Термини за дебел човек

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Значи едно е некој да те навредува лично, а сосема друго е нафрлање термини на сосема рандом форум каде што никој не покажува со прст спрема некој.

Проблемот е во хистеричното однесување на индивидуата, поради тоа што не се слага со некое одредено мислење на поединец или група за некоја одредена ствар. Тоа повлекува други како него и се создаваат расплачени цмиздриња кои нонстоп се обесправени и нонстоп бараат нешто.
И никој неможе да ме убеди дека не беа толку изразени пред неколку години кога ги немаше овие body shame или нигери или лезбејки и педери здруженија. Сега сите се навредени од нешто ...

Еве јас ќе се земам за пример ... Имам 4ипол влакна на главата, и сеуште сметам дека оваа сцена од ОФАХ е легендарна, каде што Дел Бој и Родни го заебаваат Џамбо оти нема коса.

За жал поради вакво хистеришење на навредени здруженија, ова веќе неможе да се види на BBC и се е цензурирано.

Ова што си го пишал сега горе-доле е океј. Има нели и посебна тема на форумот за сите тие SJW движења, нивните претерувања и мешања каде не им е местото (култура, спорт итн.). И јас коментирав таму и имаме сличен став околу тоа.

Ти реплицирав пошто сфатив дека претходниот твој пост се однесуваше на мене пошто јас изреагирав најмногу за темава. А за мене лично можам да кажам дека нема врска која година е и кој период. Исто ќе реагирав и ако ја видев темата порано. Дури ако темата беше нова отворено ќе побарав од модератор или администратор да оди во канта.

Дури и се друго да оставиме настрана, дали е потребна ваква тема? Која е нејзината поента? Ниту е интересна, ниту е забавна, ниту е информативна, ниту поттикнува било каква дискусија... Пак ќе повторам, да беа вицеви или еве како ти што си постирал клип од хумористична серија, да разберам. Ова е само голо нафрлање „термини“ (уствари навреди). А си земам за право да ги нарекувам така пошто сум претрпел секакви ср*ња кога се мачев со килограмите и од прва рака можам да ти кажам дека скоро сите термини што се напишани на темава се навредливи. Некои многу. Може на човек кој немал такви проблеми му се чинат смешни, ама не се. Некогаш е тенка линијата меѓу шегата и навредата, ама таа линија постои.
 

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.427
Поени од реакции
19.588
,,Ако едеш како сфињу, ке бидеш дебел како сфињу''
Џејми Оливер.


Људи смо.Треа да едемо тачно толко колко треа. Значи сфесно.Не смо животни да бутамо док има.Ја мислу дека можете да ослабнете кд сакате, само се вадите сс медицински причине како што вика Маја.Некое килце плус можда е океј, ама да одите одвај зшто ноге су ви сијамски близнаци и испод стомак незнаете што се дешава, е тој е веќ метаморфозно, тој е веќ греота што си правите сами на себе.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.124
Поени од реакции
15.950
Што е следно, да се отвори тема "Термини за луѓе со очила" или "Термини за луѓе со говорна мана"?
Сите навреди за очила ми се познати, еве ги носам од кога знам за себе. Единствено направило да видам кој од опкружение е идиот. Не сум ги фрлила очилата, или да не ги носам, неам никаков комплекс од нив, напротив, ги носам секоја минута од денот и без нив знам дека не можам да функционирам.
Искрено, мене повеќе ме нервираат идиоти кои од мода почнаа да носат рамки без диоптер, зашо изгледало интелигентно. :uzi:

Или пак, иам ептен бел тен и одма се двојам скоро од сите наоколу по плажи, или пак во нормално летно време кога не носиш многу облека. Знаеш колку пати ме зјапале глупо, коментирале секакви глупости, а врвот е дека било болест? Ни тоа не ме направило да си го мразам тенот, напротив, си го сакам тенот и не планирам да се потемнувам зашто некому му било чудно.

Поентата е, ако не ти кажат дебел, има мал милиони работи што може да ти ги кажат, за било која работа. Јас мразам такво навредување и не сметам дека треба да се дешава, али исто знам дека не можеш да соприш да се дешава. Ќе има шеги, глупости, термини, твое е како ќе реагираш.
И да, побитното, те повредуваат само работите кои и ти ги мислиш за себе. :toe:
 

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.145
On topic : Svinja, Govedo, Slon, Vol, Tenk, Krmak, Debeli, Bishka, Prase, Salo, Vepar

PS: Majka ti e tolku debela shto kaishot na farmerkite i e dolg kolku ekvatorot.

PSS: Majka ti e tolku debela shto koga ja snimaat od Sitel se pojavue i na Kanal 5. :toe::pos:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom