ATP тенис - општа дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.447
Поени од реакции
41.894
Како може да олку глупо да се повреди некој не ми е јасно

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
6.994
Поени од реакции
1.453
Па не е ова така лесен ждреб реално, иако избегнување на Медведев, Карлос e добра работа.

Еве го на Синер патот за рефернца:

-Мекдоналд
-Микелсен
-Јари
-Алкараз
-Новак
Ova ako e polesen zdreb od toj na novak jas se vikam mite. Ne mi e jasno malku kako e mozno skoro sekoj slem novak da gi izbegnuva siner alkaraz pred finale. Kolku e dobro toa sto moze da postedi energija isto i ne e kako na primer vimbldon so kakvi ojlevci igrase + mu se otkaza de minaur i nakraj alkaraz go tresna od zemja vo 3 seta. Mu treba malce kompetitivnost pred finaleto, ne moze so rublev i shelton sekoj slem da se sprema, nivoto od niv do siner/alkaraz e 3-4 klasi podole, medvedev edno 1-2 isto.
Автоматски споено мислење:

Da dodadam moj favorit e Sinner. Intervjuto za dopingot mi izgledase epten naapan kako voopsto da ne go dirnalo se toa i mislam deka ke izbusi se pred sebe, pogotovo so povredava na Alkaraz. Steta sto igraat vo polufinale, bi bilo interesno finale.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.387
Поени од реакции
85.320
Ova ako e polesen zdreb od toj na novak jas se vikam mite. Ne mi e jasno malku kako e mozno skoro sekoj slem novak da gi izbegnuva siner alkaraz pred finale. Kolku e dobro toa sto moze da postedi energija isto i ne e kako na primer vimbldon so kakvi ojlevci igrase + mu se otkaza de minaur i nakraj alkaraz go tresna od zemja vo 3 seta. Mu treba malce kompetitivnost pred finaleto, ne moze so rublev i shelton sekoj slem da se sprema, nivoto od niv do siner/alkaraz e 3-4 klasi podole, medvedev edno 1-2 isto.

Da dodadam moj favorit e Sinner. Intervjuto za dopingot mi izgledase epten naapan kako voopsto da ne go dirnalo se toa i mislam deka ke izbusi se pred sebe, pogotovo so povredava na Alkaraz. Steta sto igraat vo polufinale, bi bilo interesno finale.
A бе за првите 4 кола зборев.
После тоа убаво си реков,Синер ја изгуби лотаријата да игра со Медо (или Стефанос) во 1/4 финале, што секако е најлошата опција за противник

Член од
23 август 2010
Мислења
39.277
Поени од реакции
113.262
Новак е прв фаворит, Синер и Алкараз после него ми се на ист левел, па потоа сите останати. Дали е ова слемот кај што конечно Ѕверев може да направи нешто? Ете ако е маж нека го тепа Новак и нека освои конечно, подобра прилика за докажување од ова амин.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
6.994
Поени од реакции
1.453
Новак е прв фаворит, Синер и Алкараз после него ми се на ист левел, па потоа сите останати. Дали е ова слемот кај што конечно Ѕверев може да направи нешто? Ете ако е маж нека го тепа Новак и нека освои конечно, подобра прилика за докажување од ова амин.
Nema mentalitet za da tepa golem igrac na grandslam. Choker neviden.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.387
Поени од реакции
85.320
Зш не Медо? Дека не се покажа нешто до сега на овој дел од турнеата?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.277
Поени од реакции
113.262
Да ти го барам постот каде што напиша дека Новак после ланскиот завршен мастерс раскрсти со сериозен тенис, или сам ќе го најдеш?
Против Алкараз реков дека нема да тепа у 3 сета и стојам на тоа, ама вака пред турнир ради ждребот мене ми е прв фаворит што значи Алкараз може да се лизне негде. Ако играат финале ќе дадам мое мислење тогаш.

Зш не Медо? Дека не се покажа нешто до сега на овој дел од турнеата?
Едно ради тоа, друго ради тоа што веќе на многу тенисери им се може против него. Не го отпишувам зашо Њу Јорк му е најдобар слем него, ама искрено во оваа конкуренција тешко. Против ниту еден од Синер, Новак и Карлос ќе биде аутсајдер, и тоа поприличен.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.302
Поени од реакции
4.556
Беше аутсајдер и на Вимблдон против Синер и со Алкараз на УС лани. Не е во форма периодов, ама не би го отпишал, да помине преку Синер и Алкараз и да дојде прегорен во финале

Фриц-Беретини во второ коло, победникот многу веројатно е 1/4 финалист т.е сакам Беретини да се врати

Медведев-Алкараз
Ѓоковиќ-Зверев
1/2 финале

Баш и поинтересно ќе биде за број 1, ако Алкараз и Зверев играат финале на пример

Член од
23 август 2024
Мислења
258
Поени од реакции
451
Новак минимум ќе игра уште две години. Минимум. Ликот е манијак. Ќе си најде некоја нова мотивација. Да го престигне рекордот на Федерер на Вимблдон, да ги освои сите ГС најмалку по 4 пати, да го освои сите мастерси барем по 3 пати, да го стигне рекордот на Конорс за број на освоени турнири, да освои 30 слема, сеедно.

Дури го крепат нозете, и дури не отпаѓа во рана фаза на турнири, ќе игра сигурно.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.620
Поени од реакции
36.320
Да ти го барам постот каде што напиша дека Новак после ланскиот завршен мастерс раскрсти со сериозен тенис, или сам ќе го најдеш?
Од каде го знаеш постот кога си член од петокот?

Kajgana Shop

На врв Bottom