Зошто сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
За што ли зборуваме не ми е ни мене ни логично ни факт а богами и чуден обичај...
За логиката на општеството, која резултира во еден обичај, како што е примерот погоре. Нема врска истиот со елементарната логика. Дали е стара мома на 20 денес? Не. Дали воопшто е стара мома? Не. Денес е чудно ако некоја или некој се омажи или ожени на 16-18 год.

За логиката на општеството, која резултира во еден обичај, како што е примерот погоре. Нема врска истиот со елементарната логика. Дали е стара мома на 20 денес? Не.
Е која е логиката и да е и да не е... повеќе е анкета на јавно мислење. Ај да не барам логика кај што нема...

Е која е логиката и да е и да не е... повеќе е анкета на јавно мислење. Ај да не барам логика кај што нема...
За тоа и зборуваме. Врз база на што се креира моралот? Како се креира обичајот? Како обичајот влијае на моралот? Од каде започнавме, а каде завршивме. Дали воопшто постои општеството и како влијае врз луѓето? И да не постои, да е вистина дека постојат само мажи, жени и семејства, како таа околина влијае врз сите нас.
Факт е дека улогата на општеството денес е намалена. Ги нема веќе тие живи градови, кои се ѕидале камен по камен, генерација по генерација. Прашање и до која мера е намалена таа негова улога. За мене големото прашање е "што вреди да се сочува?".

За тоа и зборуваме. Врз база на што се креира моралот? Како се креира обичајот? Како обичајот влијае на моралот? Од каде започнавме, а каде завршивме. Дали воопшто постои општеството и како влијае врз луѓето? И да не постои, да е вистина дека постојат само мажи, жени и семејства, како таа околина влијае врз сите нас.
Факт е дека улогата на општеството денес е намалена. Ги нема веќе тие живи градови, кои се ѕидале камен по камен, генерација по генерација. Прашање и до која мера е намалена таа негова улога. За мене големото прашање е "што вреди да се сочува?".
Општеството ти е природна појава...како река таа си тече и се менува. Исто е како да имаш став за времево во Септември. Личен вкус ама ирелевантен за него.

Некогаш е и подобро да си сам отколку да си во врска со некого ради што ќе рече околина, мислам дека времето е различно и се повеќе има луѓе кои подобро функционираат сами него ли во пар, се е до моментална состојба, желби и планови за иднина, ако има фит за некој друг симилар ол ин ако не куче :icon_lol:

Ja не го реков тоа, ама ај. Тоа беше Dumbledore
Ја кажувам на анон баш тоа што нејке да го чуе(за политика) и затоа сум на ингор...

Последно уредено:
Некогаш е и подобро да си сам отколку да си во врска со некого ради што ќе рече околина, мислам дека времето е различно и се повеќе има луѓе кои подобро функционираат сами него ли во пар, се е до моментална состојба, желби и планови за иднина, ако има фит за некој друг симилар ол ин ако не куче :icon_lol:
Zivotot e eden i tvoj , sto pobrzo svatis podobro ke ti bide , poarno decko/devojka kako kral , ili klosar/foka kako ovca pa sea odluci sto ke kazat komsiiite heh

Brat realno ako praime muabet, komu mu e gajle sto mislat nekolku istrosheni post-wall totki?

Tie si go pominale nivnoto vo mladosta, veruvaj ne rekle "ne" na nishto jako, gengbengovi, bogatashi, shvaleraj. Sega otkako go udrile zidot doshle tuka da prodavaat nekakvi smesni povisoki morali na dechki shto nemozat ni zenska da si fatat. Mnozi so nula and move along.

Коментаров од дебилкава ме врати во детството и раскажувањата на баба ми дека во нејзино време немажена 18-19 годишна од "загрижената селска јавност" била прогласувана за "стара мома" а немажена 21 годишна била "со фалинка" :pos:
Ниту ме знаеш, ниту ме познаваш, а се дрзнуваш да употребиш навредлив збор!?
Зошто?
Ете, да додадам на тие што нешто им фали и поради кое се сами, им фали култура и домашно воспитание.

Зошто?
Ете, да додадам на тие што нешто им фали и поради кое се сами, им фали култура и домашно воспитание.
у право е. Не можеш да речеш дека некому му фали даска у глава ако не знаеш како му е. За јадење бурек лесно е.

Зошто?

Ајде размисли зошто? Зошто се однесуваат вака баш со тебе? Зошто баш тебе те навредуваат на форумов?

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom