Зошто жените сакаат уметници?

Него, мене сеа нешо друго живо ме занима. Пошо ја сум уметник би прашала:
Дали мажите сакаат уметнич-ки? :nesum:
Kaj da ne ja sakam ovaa :):):)

Diana_Krall-704019.jpg
:vozbud::vozbud:

Секакви пички сакаме.
За стална женска..Не.
никако и никогаш

не , од проста причина што познавам доста актерки , монтажерки , режисерки ... и знам како функционираат /ме на пијанки .. дружби бла бла

просто еден пример мое другарче колега на факс ми беше и сите филмови му беа поврзани со љубомора .. такви некои параноични испади ... девојката негова му го направи стео она што се случуваше по неговите филмови - лол ( актерка беше )

а и нашиот менталитет е малку поразличен ... замисли во претстава некој да ја потиска или на филм да и ги мазни градите , да ја бакнува .. ќе се распукаш од љубомора - факт нема ниту еден што би останал рамнодушен - менталитет тоа е ...

E vidis, ja neam gajle da se slucuva seto toa dodeka se snima nesto ili ako pozira za akt na primer.

Rabota si e rabota, a drugo.......ke ostavam tisinata da odeknuva!

E vidis, ja neam gajle da se slucuva seto toa dodeka se snima nesto ili ako pozira za akt na primer.

Друго е за нас, ние сме веќе таксани.
Си имаме позадина, па се ново е позитивно..да се ебне нешто ново.
Но да бидеш во некаква посериозна врска и да ти значи од аспект да не сакаш да ја делиш..
Тоа малку потешко..

Rekov, jas ne delam, sto e moe, moe si e, e sega druga rabota e ako e rabota, pa glumi i treba nekoj da ja zadrapa za cicinja, sto da se pravi, brat za brat, sirenje za pari.

Sepak, slikarki, vajarki, muzicarki, tamam!!

и јас така мислаев додека не се случи тоа со дечкото .. професија си е профсија токму така ... ама човечките побуди и тешките мисли ... задоцнување од 5 мин , недостапна .. со тој на сцената насамо ... ќе ти се искинат и нерви и психа ...

фала богу досега не ...
сопочетниот пост на темава се сложувам потполно .. секогаш изгледа провокативно од проста причина што се ретки ичудни струки ... кога кажуваш дека си режисер .. поинаку погледнуваат и мислат ( од искуство )

Друго е за нас, ние сме веќе таксани.
Си имаме позадина, па се ново е позитивно..да се ебне нешто ново.
Но да бидеш во некаква посериозна врска и да ти значи од аспект да не сакаш да ја делиш..
Тоа малку потешко..
апсоштрумфно :)

Aко збориме за нешто поозбилно-не. Иако на плус страната, ќе има интересни муабети, хоризонти, и антимонотонија, од тоа што сум видел и разбрал уметничките се нестабилни и ментално и емоционално, склони кон промискуитет, оргии, алкохолизам енд наркоманија. Ова е генералниот одговор исклучоци нормално има.

Sekoj covek so svoja vistina, mojata za mene, tvojata za tebe!

Ti tekinja!

Ако ме гонат сомнежи, подобро да ме нема со неа, ако ме гонат зависти, подобро мене да ме нема, а ако воопшто си е сеедно подобро неа да ја нема!

Затоа, најубо, емоции и здраворазумно доверие! И во себе и во другите!

П.С. Назабената палка за безбол, накоена со шајки такуѓере, за ако сум грешка!

Aко збориме за нешто поозбилно-не. Иако на плус страната, ќе има интересни муабети, хоризонти, и антимонотонија, од тоа што сум видел и разбрал уметничките се нестабилни и ментално и емоционално, склони кон промискуитет, оргии, алкохолизам енд наркоманија. Ова е генералниот одговор исклучоци нормално има.

Генрализација која е апсолутно невистинита.

Јас сум опкружен со уметници и уметнички!
Најчесто се teetotalers, one man woman and vice versa, не се дрогираат итн.

Тие за кои говориш се "уметници", ама оние неразбраните, хахахахаха!

Исцедокот од мозолките на лицата на пубертетлиите! Тоа се тие пишман уметници за кои ти говориш.

Има разлика меѓу fosh (фул оф шит) уметници и вистински уметници!

и јас така мислаев додека не се случи тоа со дечкото .. професија си е профсија токму така ... ама човечките побуди и тешките мисли ... задоцнување од 5 мин , недостапна .. со тој на сцената насамо ... ќе ти се искинат и нерви и психа ...

фала богу досега не ...
сопочетниот пост на темава се сложувам потполно .. секогаш изгледа провокативно од проста причина што се ретки ичудни струки ... кога кажуваш дека си режисер .. поинаку погледнуваат и мислат ( од искуство )

Уметноста НЕ Е СТРУКА.

Денес се помалку егзистираат уметници, а се повеќе НЕ-УМЕТНИЦИ, не ги буни, не ги греши. Темава суштествува, само поради тоа што човек како тебе коментира и "елаборира" за нешто толку трансцендентно за човеково битие како твоето.

Пичките не сакаат уметници(барем не сите до една), вистински, туку сакаат уметници е-страдни уметници, каде општественото мнение е многу кредитирано, и така провокација им е да се ебат со такви сурли. Затоа денес не е чудно што Јован Јолајнов се утепал ебење пички, исто така стои и Левир Мекиќ, но тоа не е само кај "музичарите", тоа е и кај другите форми на општење на "уметниците", пример кај актерите, каде во Битола познавам актери млади, кои едноставно им се посакало некад животот да бидат "уметници" и славни, омилен(а) актер(ка) им бил(а) Бред Пит или Анџи Џоли, и ОП, еве јас ќе станам актер и со тоа "уметник".

Е така не може!

Лично познавам една млада актерка, и мислам дека таа се може да биде, само уметник не! Имам силен сенс за детекција на таа "таргет" група на луѓишта.

Значи подобретего речникот, ПИЧКИТЕ САКААТ СЛАВНИ ЛИКОВИ ИЛИ ЛИКОВИ КОИ ПРЕТЕНДИРААТ ДА СТАНАТ СЛАВНИ, па некој ден да кажат дека се ебеле со фиљан и фиљан "уметник".

Појасно е сега?

Ок, изгледа стереоитипите ептен се јаки, сеуште.

И не знам што се дешава меѓу луѓето кои се режисери, драматурзи, глумци (ова се однесува на sonne), али искуството шо го имам со мојата фела, односно ликовна уметност, па и музичари да речеме...нема ни ептен разврат, ни некои екстреми, ниту па цури шо паѓаат на колена зошо се "уметници".

Уствари многу поише разврат сум видела по биртии и низ кругови за кои Цеца е врв на естетика. А, и добри типки кои на такви типови паѓаат.

Пак ќе речам, неосновани ми се некако генрализацииве на темава.

Anyhow, уше нешо ми е интересно...Ако си машко, као тоБ е да си уметник. Ако си женско, непожелна роба.
Ова исто ко со промискуитетот...Машко-фраер, цура-курва.

Ова да!

Неодамна ми се удвараше еден РАСЕН уметник, маж, кој (парафразирам) препознал во мене капацитет на енергија која него телесно го возбудувала и без која не "можел"...

Се разбира го откачив на мирен и цивилизиран начин, пошто ги ценам тие луѓе, но не ги ценам оние мажи кои ми се удварат мене.

Значи уметникот сака ЕНЕРГИЈА, сака СВЕТ.

Рембрант, во право си.

Но, јас се обидувам да им доловам сосема друго нешто, дека нема потреба да се генерализираат грешно како џанаци, џанкози, алкоси и курвештии ако се уметнииц.

Уметник е некој кој твори, а не некој кој тврди дека сака да твори ама знае дека никој нема да го разбере и затоа се дрогира, пие и ебе у гз!

Рембрант, во право си.

Но, јас се обидувам да им доловам сосема друго нешто, дека нема потреба да се генерализираат грешно како џанаци, џанкози, алкоси и курвештии ако се уметнииц.

Уметник е некој кој твори, а не некој кој тврди дека сака да твори ама знае дека никој нема да го разбере и затоа се дрогира, пие и ебе у гз!

Во некои од нив има и многу разврат.

Но сите тие(УМЕТНИЦИТЕ) се силни луѓе и сами тие ретко се на достап на простата раја!

Затоа вистинските уметници како нескојдневни космички креации бараат несекојдневност.

А рајата не знае што е уметност и затоа лупа на празно, ќе им се прости, ама ум за друг пат.

PIkaso, umetnik si?
Sho tvorish? (opiplivo/predmetno)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom