Зошто жените сакаат уметници?

Немора опипливи работи да се творат :toe:

Ок, за да не ми рече дека смета дека неговата природа, суштина, е артистичка, па се декларира самиот ко уметник...затоa сужив избор.

И уше ова...

Изложби, претстави, концерти, уметнички хепенинзи како биеналето...празните простории и седишта просто бодат очи...и одеднаш на темава сите знаат какви се и што се уметниците (знаете, од холивудски филмови кои создаваат ефтини стереотипи...толку знаете)

Колку сте запознаени со, еве, нашата уметничка сцена? Колку пријатели уметници имате? Колку често одите на нивни "собири"?
Можете ли од лично искуство да тврдите дека се промискуитетни наркомани на граница од лудило?

Или онака си паламудиме и стигматизираме?

Па уше и арбитри за тоа кој е уметник кој не е...какви се у суштина...браво, браво.

PIkaso, umetnik si?
Sho tvorish? (opiplivo/predmetno)?

Јас сум поет и писател.
Објавен.

Не се дрогирам, не се ебам у гз, сакам жени како и секој здрав и прав машјак, пијам во друштво за забава, не блујам во кревет а и не се будам наутро и прво опипувам каде ми е флашата за утринска гаргара па потоа да се измолкнам од повратениот кревет.

Значи, иако имам опиплив уметнички израз подарено на денешницава за posterity, јас сум НЕУМЕТНИК!
Според некои на форумов! Кои се бројни!

Немора опипливи работи да се творат :toe:

Аааа, ти си од оние уметници-мислители кои сеуште се недоволно разбрани од светот и векот?? Твориш авангардна неопипливоост на мислата?? Или?

PIkaso, umetnik si?
Sho tvorish? (opiplivo/predmetno)?

Имам Блок 5, ми го купи таткоми пред месец дена, и ја цртам герника.

Опиплив е и Јован Јованов(најдобар пример), а и уметник е.

Дирер, а бе, ти да не се вљубен во Ј. Јованов, не го тргна од дневен ред на темава!

Аааа, ти си од оние уметници-мислители кои сеуште се недоволно разбрани од светот и векот?? Твориш авангардна неопипливоост на мислата?? Или?

Музиката не е опиплива :pipi:

Дирер, а бе, ти да не се вљубен во Ј. Јованов, не го тргна од дневен ред на темава!

Подобар пример нема!

Ме фрустрира по малку, ама сепак тоа е мој проблем.

Но пази, младинава, значи под младина подразбирам од 15 до 35 години, не го вади од уста!

А имам пријател кој го свири клавирскиот концерт на Шопен со оркестар, за рекордни 2 недели навежбан цакум пакум.

И кој е крив сега? Анте или Антекурале?

Имам Блок 5, ми го купи таткоми пред месец дена, и ја цртам герника.

Опиплив е и Јован Јованов(најдобар пример), а и уметник е.
Фино.
Со јаглен (не-пресуван) боље ќе ги доловиш нијансите.

Реков, на темава авторот и некои остали, баш на тие поп/кич икони ко Ј.Ј мислат. На некој што е славен, НЕ на уметници/творци.
И на такви цури се лепат, не на креатори.

Али гледам, ти почна да дефинираш и шо е уметник, шо не е, па и за нивните души и природи прозборе...па ме занимаше од која позиција настапуваш и оценуваш.

Музиката не е опиплива :pipi:
Ja opipuvas so setilata za sluh!

Подобар пример нема!

Ме фрустрира по малку, ама сепак тоа е мој проблем.

Но пази, младинава, значи под младина подразбирам од 15 до 35 години, не го вади од уста!

А имам пријател кој го свири клавирскиот концерт на Шопен со оркестар, за рекордни 2 недели навежбан цакум пакум.

И кој е крив сега? Анте или Антекурале?

Богами, ако така ги поставуваш нештата, јасно, ни Анте Готовина, а ни Антекурале Готовина немат што во приказнава. Криви се скотојте наши дебилни кои се палат само по славата на готовина (кеш).

Фино.
Со јаглен (не-пресуван) боље ќе ги доловиш нијансите.

Реков, на темава авторот и некои остали, баш на тие поп/кич икони ко Ј.Ј мислат. На некој што е славен, НЕ на уметници/творци.

Али гледам, ти почна да дефинираш и шо е уметник, шо не е, па и за нивните души и природи прозборе...па ме занимаше од која позиција настапуваш и оценуваш.

Строго критика...

Тоа што јас творам, многу и не е битно, пошто како што на форумов и кадро и некардо куца поезија, и сега пак тие истите ќе станат поети, а со тоа прикладно и уметници.

Ја не куцам поезија, не пишувам текстови, се замарам со националисти и идиоти, и ликови на кои форумот им е идеално место за себепромоција.

А почнав да дефинирам што е што, поради тоа што ми претставува товар да го кажам тоа, пошто на крај никој и не се трудеше тоа да го направи.
Етика, егзалтира незгодни органи во душава.

Богами, ако така ги поставуваш нештата, јасно, ни Анте Готовина, а ни Антекурале Готовина немат што во приказнава. Криви се скотојте наши дебилни кои се палат само по славата на готовина (кеш).

Е што арно го кажа овоа.

На ова мислев цело време.

А јас, како недефиниран уметник, сакам многу, уметници(жени).

Има разлика мој Коџомане, огромна меѓу стихоклепство, адолесцентизам во стихови и вистинка поезија.

Мнозима ги има кои сакаат себепромоција на било кои места, затоа и крш се направи не само кај нас туку и насекаде со пишаниот збор и затоа претсанаа да читаат книги или да купуваат луЈЏето.

П.С. ама Јован на душата ти лежи, нели!

Има разлика мој Коџомане, огромна меѓу стихоклепство, адолесцентизам во стихови и вистинка поезија.

П.С. ама Јован на душата ти лежи, нели!

Јован ми е муза.

Со Јован и неговата "продукција" и сите негови следбеници, лично ќе се справам, само 2 недели ГРАЃАНСКИ РАТ да има, ништо појче не сакам.

П.С. Оти не важат закони за време на граѓански рат;)

Јован ми е муза.

Со Јован и неговата "продукција" и сите негови следбеници, лично ќе се справам, само 2 недели ГРАЃАНСКИ РАТ да има, ништо појче не сакам.

П.С. Оти не важат закони за време на граѓански рат;)

Јавуј, доваџам со калаш и сандак муниција!

Ти знам дека имаш појќе, безбели џабе ли беше....

А почнав да дефинирам што е што, поради тоа што ми претставува товар да го кажам тоа, пошто на крај никој и не се трудеше тоа да го направи.
Етика, егзалтира незгодни органи во душава.

Во повеќе постови се обидов тоа да го разграничам, но ми рекоа дека тупам со семантика.

Нејсе, можеби е и подобро да не се знае, можеби е подобро тој свет да остане во излолација...Затоа што кога конзумеризмот ќе почне да нагризува (читај лоботомира),кога квалитетот ќе се менува за квалитет...тек тогаш нема да има уметност.

Елитизмот таму е изгледа како добредојден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom