Kenzi - Lost Girl (глумена од Ksenia Solo)
Кензи е најдобрата другарка на Бо. Таа е една од малкуте обични смртници кои се опкружени со натприродните Феи (меѓу кои спаѓа и нејзината најдобра другарка). Но, и покрај тоа што е слабичка (физички) и нема никакви натприродни моќи, сепак е многу храба и се спротивставува на сите оние кои и’ мислат лошо на Бо и се би направила да ја заштити. Стилот на облекување и е закон , готика најчесто. Паметна е, остроумна и знае да биде саркастична и да те насмее во моменти кога има тензија. Многу тешко им верува на луѓето, што ги прави со Бо супер пар зашто Бо премногу им верува. Секогаш е прва ако треба да се оди негде на некоја мисија.
Еве ако сакате да се насмеете.
Dean Winchester - Supernatural (глумен од Jensen Ackles)
Дин и брат му Сем, се „ловци“ на натприродните суштества. Дин глуми дека не го интересира никој и ништо и се прави јак, а уствари е мекушка и се’ би направил да го заштити брат му. Исто така знае да биде смешен и да одлепи нешто. Башка е многу секси
Caroline Forbes - The Vampire Diaries (глумена од Candice Accolla)
На Керолајн ликот и се развива многу во текот на серијата. Али, ја одбрав нејзе зашто е најдобра другарка што може да постои. Не верувам дека постојат такви во реалниот свет денеска, ама убаво е да се надева. Се’ би направила за тие што ги сака.
Michonne - The Walking Dead (глумена од Danai Gurira)
Мишон, зашто е бедес и знае како да преживее. Да можам да бирам ако има Зомби Апокалипса, со неа би отишла.
Rebekah Mikaelson - The Originals (Claire Holt)
Ребека е една од оригиналните вампири. Стара е околу 1000 години и има искусено премногу па затоа е многу саркастична и многу тешко им верува на луѓето. На прв поглед изгледа како злобна, агресивна и без чувства. Меѓутоа, желна е да најде некој кој навистина ќе ја сака, било тоа да е доживотен партнер или другар/ка. Знае да си го спушти штитот, ама секогаш завршува така што некој и забива нож во грб, дури и нејзиниот полубрат кој неизмерно го сака и се` би направила за него. Многу реален карактер има, со многу лоша среќа. На моменти многу ми паѓа жал. И стварно заслужува да си најде некој, зашто има многу да пружи.
Shane Mccutcheon - The L Word ( глумена од Katherine Moennig)
Шејн е претставена како промискуитетна личност на почетокот на серијата која не сака да има врска. Меѓутоа после некое време наоѓа девојка во која се заљубува и има проблем со прифаќање на чувствата. Иако и понудува брак, ја остава ја остава пред олтарот затоа што не верува дека ќе и` остане верна.
Barbara June Thompson a.k.a Maw Maw - Raising Hope (глумена од Cloris Leachman)
Барбара е сенилна 86 годишна жена. Кога била млада, родила ќерка по име Луис. Луис останала трудна многу млада со Вирџинија и ја оставила на баба и` Барбара да ја чува. Вирџинија останува трудна на 15 години и има син, Џими. Џими поминува една вечер со сериски убиец и ја забременува. И така се раѓа Хоуп. Целата серија е смешна, ама Барбара одлепува најјаки ствари
Dr. Gregory House - House ( глумен од Hugh Laurie)
Хаус, саркастичен, со суров смисол за хумор, енигматичен, нарцис, атеист, обожава да омаловажува луѓе, генијален. Кој не го гледал, пропуштил многу.
Dr. Cal Lightman - Lie to me (глумен од Tim Roth)
Кол е екперт за измама. Тој може да дознае ако некој лаже (без употреба на никакви машини) туку преку читањето на микро изрази, било да се на лицето или остантите делови од телото. Тој и неговиот партнер Гилијан имаат фирма која им помага на полицијата, но и на индивидуалци, во решавање на одредени случаеви и пронаоѓање на вистината.
Tara Gregson - United Stated of Tara (глумена од Toni Collette)
Тара е сопруга и мајка, која работи како сликар на фрески. Таа си го сака семејството и се чувствува по малку виновна за начинот на кој го живеат својот живот поради неа. Тара има неколку алтер ега, иако 4 се поактивни. Незнам дали спаѓа во групава зашто технички, сите алтер ега имаат различни карактери. Ама неможев да издвојам еден
Нејзините алтер ега се: Т, која е 16-годишна тинејџерка; Buck, кој е машко и сака да брка женски
; Alice, која е домаќинка од 50-тите; Gimme, кој не е воопшто човек, туку животно; Shoshana Schoenbaum, која е психијатар; Chicken, која ја претставува 5-годишната Тара и Bryce, кој е нејзиниот полубрат и е 14-годишен социопат.
И доста е сега за сега
едитирано од Crazy in Love: Некои од сликите беа преголеми, затоа беа и избришани.