Омилен лик од серија? (ЧИТАЈ ПРВ ПОСТ!!!!!!!!!)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Daryl Dixon - The Walking Dead
Нај бедес лик од цела серија. Не дека нема и други добри.

Jon Snow - Game of Thrones
Многу добро момче :pos: со нејасно потекло, да видиме како ќе се одвиваат работите околу него понатаму.

Jesse Pinkman - Breaking Bad
Една од најјаките појави во филм ever.

И за да не биде постот шовинистички :cautious:,
Daenerys Targaryen - Game of Thrones
Една од малкуте добри карактери во серијата. П.С. плава е поубава.

Имам уште многу омилени ликови, али доста се овие.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Знам дека ќе го има уште 100 пати во темава ама морам да го ставам.
Barney Stinson, најдобар и најомилен глумец ми е затоа што е растури во HIMYM, од сите комедични серии нема лик што ќе го замени, го одбрав поради одличниот сарказам и цитатите што ги трескаше, true story!
1. Barney Stinson

За втор омилен глумец би го ставил Peter Boyle каде што се прослави во Everybody loves Raymond, омилен поради ладнокрвноста во секоја случка што се случуваше во куќата, за хуморот да не зборуваме, прејак! Без него серијата немаше да биде интересна.
2. Peter Boyle

Трето место оди за Terry O'Quinn како John Locke во серијата Lost. Омилен поради снаодливоста, секогаш отворен за авантури и добрината, најдобар беше во Lost, без конкуренција.
3. Terry O'Quinn

Четврт ми е David Suchet од серијата Agatha Christie Poirot, омилен затоа знаеше од секоја ситуација да извади неколку детали за да реши убиство или нешто друго, можам да кажам дека еден од најпаметните ликови од сите серии, глумата му беше врв, кога го слушнав првиот пат на едно интервју неможев да замислам како ли успеал да го изглуми одличниот Поаро, секоја чест.

4. David Suchet

Има уште многу али ме мрзи да пишувам. :)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407

додека други се палат на српски глумци со талент за глума колку малиот нокт Anco , еве покрај тоа што го напоменав Хју Лори едноставно не можев а да не го споменам и легендарниот Петре Прличко. Едноставно генијален актер со кој растевме на телевизија гледајќи разни филмови и серии од типот на волшебното самарче. Што знам едноставно ваков лик не може а да не се сака, сите карактеристики на македонштината низ вековите пресликани во еден актер кој благодареејќи на перфектната глума раскажа една цела за нас непозната историја . Едноставно кога ќе се отвори дијалог за актери од нашето поднебје не можам а да не го споменам чикко Прличко за оние што гледале барем дел од неговииот репертоар знаат за што зборувам, со него растеле генерации и генерации со спомени за прекрасно детство . За оние кој не знаат Петре му беше дедо на Игор Џамбазов.
Е не сме се разбрале или ти не си разбрал.
Јас прво опишав едно време во кое серии значи се мисли на ТВ серии кога тогаш гледавме само од РТБ ( не мора да објаснувам,се разбираме),Е тогаш немаше серии со чичко 5-ре.
Јас во тој мој прв пост го спомнав него кој е ненадмашен во својот еснаф и му нема рамен и не само во ТВ сериите туку и во живо во Театарот (Чорбаџи Теодос и ....)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Michael C.Hall

Многу добро осмислен лик...Еден од најдобрите филмски негативци...Морбиден лик,невообичаен и интересен.Добро снаодлив во некои ситуации...Да не претерам но мислам дека е најдобар негативец до сега.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Бидејќи оваа серија последна ја гледав, најпресна ми у е глава, а и ликов уште никој не го спомнал.

Др Шелдон Купер

Едноставно бидејќи е уникатен лик. Неразбирањето на сарказам, логиката за нештата која ја има, вртењето на секоја можна работа во негова корист. Цимерскиот договор :pos:, каков е кога е болен (песната soft kitty), релацијата која ја има со својата девојка, кога треба да се насмее со сила фацата која ја прави, опсесијата со научно-фантастични филмови, шахот на 3 нивоа, стриповите и овде можам да набројувам уште многу работи.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261

хаха да, ова ниското :D
Има памет, и харизматичен е. Ептен ми праат ќеф сцени со него. Шо ако е Ланистер :D

Шерлок, пошо е Шерлок нели :)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Нејт Фишер

Он за мене е БОГ !!! Трансформација на личност во една серија како никогаш до сега, покажување на емоции, созревање, соживување со некои од почетните приказни во секоја епизода, работата која не ја сака, балансирање во врската, исчекувањето на вест, улогата на татко, едноставно човеков е најдоброто нешто што им се случило на серииве последниве години.

П.С
"Love isn't something you feel, it's something you do. If the person you're with doesn't want it, do yourself a favor and save it for someone who does." - Nate

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.805
Поени од реакции
5.582
на прво место Т - Bag (Robert Kneeper).. Prison Break според мене немаше да е тоа шо е да не беше овој "психопат".. феноменално маестрално изиграна улога... секоја чест за тој што го правел кастингот секоја чест... ваков лик еднаш се создава и ваква улога еднаш во живот се игра... ФЕНОМЕНАЛНО !!

на второ место Percy (Xander Berkeley) од Nikita .. мозокот на Дивизијата.. поради него и ја загледав Никита како серија :) штета шо толку брзо го "тргнаа"

Honorable Mention: Џеси Пинкман (Breaking Bad), Барни (HIMYM), Наки Томпсон (Boardwalk Empire)

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.530
Поени од реакции
10.235
Читајте прв пост бе. :tapp: Слики се ставаат за да видиме за кого се работи, дека не ги знаеме сите по име, а не да листаме само слики по темава, убаво ви пишува, да се отвори дискусија, ама кој да прочита или толку разбирате. :facepalm: Една дискусија што ќе се отвори со коментариве од типот, легенда, најдобри се, нема потреба од коментар...Да му се одмили на човек да отвори тема да прочита нешто интересно после 5 страни листање, како и многу теми, наместо дискусија само коментари, форумов како фејсбук го направивте. :вонзем:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
^ Да, треба.

Иначе гледам погрешно сфатиле некои - не омилен актер, туку омилен лик, зашто го сакате ликот а не зашто го сакате глумецот.

Имам неколку омилени ликови.

Едниот од нив е 10-от Доктор од Doctor Who, одглумен од Дејвид Тенант.
Едноставно, неговиот и навидум детски карактер го прават толку забавен лик, што секако ќе те расположи кога ситуацијата не е воопшто таква. Но на моменти знае да биде и доста мрачен лик, поради своето минато. Извонредна улога на Тенант, кој е еден од најталентираните актери на денешницата според мене, кој секако заслужува многу поголеми улоги.

Вториот е Тирион Ланистер од Game of Thrones, одглумен од Питер Диклиџ

Џ.Р.Р. Мартин и сценаристите на Game of Thrones го направиле овој карактер да биде уживање за гледање според своето однесување. Неговиот итар карактер и забелешките кои ги има за случувањата, поткрепени со својата битка за своето место во фамилијата го прави да биде еден од најинтересните ликови во серијата, верувам и во книгите. Секако, најзаслужен за тоа е извонредниот актер Питер Динклиџ.

Третиот лик е Сол Гудман од Breaking Bad, одглумен од Боб Оденкирк

Во оваа серија главните улоги се извонредните ликови Волтер Вајт и Џеси Пинкман, но според мене исто извонреден лик за гледање е и ефтиниот и поткуплив адвокат Сол Гудман, кој се снаоѓа во светот, соработувајќи и помаѓајки им на криминалците. Неговиот говор како цело време да е дел од некоја реклама и неговите ефтини костуми во различни бои го прави ептен интересен лик за гледање. Боб Оденкирк извонредно ја извршува својата улога во серијата, па е во план овој лик да добие своја серија.

Четвртиот лик е Чендлер Бинг од Friends, одглумен од Метју Пери

Дали има човек на планетава што не слушнал за овој карактер? Сарказмот, циничноста но и позитивниот карактер го прави овој карактер кој е многу несигурен во себе еден од најсмешните ликови кои се појавиле на телевизија. Can he BE more funny?

ЗА да не ме мразат уште повеќе другите, ќе прекинам тука со споменување на други карактери, кои ги има уште многу, а ми се едни од најомилените...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Дејвид Фишер - Six Feet Under

Нема лик кај кого е подобро прикажано себеослободувањето од умствените стеги. Добар пример со кој можат многумина да се поистоветат. Во серијата е прикажана целосна еволуција на неговото ослободување, од фаза на роб на семејната традиција која само тој ја почитува, до остварен човек со исполнет животен идеал. Многумина ќе негираат дека Дејвид им е омилен лик од серијата за да не си го повредат егото, ама што можеме кога Алан Бол успеа во еден педер да исцрта многу наши карактеристики.

Серсеи Ланистер - Game of Thrones

Многу специфична глума што многу ми се допаѓа кај Лена Хеди. Еден од главните негативци во серијата, жена со огромен авторитет и сила. Кралица, жена и мајка. Милфица пар екселанс. Плус, не верувам дека во брзо време ќе ја свиткаат и неа, па можам на раат да си ја обожавам.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
А таман мислев дека ќе бидам првиот со неа, ама @Anne. ruined that for me.... :(
Знам дека ја има, ама не ме интересира морам да почнам со неа:
1. Lauren Ambrose a.K.a. Claire Fisher in Six Feet Under.

Серијата целосно е феномелна, ама да не беше Клер во неа немаше да биде тоа-тоа. Внесе еден посебен жар во глумата, беше забавна и патетична во секоја сцена од серијата, бунтовничка ама паметна бунтовничка. И требаше долго време да се пронајде себеси, покрај дисфункционалната фамилија и мртвите луѓе со кои растела. Едноставно беше срцето и душата на цела серија.
Жално е само што после SFU кариерата не и тргна во некоја нагорна насока, ама ваљда ќе ја биде.

2. Maisie Williams a.K.a. Arya Stark in Game Of Thrones

Што да кажам за неа, а што веќе сите не го знаете. После се тоа што и се случи, предодредена е за големи работи, да се одмазди за се што и се случи досега.
Срцка е бе, ја чекам да стане полнолетна и ја женам:love:

3. Steven Van Zandt a.K.a. Silvio Dante in The Sopranos

Таа фаца, таа појава не е можно да не ја сакаш и да не ја обожаваш. Се смее ли, тагува ли, кажува фори, цело време ја има таа жална врба фаца полна со емоции :)
Забава е секоја сцена со него, плус класиката: I tried to get out, but they pulled me back in

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Brent Spiner во улогата на поручникот Дата, вероватно поради пораката која ја носи ликот, робот кој сака да стане човек, и со своето уникатно, а повремено и смешно однесување му даде на серијалот доза на хумор. иако после star trek-the next generation испаднаа уште 3 серијали на џин роденбери, сметам дека ова е број 1, а ДАТА за носител на балансот(добро vs лошо) во серијалот.

Kajgana Shop

На врв Bottom