак мислам дека би ми било далеку потешко денес од тогаш но нормално времето лечи се! Бидејќи верувам во тоа дека се што се случува си има своја причина -го користам тоа за да се тешам себеси коа не ми е океј така да брзо ми поминува секој лош период.Ваљда на тој начин би се извадила и од постраскинувачата депресија :icon_lol:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
spooky напиша:
Кога ми раскина првата девојка (првата посериозна), добив тродневен пролив и повраќање :) :) Може беше од нешто друго, ама тајмингот беше беспрекорен!!

Оттогаш не се депресирам нешто посебно, криво ми е некое време (два-три дена) и ... живот тече даље. Сум ја сакал-сум ја сакал, па што. По жени и автобуси не се трча, нели Никола?
Зависи од девојката. Колку и да сум на став дека за секоја има замена, не е баш така. Прво треба да се земе предвид времето и инвестицијата која ја прави некој за да создаде солидна врска. После и ова подолу.
Прашањето е зошто раскинување, зошто толку експериментирање, каде е крајот, дали го има и дали им треба на луѓето?
Денес да сакаш да си во врска со некоја подолго време ќе те направат ненормален, но баш тој став, уживај додека си млад и нека не ти е гајле, остава последици врз сите нас, особено врз можноста за љубење, можноста за чувствување.
Отрпнуваат луѓето. Ќе се заљубат во еден, друга, 5,60 колку партнери се потребни? После некое време си викаат... ех, голема работа.
Прашање е накаде се развиваат луѓето емоционално? Достапноста на сексуални партнери кои ги има на секој чекор, не го прави ли сексот не толку мистична и посакувана работа, туку го става во долапот заедно со секојдневното одење на работно место, гледање на телевизија, грицкање на семки?:)

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Негде фифти, фифти сум во скорот: раскинал/ми раскинале.
Некогаш ја пеам „Фри ез а бирд”, некогаш „Зашто су ми косе обелеле друже”. Ама уште не сум ја имал „големата” љубов. Се надевам дека таа ќе заврши како сите поштени големи љубови кои не се напишани од руски писател, т.е. на олтар. Али желба си е желба, верба си е верба а реалноста си е реалност. Ќе видиме...

A

Angela

Гостин
Za ljubov e potrebna akumulacija, a za akumulacija e potrebno da se bide funkcionalen, potrebno e da se bide zrela i integrirana lichnost. Nikoj od nas neznae dali neshto ke trae i bide vechno ili kako neshto ke zavrshi, krajot na neshtata sam po sebe e dovolno silen. Totalno e nebitno dali ke bide losh ili dobar nachinot na raskinuvanje, bitno e shto e kraj. Vo toj sluchaj ne preostanuva nishto drugo osven "da se izgasnat svetlata" i da se postane akter vo nekoja druga pretstava. Zhivotot ponekogash umee da bide rezhiser na najzamrseni pretstavi. Zaludno e da se borime protiv toa da ne bideme marioneti vo racete na sudbinata. Preku nekoi mostovi ednostavno ne mozhe da se pomine.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Раскинување

sto togas, se e vo nalsovot dvajca se sakaat a sepak stavaat kraj... sto togas?
eve mene sega mi se desi, idev so decko mi (vece bivsiot) skoro 2god. i onaka raskinavme sega pred macle, i toa za bezveze kao demek ne sum bila ka porano... ne sum izlagala so nego tolku cesto kako porano...
baram vase mislenje sto togas, se smiruvate ili ostanuva na toa!?

Член од
3 октомври 2005
Мислења
125
Поени од реакции
1
Maca напиша:
sto togas, se e vo nalsovot dvajca se sakaat a sepak stavaat kraj... sto togas?
И мене ми се случи истото.Одев со девојка што ми одговараше премногу,што ја сакав и што таа ме сакаше.Бевме искрени еден со друг.Единствената причина за нашето раскинување беше тоа што не делеа 60km а со моите 16г. не можев да направам ништо повејке од тоа да се гледаме само еднаш неделно.Тоа не беше врска за каква што сонував и морав да ставам крај.Сега знам дека таа скоро секој ден плачи поради мене a и јас едвај се извлеков од депресијата во која западнав.Но мислам дека правилно постапив затоа што цело време дури бевме заедно самите се измачувавме и си стваравме проблеми со нашите родители,го запоставивме школото и многу други работи.А најмногу жал ми беше за тоа што таа се жртвуваше многу повеќе од мене а тоа најмногу ме болеше затоа што знаев дека неможам да го направам истото што таа го направи за мене

Kajgana Shop

На врв Bottom