ne treskaj zeleni be podeli rakijata za denes i utreNema da ima kraj na nivnite baranja se dodeka ne se podeli drzavata, ovaa drzava e osudena na propast, zabolena e od rak koj ne moze da se leci.
So sreka na bilo koj sto ke treba da pravi vlada vo Maj.
Zapoznaen si deka toa e samo vo glavata na nebanjatite bese glaven slogan na sarenokurtoncite kako Apasiev neli ?Таравари бара за претседателот на државата да се гласа во Собранието
„Лидерот на Алијанса за Албанците и претседателски кандидат, Арбен Таравари вечерва на вонредна прес-конференција ијави дека за претстојните избори за претседател на државата има две цели и дека смета дека во иднина за претседателот треба да се гласа во Собранието.“
Како беше тоа, уште албанскиот јазик да стане втор официјален и готово?
Многу е просто, продолжува дезинтеграцијата на државата и уништување на македонскиот народ „пополека“, по ред:
-- Тиранската платформа (исполнета);
-- следно: избирање претседател на држава во Собрание;
-- потоа: федерализација, менување на химната, грбот и знамето; и
-- крај: поделба на државата.
Ова е сѐ само во главата на „небањатите“, секако (како што и беше првонаведеното ама се исполни).
Пак да си ги гласате СДС и ДПМНЕ.
Нема да сакаат да ја поделат, инаку на кого ќе паразитираат?Nema da ima kraj na nivnite baranja se dodeka ne se podeli drzavata, ovaa drzava e osudena na propast, zabolena e od rak koj ne moze da se leci.
So sreka na bilo koj sto ke treba da pravi vlada vo Maj.
Nie treba da ja podelime, ne tie, tie se samo izvor na krizi I uceni.Нема да сакаат да ја поделат, инаку на кого ќе паразитираат?
Koi ste toa vie?Nie treba da ja podelime, ne tie, tie se samo izvor na krizi I uceni.
Nie sto ne sakame so niv vozduhot da go delime, vie ostanatite moze slobodno vo drugiot del da si sedite.Koi ste toa vie?
A vo koi sum smesten jas?Nie sto ne sakame so niv vozduhot da go delime, vie ostanatite moze slobodno vo drugiot del da si sedite.
Imas pravo na izbor, izborot e tvoj.A vo koi sum smesten jas?
Izbrav jas koga dadov zakletva deka ke go branam teritorijalniot integritet i suverenitet na Republikata koj saka da deli drzava ke dobie metak.Imas pravo na izbor, izborot e tvoj.
Сите сме ние за тоа, само муабетот тука е или ке се најде некој со муда да им каже стоп по секоја цена за нивните националистички уцени, или постепено губиме се во пакет. Утре ке ти стане мин за одбрана, прецедател, ке се изнапикаат масовно и по полиција и воиска, тогаш нема да знаеме што браниме и од кого.Izbrav jas koga dadov zakletva deka ke go branam teritorijalniot integritet i suverenitet na Republikata koj saka da deli drzava ke dobie metak.
Dobar izbor.Izbrav jas koga dadov zakletva deka ke go branam teritorijalniot integritet i suverenitet na Republikata koj saka da deli drzava ke dobie metak.
toa treba politicarite koi gi birame da go sredat sve vojvodi i patrioti.Сите сме ние за тоа, само муабетот тука е или ке се најде некој со муда да им каже стоп по секоја цена за нивните националистички уцени, или постепено губиме се во пакет. Утре ке ти стане мин за одбрана, прецедател, ке се изнапикаат масовно и по полиција и воиска, тогаш нема да знаеме што браниме и од кого.
Ne postoi adekvaten kadar od redovite na dpne (citaj inteligenten no neizvalkan) sto bi bil seriozen konkurent na profesorkata. Istata prikazna bese i na lokalnite izbori so Stevce i Danela.Со кој ум ДПМНЕ пак ја кандидираат бабата за претседател ??? Абе за неа ни роднините нејзини нема да гласааат . Не ми е јасна тактикава на Квиското , како нарочно да сака да ги изгуби претседателските избори.