Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 април 2021
Мислења
3.367
Поени од реакции
11.182
А кој ќе ги управи дпСмне да не продолжат со (преќутната)распродажба и предавства, со крадењата, тендерите, и партиските вработувања?!

Нас ни треба македонско ДУИ!
Некој да ги шамара дпсмнеОфците у собрание ко АртанГруби шо ги шамараше овие!

Ни треба екстремна Левица! Дури и полоша од онаа која Апасиев ја има!
Која со 10-12 пратеници ќе ги држи бугар.. пардон буљашите од дпСмне за јајца!
Драмата е веќе почната. Да видиме кој ќе биде поснаодлив кога се изборите во прашање.

Пасоши преку ноќ снемува, се е ова однапред смислено сценарио.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.305
Поени од реакции
24.424
Не, другА е оваа! Од Велес е! Не ја познаваш ;)
ТодороФ ги лажеше нејзините во очи дека ќе ја пратат во Турција, а веќе го имал потпишано решението со кое се одбива праќањето!
Нормално од црева комисиите на чело со Софијанова ;)
А ќе немаше многу Тамари од тогаш, ни до тогаш ако 15 години дпсмне направеше нешто за здравството и државава освен крадење…
А да, што приватните сиситини и жан митреви процветаа баш у нивно време додека државното здравство пропаѓаше… случајност само ;)

За ова и јас се слагам!
Комунизмот умре со причина, и треба да остане закопан!

Епа ако го гледаш скопје 2014 и аеродромот на идење, молим!
Стотици миљони евра се украдоа на тие бронзени лавови, палми и кич фасади…
Многу болници, школи и тамари кошта тоа срање…
Ој дојди во Велес, па и било каде другде!
Последно некој нешто што направил бил Тито!

Нема што да гаиме фантазии кано…
Факти се ова…
Веќе реков, не е ова игрица, па нов профил ќе правиме, или ќе се рестартира серверот за нов ејџ!
Буквално 15 години ја закопуваа и распродаваа државава!
Сега улави ли ќе се правиме ?!? Ми нисмо одавде?! Па шта је ово побогу?! Пу пу не важи?! Кој е тој Дуи првпат го слушам?!
za tamara ti kazav imase resenie, dzabe se vrtime u krug.

skopje 2014, stadion, aerodromot i red drugi raboti se izgradija.sto se izgradi sega?

neznam sto ocekuvas u veles da se gradi, duri i smesno mi e toa da go komentirame koga stanuva zbor za gradce sto edvaj tretina od naselba aerodrom.

i da gajas fantazii... pozajuvanje/davanje pratenici ima samo u vasite glavi. nikoj od niv ne e vraten vo vmro i nema da se vrati.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.620
Поени од реакции
36.335
На претходните избори не победи ама сега ќе победи :pos:
Па и Пендаровски изгуби пред 2 изборни циклуси, па минатите избори победи. Која ти е логиката: не победила на претходните избори, па сега немала шанси. Баш обратно е.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.367
Поени од реакции
11.182
Па и Пендаровски изгуби пред 2 изборни циклуси, па минатите избори победи. Која ти е логиката: не победила на претходните избори, па сега немала шанси. Баш обратно е.
Повуци потегни беше ситуацијата, па на крај победи Стево со албанските гласови.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.409
Поени од реакции
5.117
Логиката е што никако ама никако не се натпреваруваш со ... кој веќе изгубил на трка/избори.
Не велам дека нема шанси, веројатно со некаков инжењеринг таа ќе биде инсталирана, но во политиката да кандидираш некого што веќе изгубил е забегано и несериозно.

П.С.
Логиката е дека од 1990 па до денес не избираме ние кој ќе ни биде претседател!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.620
Поени од реакции
36.335
Повуци потегни беше ситуацијата, па на крај победи Стево со албанските гласови.
Како и да е. Многу наши претседатели ги добивме со албанските гласови, не беше само Стево. Друг ми беше муабетот, типот вика - штом не победила тогаш Гога, сега немала шанси. Јас баш сум убеден дека е обратно. Гога Рога сигурно оди во втор круг. Јас сепак се надевам дека Стево нема да ја дружи таму, иако знам колку мала е веројатноста.

Логиката е што никако ама никако не се натпреваруваш со ... кој веќе изгубил на трка/избори.
Па и Стево имаше изгубено на избори минатиот пат, де.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320
i da gajas fantazii... pozajuvanje/davanje pratenici ima samo u vasite glavi. nikoj od niv ne e vraten vo vmro i nema da se vrati.
Ништо тогаш…
Ако е така, еве и на сдс ќе им ја заборавиме приватизацијата, територијалната поделба, бонбона бизнисите…
Пффф, кој е од тие вратен или активен?!
Никој?
Готово..
Пу пу не важи!
Сдс е ганц нова партија, вчера што ни падна од небо! Ништо не знаат они, ништо не упропастиле они…

Ај важи ;)

Па и на дсмне ќе им ги простиме бугарашењата на ЉуБчо, отпишувањето на македонското малцинство таму, предавствата за време на војната, па после ортачењето со дуи, Арберија, хашки случаи, тепањето на кале…

Тиууу проблем!
Готово! Гледаш?
Пу пу не важи!

Абе како вака јавно тропате глупости мене срам ме фаќа:unsure:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.409
Поени од реакции
5.117
Kade moze da se dade potpis za Vankovska?
Во канцелариите на ДИК кои се забутани во некоја општинска барака, инаку одлучив за сите кандидати (Манасков, Коцарев, Ванковска, Јакимовски, Марковски) кои сакаат да излезат на избори во понеделник да го дадам својот потпис.
Имаше вест дека е можно да се даде потпис за повеќе кандидати, па затоа што се овие маргинализирани и против нив се води невидена валкана пропаганда тие ќе добијат мој потпис.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.305
Поени од реакции
24.424
Ништо тогаш…
Ако е така, еве и на сдс ќе им ја заборавиме приватизацијата, територијалната поделба, бонбона бизнисите…
Пффф, кој е од тие вратен или активен?!
Никој?
Готово..
Пу пу не важи!
Сдс е ганц нова партија, вчера што ни падна од небо! Ништо не знаат они, ништо не упропастиле они…

Ај важи ;)

Па и на дсмне ќе им ги простиме бугарашењата на ЉуБчо, отпишувањето на македонското малцинство таму, предавствата за време на војната, па после ортачењето со дуи, Арберија, хашки случаи, тепањето на кале…

Тиууу проблем!
Готово! Гледаш?
Пу пу не важи!

Абе како вака јавно тропате глупости мене срам ме фаќа:unsure:
pred sarenata revolucija imase takvi sranja? NE

kupuvanje pratenici e fenomen sto dojde posle sarenata revolucija koja megu drugoto go urna sistemot so menicite. taka da zaebi, ti rekov relativno plitko gledas. tie na toa glasanje vo nitu eden slucaj ne go prestavuvaa vmro nego glasa po "slobodno" ubeduvanje vmro si ja kaza svojata pozicija i gi istera potoa. smesno e da sporeduvas toa so sdsm i privatizacijata, zatoa i rekov slabo logika i politika.

Член од
14 јули 2017
Мислења
661
Поени од реакции
1.342
Не а потценујте моќта на сдс-овци, за таа партија таков простотилок гласа, тоа е страшна работа, треба да се сфате дека тиа баш ги боле курот за државата или за било што што е над нив, како да кажам, тиа човек не е способен да се жртвува себе си за нешто поголемо од личното, од персоналното, го немат тиа луѓе тиа осет на пожртвуваност според мене.

Животно достигнување на ваквите паразити, мада и паразити е благ збор не знам како да ги наречам, е да влезат во државно негде, АМА ТОА НЕ Е СЕ, треба и уште некој од фамилијата да пикне на државно, да се накотат сите на државна цицка и само да цицат.

сдс пак ќе има доста гласови на виа избори поради тоа што и вработуваа сега со новите конкурси за во армијата и за во полицијата како луди.

Член од
5 февруари 2024
Мислења
147
Поени од реакции
239
само сублимирам официјални бројки на Дик.
Петок, работен ден 1000 потписи ама битно ќе колеле, ќе беселе ко ќе дојдат на власт. :)
ne se zaebancija sekako poveke od 2 pratenika ke imaat koi mozat da bidat klucni za 61 makedonski pratenik
vtor krug ovie glasaci nema da go dadat svojot glas za stevo poso grev vo sekoja religija e da go glasas lemurov

Kajgana Shop

На врв Bottom