House of the Dragon

За кој тим сте во војната наречена „Танц на змејовите“?

  • Тимот на ЦРНИТЕ - Кралицата Ренира I

  • Тимот на ЗЕЛЕНИТЕ - Кралот Егон II

  • Неопределен


Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.760
Поени од реакции
9.925
Sara Hess, who’s one of the executive producers and the lead writers for the show, said to me on the first day, “There’s so much of Hillary Clinton [in Rhaenys].” God knows you couldn’t compare Viserys to the other one [former President Trump], but the similarities are very clear — to see that the person who is absolutely, hands down, best suited for the job is sidelined simply because she’s a woman, and then has to somehow find her way.

Ова е се што треба да се знае за серијава. Дотичнава најнормално е лезбејка...можам да ги замислам тие зелени, сини фризови седнати во собата како бараат начин да упропастат готова, завршена сторија. И ГоТ беше срање последните 3-4 сезони, ама бар имаше забавен елемент во неа. Овие ем се посраа врз изворниот материјал, ем ме убија од досада. Све то треба да се запали таму, поарно дај му на Боливуд да снима серии. Дебелиот кога почна јавно да крева раце од нив (а заработува милиони од (не)популарноста на серијата), знаеш до каде е стигната работата...лаком гз е тој, и пак не може да преќути.
 

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
8.984
Поени од реакции
24.800
Па жив е, нели исплови некаде кон Есос со љубовникот, таков беше договорот со Ренира и Дејмон. А за Сисмоук, не знам, веројатно и тој си мисли дека е мртов. :pos: А инаку, Адам е полубрат на Ленор, па веројатно на Сисмоук од таму му е поврзаноста, поим немам како ќе го објаснат тоа. Во книгата за Адам и Алин се зборува дека се копилиња на Ленор, но бидејќи тој педер и тешко веројатно е дека е така, де факто се копилиња на Корлис. И тоа е уште една нејаснотија - ако се деца на Корлис, тогаш имаат само крв на Веларион, а Веларион нели не се dragonriders, но ако се на Ленор, тогаш има логика.
Па тоа ми беше муабетот, се додека е жив не може друг да му го јава змејот. Чим друг му го јава змејот, значи го утепале offscreen, во спротивно змејот нема да може со друг јавач да створи конекција знаејќи дека претходниот јавач му е сеуште жив.

Затоа и викам, нема поента што го оставија жив во прва сезона. Што го оставаш жив, ако не планираш да го употребиш во иднина, али ајде може нешто ќе измислат со ова, ма да вакви работи искрено не ми се океј.

Иначе знам дека Адам го јава Сисмоук во книгата, и дека најверојатно се копилиња на Корлис, зашто луѓето знаеле дека не може да се на Ленор зашто сакал мажи, ама во книгата е тоа направено што Ленор е официјално умрен и убиен од страна на тоа педерчето што му беше. Само не се знае мотивот дали е од љубомора или пошто е платен од Деамонд.
 
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.642
Поени од реакции
10.693
како?

црнци ќе стаат да бидат некои фамилии?
или можеби на жените ќе им натопорат улоги и власт кои ги немаат во книгите?
Денис Родман го имаат ставено за лорд на Дрифмарк, ама ни тоа не е главниот проблем на серијава, туку тоа дека е многу досадна. Значи неопишливо досадна, боја да гледаш кај шо се суши е поинтересно од серијава.
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.209
Поени од реакции
35.203
Па тоа ми беше муабетот, се додека е жив не може друг да му го јава змејот. Чим друг му го јава змејот, значи го утепале offscreen, во спротивно змејот нема да може со друг јавач да створи конекција знаејќи дека претходниот јавач му е сеуште жив.
Тоа го зборам - можеби и змејот не може да осети дали неговиот јавач е жив или мртов. Ленор го немаше, Сисмоук го гледавме во претходните епизоди како лета над морето веројатно барајќи го. На крај, откако не можеше да го најде Ленор, најде некој кој несомнено личи на него и кој де факто ја има неговата крв, без разлика дали му е брат или син. Не се сеќавам на друг случај каде змејот сам си го одбрал јавачот, обично јавачот приоѓа на змејот, овде беше обратно. Значи не мора да значи дека го убиле Ленор офскрин, туку можеби змејот поверувал дека неговиот јавач е мртов.

А за тоа дека го оставија жив во серијата, мислам дека е за да не ја направат Ренира ладнокрвен убиец како во Fire and Blood, за гледачите да имаат поголеми симпатии кон неа. Инаку не верувам дека ќе се оддалечат до таа мера од романот за да го вратат Ленор назад.
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Член од
26 јануари 2020
Мислења
781
Поени од реакции
1.012
Поглупо развивање на серија неам видено, ама ајде да видиме што ќе понудат последните две епизоди. Се надевам во знак на примирје нема Алисент и Раенира да се исклецкаат со бастунот на оној куцион.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom