- Член од
- 26 февруари 2016
- Мислења
- 5.419
- Поени од реакции
- 13.591
Ова што си го пишал сега горе-доле е океј. Има нели и посебна тема на форумот за сите тие SJW движења, нивните претерувања и мешања каде не им е местото (култура, спорт итн.). И јас коментирав таму и имаме сличен став околу тоа.Значи едно е некој да те навредува лично, а сосема друго е нафрлање термини на сосема рандом форум каде што никој не покажува со прст спрема некој.
Проблемот е во хистеричното однесување на индивидуата, поради тоа што не се слага со некое одредено мислење на поединец или група за некоја одредена ствар. Тоа повлекува други како него и се создаваат расплачени цмиздриња кои нонстоп се обесправени и нонстоп бараат нешто.
И никој неможе да ме убеди дека не беа толку изразени пред неколку години кога ги немаше овие body shame или нигери или лезбејки и педери здруженија. Сега сите се навредени од нешто ...
Еве јас ќе се земам за пример ... Имам 4ипол влакна на главата, и сеуште сметам дека оваа сцена од ОФАХ е легендарна, каде што Дел Бој и Родни го заебаваат Џамбо оти нема коса.
За жал поради вакво хистеришење на навредени здруженија, ова веќе неможе да се види на BBC и се е цензурирано.
Ти реплицирав пошто сфатив дека претходниот твој пост се однесуваше на мене пошто јас изреагирав најмногу за темава. А за мене лично можам да кажам дека нема врска која година е и кој период. Исто ќе реагирав и ако ја видев темата порано. Дури ако темата беше нова отворено ќе побарав од модератор или администратор да оди во канта.
Дури и се друго да оставиме настрана, дали е потребна ваква тема? Која е нејзината поента? Ниту е интересна, ниту е забавна, ниту е информативна, ниту поттикнува било каква дискусија... Пак ќе повторам, да беа вицеви или еве како ти што си постирал клип од хумористична серија, да разберам. Ова е само голо нафрлање „термини“ (уствари навреди). А си земам за право да ги нарекувам така пошто сум претрпел секакви ср*ња кога се мачев со килограмите и од прва рака можам да ти кажам дека скоро сите термини што се напишани на темава се навредливи. Некои многу. Може на човек кој немал такви проблеми му се чинат смешни, ама не се. Некогаш е тенка линијата меѓу шегата и навредата, ама таа линија постои.