Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
28 август 2013
Мислења
4.334
Поени од реакции
13.190
nema da ima koalicija so levica. glas za levica e dzabe frlen glas. tie so sdsm i najverojatno dui ke se opozicija.
Јас повеќе би сакал левица да е на местото на сдс. Со вмро и левица ќе имаме конечно 2 македонски партии во собрание. Барем од тоа што гледам.
У секој случај, најголема желба ми е сдс да прекине да постои како партија.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Владе, океј е приказнава…
Ете бил во шарената револуција(знаеме кој ја спонзорираше), наседна како млад мајмун…
Грешка!
Како најдобар правник, се пријавил и го примиле во СЈО.
Грешка!
Вози Алфа!
Па ова е веќе катастрофа!

Туку, нешто стално забораваш околу предавствата/продавањата на името и идентитетот!?
Не ќе да беше Апасијата…
дпСмне беа тие кои позајмија 8 пратеници!
Треба постојано да го нагласувам ова??
Мислам не е проблем… мада нејќам да им ја бркам работата на оние што се стварно левичари, па си имаат партиски цели да одработат.
Јас го знам Апасиев од град, од школо… човекот е на место, по на место да неможе да биде!
И јас не преферирам левичарски идеи, ама да не се лажеме, он како човек е Левица, за мене океј…

Туку…
ај да се вратиме, да видиме зошто во старт дојде до “шарената револуција”?!
Мислиш тек така му текна на Сорос и вујче Сем?!
Или можеби искористија моментум што дпсмневци ја прекардашија од крадење, од растурање на државава?!
(Реторичко ми е ова… секој со два грама мозок знае зошто дпсмне доби народ на улица…)
Уништено образование, здравство,право и правда, партизација на макс, крадење, беснеење… буквално приватна држава ткз Прчија направија од нас!

Сдс се више осудени за нивното…
Ама ај да не се правиме улави, не е ова напрај нов јузернејм на играта и уклучи се како да си паднат од Марс!
дпСмне не паднаа од Марс!
Истите се!
Никогаш не биле ни подобри!
Да требаше не 8, туку 28 пратеници ќе им дадеа за предавството, затоа што буквално на сите им беше посран газот од криминал и крадење!
Сум пишувал и порано… сега ме мрзи…
Човек стварно треба да е лоботомиран за дпСмне да ги вика “патриотСка” партија..
Факти и дела имаат, бар исто колку СДС
Не би рекол дека се исти. Чудно како национални предавства се случуваат а СДС се на власт .

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.628
Поени од реакции
5.424
Остајте изборите допрва кога ќе се уклучат бугарите ќе има циркузи, остајте што нивните поличари што стратешки сега ќутат, провокациите допрва доаѓаат како од нив, така и од албанците, не е работата одиме да гласаме туку и да сме спремни да им се спротиставиме, ние треба да сме спремни.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320
Не би рекол дека се исти. Чудно како национални предавства се случуваат а СДС се на власт .
Чудно како баш дпСмне од опозиција истите тие национални предавства ги аминува, и пушта така преќутно да поминат..
Стварно чудно… како за една “патриотска партија” нели?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.305
Поени од реакции
24.424
Чудно како баш дпСмне од опозиција истите тие национални предавства ги аминува, и пушта така преќутно да поминат..
vlegoa u parlament gi uapsija. sto sakas poveke? od toj den veke nema ulicna demokratija, se znae kako ke zavrsis ako probas.

vikas "pozajmile" pratenici... tie se vratile vo VMRO? kako toa gi pozajmija koga istite se izbrkani od partijata.

porano imase sistem so predhodno podneseni ostavki itn... LEVICA i drugite sareno kurtonci go sjebaa toa kako i 3te pratenika od dijasporata. da gi imaa tie 3 ke trebaa uckite poveke sipci da kidnapiraat pred 2 godini. eden kup gluposti napravivte i nikoj sto bil del od taa sarena revolucija ne treba da bide amnestiran. se nadevam deka site ke bidat identifikuvani i doprva kazneti.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Не викам дека се патриотска партија , бидејќи не се . Ама да ги споредуваш со една класична забегана секта како СДС се далеку од тоа .

Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320
vlegoa u parlament gi uapsija. sto sakas poveke? od toj den veke nema ulicna demokratija, se znae kako ke zavrsis ako probas.

vikas "pozajmile" pratenici... tie se vratile vo VMRO? kako toa gi pozajmija koga istite se izbrkani od partijata.

porano imase sistem so predhodno podneseni ostavki itn... LEVICA i drugite sareno kurtonci go sjebaa toa kako i 3te pratenika od dijasporata. da gi imaa tie 3 ke trebaa uckite poveke sipci da kidnapiraat pred 2 godini. eden kup gluposti napravivte i nikoj sto bil del od taa sarena revolucija ne treba da bide amnestiran. se nadevam deka site ke bidat identifikuvani i doprva kazneti.
Друже, ич да не се секираш за мене, дали сум бил дел од шарена или не!
Еве за Тамара бев на протест ако толку те интересира баш…
Ама ти не знаеш која е Тамара и кој (ајдук) е Никола Тодоров?! Извињавај.. забраив дека од Сиднеј се јавуваш! Вмро до ГроП! Маќедоња цела да е!

Локални дпСмне, све по старо… тракторче од 3000$ за 30000€ го купија дпСмнеОфци, крововите на школите пак капат!
Кога ќе доиш ќе си најдеш Македонија иста како што ја остави… во 90’с и некоја… сдс дпсмне си играат продужетци!

А тоа дека не позајмиле пратеници, ти е исто како да кажеш дека ЉуБчо никад не ви бил закачен у партија…

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Кано не се пењави.

Кажи дали ќе турате бугари у устав?
Колку пати досега ги стававте бугарите во устав ехе.. нели 4-ца фалеа па 5 па 6 па во септември ќе гласале па во ноември ќе гласале… 2 години поминаа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.305
Поени од реакции
24.424
Друже, ич да не се секираш за мене, дали сум бил дел од шарена или не!
Еве за Тамара бев на протест ако толку те интересира баш…
Ама ти не знаеш која е Тамара и кој (ајдук) е Никола Тодоров?! Извињавај.. забраив дека од Сиднеј се јавуваш! Вмро до ГроП! Маќедоња цела да е!

Локални дпСмне, све по старо… тракторче од 3000$ за 30000€ го купија дпСмнеОфци, крововите на школите пак капат!
Кога ќе доиш ќе си најдеш Македонија иста како што ја остави… во 90’с и некоја… сдс дпсмне си играат продужетци!

А тоа дека не позајмиле пратеници, ти е исто како да кажеш дека ЉуБчо никад не ви бил закачен у партија…
ic ne se sekiram se gleda od avion kolku razbiras politika.

za tamara bese, za istata tamara na koja i odobrija sredstva za lekuvanje vo turcija ama nejzinite sakale u germanija? bravo... od togas kolku tamari imalo znaes li?

i ne sum sidnej, vo melburn sum. na zapad komunjari i levicari sekako ne tolerirame zname deka se gomna bez oset za ekonomija.

vidi, koga idam gledam ona sto e izgradeno a e izgradeno od vmro ne e od komunjarite ili levica. se znae koj gradi a koj samo kradi.

jas sfakam deka moras da si gi gajas fantaziite za pozajmuvanja/davanja i sto ti ne posto samo taka mozete da si se pravdate a da terate film deka site se isti. ne se. i ne e taka. ti rekov, dali nekoj od niv se vratil vo vmro? tolku prosto e, odgovori go toa prvo pa posle moze da zborime za drugi raboti.

i sto lubco? on e minato zavrseno, isto kako i grujo i red drugi, aj valjda ke ni se pridruzis u 21vi vek.

Член од
5 февруари 2024
Мислења
147
Поени од реакции
239
Лесна и убедлива дупла победа на СДСМ.
Примам кладби у порака:D

Олеснителна околност е што Христиан Мицковски го кандидирал склеротичниот фосил за претседател.
vakviot kurc kako ke vi se udri od glava nema da znaete sto e vrata sto e prozor za da izlezete od stab kumunjar netepan

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
552
Поени од реакции
1.793
Според информацијата од ДИК, на целата територија на Македонија, сублиматот на собрани потписи е следен:
1. Бујар Османи - 3261
2. Максим Димитриевски - 1594
3. Билјана Ванковска - 1105
4. Стевчо Јакимовски - 658

Миленко вика Стевчо и Ванковска биле кај Ќурка барале помош за потписи.
ко за 12 пратеници у најава, 1105 потписи за еден ден и не е така лошо. :D
Максим со партија од пред месец-дена има повеќе потписи од Девица.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320
za tamara bese, za istata tamara na koja i odobrija sredstva za lekuvanje vo turcija ama nejzinite sakale u germanija? bravo... od togas kolku tamari imalo znaes li?
Не, другА е оваа! Од Велес е! Не ја познаваш ;)
ТодороФ ги лажеше нејзините во очи дека ќе ја пратат во Турција, а веќе го имал потпишано решението со кое се одбива праќањето!
Нормално од црева комисиите на чело со Софијанова ;)
А ќе немаше многу Тамари од тогаш, ни до тогаш ако 15 години дпсмне направеше нешто за здравството и државава освен крадење…
А да, што приватните сиситини и жан митреви процветаа баш у нивно време додека државното здравство пропаѓаше… случајност само ;)
i ne sum sidnej, vo melburn sum. na zapad komunjari i levicari sekako ne tolerirame zname deka se gomna bez oset za ekonomija.
За ова и јас се слагам!
Комунизмот умре со причина, и треба да остане закопан!
vidi, koga idam gledam ona sto e izgradeno a e izgradeno od vmro ne e od komunjarite ili levica. se znae koj gradi a koj samo kradi.
Епа ако го гледаш скопје 2014 и аеродромот на идење, молим!
Стотици миљони евра се украдоа на тие бронзени лавови, палми и кич фасади…
Многу болници, школи и тамари кошта тоа срање…
Ој дојди во Велес, па и било каде другде!
Последно некој нешто што направил бил Тито!
jas sfakam deka moras da si gi gajas fantaziite za pozajmuvanja/davanja i sto ti ne posto samo taka mozete da si se pravdate a da terate film deka site se isti. ne se. i ne e taka. ti rekov, dali nekoj od niv se vratil vo vmro? tolku prosto e, odgovori go toa prvo pa posle moze da zborime za drugi raboti.

i sto lubco? on e minato zavrseno, isto kako i grujo i red drugi, aj valjda ke ni se pridruzis u 21vi vek.
Нема што да гаиме фантазии кано…
Факти се ова…
Веќе реков, не е ова игрица, па нов профил ќе правиме, или ќе се рестартира серверот за нов ејџ!
Буквално 15 години ја закопуваа и распродаваа државава!
Сега улави ли ќе се правиме ?!? Ми нисмо одавде?! Па шта је ово побогу?! Пу пу не важи?! Кој е тој Дуи првпат го слушам?!

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.411
Поени од реакции
5.117
Вака реални да бидеме, Гога ќе победи. Нема дилема, а фикусов може скоро исто гласови ќе има со Ванковска. :icon_lol:
На претходните избори не победи ама сега ќе победи :pos:

Мислам дека Мицко и екипата управувана од стратешките партњори и на овие избори не игра за да победи туку да оневозможи Македонците да победат.
Да му се даде уште троа време на Северџганистанов да фати корен, после ќе ја тераме мантрата тешко еееее знаеш ли што е меѓународен договор, реалност ееееее
Автоматски споено мислење:

Izbrav jas koga dadov zakletva deka ke go branam teritorijalniot integritet i suverenitet na Republikata koj saka da deli drzava ke dobie metak.
На која република може ли да се знае?
Иљирид или Косове?
Автоматски споено мислење:

A zosto voopsto tie od Egejska bi pravele nesto koga drzavata veke se otkaza od niv kako klauzula vo prespanskiot.
Не ми чепкај егејците тие денес се единствените Македонци на планетава.
Тие во Пироинска станаја Болгари се избугарија.
Овие тука станаја Северџгани а еден голем дел исто се избугарија така да само тие останаа Македонци!

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom