Фан Клуб: Вардар

Член од
30 август 2012
Мислења
3.632
Поени од реакции
6.412
Па колку и да ти делува смешно ни ти незнаеш како стојат работите , ај ке ти објаснам колку и нешто јас да сум помешал ..

Тогаш кога се објави во 22.30 договорот не се работи за Новоматик , туку за другиов спонзор со Миленко и Камчев ..

Точно дека имаше забуна во врска со двата спонзори и затоа јас се помешав , но сега релноста е таа Новоматик само како спонзор без човек во раковдоството (само во финанскиот дел ке имаат ) и другиот спонзор кој ке го плати долгот каде што преку Миленко оди целава работа ..

На крај најбитното спонзор ке имаме , тоа што го зборев од мај навака искочи вистина, поздрав .
Сега баш не те разбрав ни јас , го погоди спонзорот или не (n)

Член од
17 април 2024
Мислења
645
Поени од реакции
1.554
Не те знам кој си, ама без навреда, Вардар активно го следам од трибина од 2006 година, сум бил запознаен со работата на милион раководства кои се промениле периодов, сум сведочел на еден куп работи кои се правеле од партиски лајнари и квази легенди на клубот за кои не може ни да замислите, пола од сезониве не се знаело дали ќе пријавиме екипа до последен момент итн. Да споделам некои работи во кои биле вклучени истиве гробари на Вардар ќе ви се приповрати, а не па да се курчиме дека ќе бидеме пак најјаки.
Не сум песимист, само сум реален, затоа што константно се повторува истиот филм. Со вакви луѓе можам само комплетно истите работи да ги очекувам, безразлика што ќе имаат некаков надзор од Комити. Затоа и реков, лесно може да пукне тиквата.
Ако биде се по договор, во некој подолг рок може да се издигнеме, ама тешко е да се поверува дека се' ќе оди како подмачкано.

Кратко и јасно, ако некој сака сериозно да вложи во спортот и токму тој да го води клубот, едноствано нема Свињенко да му биде главен извршител. Не треба да си Ајнштајн за тоа да го сфатиш. Ниту еден странски спонзор, не би одбрал таква карикатура за спонзор, лесно е да поврзете некои работи.
По мене 90% си во право, но за доброто на клубот мораше ова да се случи. Инаку за Миленко колку одработуваше низ годиниве (да не зборам сега тука за кој), се очекуваше дека ќе добие некоја функција. Ете испадна Вардар да биде ,,жртвуван". Се надеваме само дека на крај ќе испадне се како што треба...

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.183
Поени од реакции
5.899
Очигледно си најголем песимист тука.
Стварно не знам што очекуваш..
Ако имаат само човек за да контролира, а плус Комити човек во управа, како може да не дозаглават?
Тогаш во кој случај можеме да бидеме сигурни?
И шеиците на Сити да дојдат може да не заглават ако гледаш така..
ne me citirase mene, sepak da te prasam:
kako mislis ti vo praksa toa ke izgleda so covekot od komiti vo uprava? kako vo praksa da spreci gluposti?

primer, za mene kako prilicno neutralen covek 4 godisniot dogovor so najdovski veke e eden vid prevara ako e taka potpisan kako sto verojatno e. sto da pravi sega toj od komiti, da im zabrani da go potpisat najdovski? od start takov konflikt? da kaze javno deka takov dogovor e rizicen za klubot? koj bi mu dal podrska taka da bi reagiral?

isto del od strancite koi se spomnuvaat mirisaat na prevara, klasicni faci za lapanje pari na strana. i onoj mladion na proba sto e ako go potpisat ke bide dosta somnitelna rabota, verojatno nekoj bi lapnal pari za vardar da mu vlezi vo CV.

fudbalot e kompleksna rabota, nekoi raboti tesko e da gi dokazes, ama sepak mozat da bidat ocigledni.

nemam intencija da shiram negativna energija, situacijata bese/e no easy way out, taka sto za sega ova mozda e najdobrata opcija. inace mozda i ke pocnat da vrakaat del od dolgovite, no istovremeno mozda i ke bildaat novi. sepak za "kurcenje" navistina nema prostor bidejki od avion se gleda deka ke bide nesto vo pravec history repeats, deka problemite verojatno samo ke se odlozat. mora nekoj da e strasno naiven ili neinformiran za od facite koi se vmesani da ocekuva kvalitetno rabotenje. takvi faci se vrtat sega okolu klubot, toa ti e edno who is who od najmizernite "fudbalski rabotnici" ever. ubavo kaza @Saber Rider, nekoj koj ima iskreni nameri so klubot i barem malku razbira fudbal nikogas ne bi gi odbral tie faci.

Никако. Само стопер. И тој од Уганда е стопер исто така
i halid ima igrano kako DM iako stoper mu e glavna pozicija.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.326
Поени од реакции
4.240
Се е океј тоа што го кажувате, ама според вас во никој случај нема простор за оптимизам.
Што и да се деси, кој и да дојде секогаш има простор за "заебување"...
Мидлам дека е најдобро сега да се ужива у моментот, додека трае, па за натаму ќе му се мисли....

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Не си го разбрал , го следев цело време и рече дека Новоматик ке биде само спонзор а не главен сопственик на Вардар(ова го пишав уште вчера кога се објави за Новоматик) ..

Денес тоа се потврди , Новоматик е само помагател во Вардар со 1 милион евра .

Долгот ке го плати новиот спонзор и Миленко веројатно ке биде спортски директор и ке има улога околу носењето на нови играчи ..

Баш ме занима кои ке бидат тие играчи од Уганда и Кореја што ги пишал :D

Колку и да има песимисти сепак ситуацијата во која што сме денес е подобра од тоа што беше до моментов , е сега што ке биде за 10 години никој неможе да знае :toe:
Подобра е дотолку што сега Вардар има некој кој што за наредна сезона ќе даде милион евра (и плус нели што треба уште тој еден фамозен спонзор да даде пари) и дека нема да му ја мислите како лани дали ќе се плати котизација до последен момент. И најбитно, нема да се борите за опстанок, туку за врв. Барем догодина.

Ама на подолг рок, со Миленко и Камчев како главни протагонисти у целава приказна, ја би бил ептен загрижен. Која референца ја има факинг Миленко да биде спортски директор? Тоа е човек кој треба да ја крои спортската политика на клубот, а свињарот последен пат имал некоја улога у фудбал уште кога играчи како на пример Драган Веселиновски Пикси (ми текна на него дека скоро видов една негова слика :D), играле активно и биле у најдобри години. Башка да не збориме за тоа какво дно од човек е козарот и каква превара е, за тоа е излишно и да се збори. Тешко му на Вардар ако таков лик има било каква улога во клубот, а камоли да носи играчи. Господ знае кои комбинации ќе се вртат у позадина.

Едина тронка надеж е тоа што Комити ќе бидат присутни во раководството на клубот.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.775
Поени од реакции
6.569
Подобра е дотолку што сега Вардар има некој кој што за наредна сезона ќе даде милион евра (и плус нели што треба уште тој еден фамозен спонзор да даде пари) и дека нема да му ја мислите како лани дали ќе се плати котизација до последен момент. И најбитно, нема да се борите за опстанок, туку за врв. Барем догодина.

Ама на подолг рок, со Миленко и Камчев како главни протагонисти у целава приказна, ја би бил ептен загрижен. Која референца ја има факинг Миленко да биде спортски директор? Тоа е човек кој треба да ја крои спортската политика на клубот, а свињарот последен пат имал некоја улога у фудбал уште кога играчи како на пример Драган Веселиновски Пикси (ми текна на него дека скоро видов една негова слика :D), играле активно и биле у најдобри години. Башка да не збориме за тоа какво дно од човек е козарот и каква превара е, за тоа е излишно и да се збори. Тешко му на Вардар ако таков лик има било каква улога во клубот, а камоли да носи играчи. Господ знае кои комбинации ќе се вртат у позадина.

Едина тронка надеж е тоа што Комити ќе бидат присутни во раководството на клубот.
Се согласувам со ова што пиша , види искрено никој не го сака Миленко но работата е тоа што во Вардар беше момент да се прифати понудата и да се оди нагоре или да стоиме заглавени без пари ..

Па и Новоматик немаше да влезат ако не им кажеше некој од оваа власт (они сигурно имаат некој договор по што казинава даваат огромни пари данок на државата и еве каде е тој дил да се дадат парите) , сеа да не се праиме будали дека баш во овој момент им текна да дадат милион евра во Вардар..

Разбирам јас критики и песимизам за овие лица што ке се вратат во фудбалот , но друга ситуација немаше во моментов ..

Имаме ситуација каде за 24 часа сега дозволија да се вратиме во Хиподром , а до лани трениравме во Маџари така да мене ми е јасно дека сега со оваа политичка елита пак се турка Вардар кон врвот , и немам причина да бидам загрижен барем во наредниве 8-12 години за Вардар мое мислење ..

Ако не беше Миленко ке беше некој друг , тој од позади е главен и го знаете сите за кого се работи , да оставиме да течат работите и ке коментираме на полусезона дали сме задоволни од Вардар или ке биде пак "управа педери " и можни проблеми ....

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.362
Во куси црти... Новоматик ги донесе ОК. ОК го постави Миленко за да расчисти терен пред и да се ослободи од другите доверители за да може ОК да го продаде (продаден е веќе) Вардар на сосема друга фирма... Она што ви зборев новоматик спонзор, ГАЗДАТА допрва доаѓа. Ако се биде како треба и не се поставуваат сопки ќе имаме нови газди до крај на годината или преку сила до крај на сезоната. Вардар ќе игра во европа оваа година, и најверојатно ќе се бориме за титула. Малку ја усравме што предолго преговаравме иначе ќе имавме титула 99%... Наводно неколку добри засилувања ни киднале...

Кога ќе заврши цела транзакција ќе се ослободиме од ОК на подолг период. Новите газди значително ќе го зголемат буџетот и сум сигурен дека ќе сте задоволни кога се ќе се реши.

Мое видување е дека Комити добро се испазарија, добија 5% повеќе од што првично беше планирано да им се одстапи плус функции во клубот мада тоа не верувам дека ќе остане на долги стази.

Време е да се фокусираме назад на групата.

@Kire Ultras брат имаше добри информации на старт, тој што ти кажувал добро ти зборел. Кога почнаа да те дупат овде и кога почна да мислиш и објаснуваш што и како буквално се погреши...

Најбитно уживајте идат добри времиња.

До озрачените што ќе си пукнат од мака... Дечки за вас ќе се решава во петок. Наводно ОК и вас ви нашол газди па некој општинари ќе иделе во Хилтон во СК на состанок. Како у ракометот ќе бидете пАлистер 2 по се изгледа...

Член од
14 декември 2021
Мислења
862
Поени од реакции
3.343
Во куси црти... Новоматик ги донесе ОК. ОК го постави Миленко за да расчисти терен пред и да се ослободи од другите доверители за да може ОК да го продаде (продаден е веќе) Вардар на сосема друга фирма... Она што ви зборев новоматик спонзор, ГАЗДАТА допрва доаѓа. Ако се биде како треба и не се поставуваат сопки ќе имаме нови газди до крај на годината или преку сила до крај на сезоната. Вардар ќе игра во европа оваа година, и најверојатно ќе се бориме за титула. Малку ја усравме што предолго преговаравме иначе ќе имавме титула 99%... Наводно неколку добри засилувања ни киднале...

Кога ќе заврши цела транзакција ќе се ослободиме од ОК на подолг период. Новите газди значително ќе го зголемат буџетот и сум сигурен дека ќе сте задоволни кога се ќе се реши.

Мое видување е дека Комити добро се испазарија, добија 5% повеќе од што првично беше планирано да им се одстапи плус функции во клубот мада тоа не верувам дека ќе остане на долги стази.

@Kire Ultras брат имаше добри информации на старт, тој што ти кажувал добро ти зборел. Кога почнаа да те дупат овде и кога почна да мислиш и објаснуваш што и како буквално се погреши...

До озрачените што ќе си пукнат од мака... Дечки за вас ќе се решава во петок. Наводно ОК и вас ви нашол газди па некој општинари ќе иделе во Хилтон во СК на состанок. Како у ракометот ќе бидете пАлистер 2 по се изгледа...
Дефинитивно Комити одличен пазар направија, добија многу повеќе од тоа што очекуваа, како и да е има некои работи што не ми се вклопуваат во целата оваа приказна ама времето ќе покаже на крај.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.775
Поени од реакции
6.569

Јас кога ја кажав информацијата дека ке добиеме летово спонзор мене уште од старт ми викаа дека сум наивен и почнаа дел од навредите кон мене , дури еден член викаше сум седнал со некој бот од партија кој испил 3 литри ракија и почнал да ми кажува за Вардар :icon_lol: ( и сеа моето прво инфо се докажа дека е точно и сите нивни критики искочи дека паднаа во вода :toe: )

Бидејки бев скоро нападнат тука од над 50 % членови влегов да се објаснувам во "играта на шпекулации" околу сите спонзори и ете некаде и јас погрешив се согласувам..

Најдобро ке беше да не влегувам во таа шема со спонзори и да си почекам све да биде официјално , знаеш како викаат секој кажан збор носи реакција од друг и така се вртиме во круг но тоа е бидна веќе ..

За крај мене ми е најбитно што спонзор ке имаме и во тоа бев убеден 100 % , ситуацијата во Вардар ке се промени и ке се бориме за врвот со стабилен буџет , тоа што сите навичи го сакаат за својот клуб :toe:

Сега веќе кога све е јасно кој е вмешан и ги знаеме имињата нека се тера муабет околу засилувањата во Вардар и се надевам да направиме добар тим за врвот :)

Да живее ВАРДАР :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom