Зошто сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka glavniot problem e sto sekogas gi barame manite kaj partnerot. Dokolku probate da gi gledate pozitivnite raboti i se zadrzite na niv, ke vi bide polesno da najdete partner. Ne idealizirajte. Moram da kazam deka se soglasuvam so CoolIris deka karakterot e edna od najbitnite raboti dokolku barate zivoten partner, intelektot isto taka makar sto ke recam deka tesko ke go izmerite toa samo so razgovor.
Moj sovet do site ovde na forumov posto ima dosta sami, da se organizirate negde na kafe za da se zapoznaete a i za muabet. Bi vi se pridruzil ama sum malku daleku.

Јас ги засукав ракавите. Каде сега да барам?

А што да прават оние кои немаат физичка атракција? Зарем во стартот се осудени на осаменост?
Tie ke moraat so panamera.

Mislam deka glavniot problem e sto sekogas gi barame manite kaj partnerot. Dokolku probate da gi gledate pozitivnite raboti i se zadrzite na niv, ke vi bide polesno da najdete partner. Ne idealizirajte. Moram da kazam deka se soglasuvam so CoolIris deka karakterot e edna od najbitnite raboti dokolku barate zivoten partner, intelektot isto taka makar sto ke recam deka tesko ke go izmerite toa samo so razgovor.
Moj sovet do site ovde na forumov posto ima dosta sami, da se organizirate negde na kafe za da se zapoznaete a i za muabet. Bi vi se pridruzil ama sum malku daleku.
Од каде си?

Доволен е од еден разговор за да воочиш колку таа личност е паметна (ако има волја за разговор и не биде резервирана). Како го мериш ти интелектот? "Види, еве ти линк. Пополни го тестов и прати ми го. Нема да ги одземе повеќе од 30 мин.!". Што!? Можеш да воочиш како се изразува, какви ставови има, и потоа дали имате заеднички интереси и да најдете некоја тема за која ќе зборувате. Само немој да биде за нејзиното куче и да започне да испушта звучи кои ги прави и нејзиното куче. Книги, музика или филм се вообичаени теми.
Ако ја нема таа искра на физичка привлечност, нема ни теорија да се влезе во врска, независно од заемните интереси. Што правите на Инстаграм? Вртите слики.

Бидејќи веќе не ебам жива сила. У последно време почнав да имам одбивност кон луѓе.

Да бидеш сам не е хендикеп, едноставно е моментална состојба и лесно менлива. Можеби некој е покритичен, можеби има фокус на работа во моментов. Дали првичната привлечност ќе биде физичка, интелектуална или каква и да е најмалку е битно. Има само еден совет: ако сте сами и ви фали половинка, не барајте, треба да се појави, лесно ќе ја препознаете.

8nhlyj0ju5d41.jpg

Незнам зошто сеуште сум сам.
Ама тоа си е, планови немам за сега.
Ако се погоди некоја убо, ако не здравје во иднина.
Приоритет ми се други поважни работи во животот, па што ако ми се појави некоја па да ми бара пари, да си ужива а само ја да работам.
Не фала.
Заради тоа ако бирам, некоја домаќинка, такви што сакаат по цел ден да дремат не фала.

За привидната дихотомија на изглед/карактер:

Изгледот (освен биолошките родени црти) е секогаш одраз на некој дел од карактерот и интересите што на човекот му се најбитни, пошто сите имаме природна потреба да се изразуваме и да комуницираме преку нашиот изглед. Тоа се гледа во телесен став, фацијални експресии, говор на тело, облека, стил, итн. Она што ни е најзначајно (не мора вредности, може состојби, општи интереси итн.) секогаш го пројавуваме надвор (ако на некој му е најзначајна бизнис професијата пример, често ќе носи костим, некој што слуша метал може почесто ќе носи band tees итн).

Врз основа на тие надворешни белези, преку стереотипизирање (начин на когнитивна класификација на различните нешта во светот) интуитивно проценуваме каков карактер би можел да има некој - бидејќи имаме имплицитни асоцијации за тоа што одредена професија или одреден жанр музика ни кажува за таа личност. Функционира и обратно, со истиот принцип, формираш имплицитна слика у глава за тоа како би изгледале анонимни луѓе од форум базирано на она што го осознаваш за нив (на пример ако дознаеш дека некој работи во фирма во бизнис сектор, би замислил дека регуларно е облечен поформално).
Тие асоцијации не се точни секогаш и за секој, меѓутоа причината зошто воопшто ги имаме е бидејќи функционирале за нас и ни овозможуваат енергетска ефикасност. Секако дека изгледот е далеку од целосната слика за нечиј карактер, воедно е солиден индикатор за тоа што е тоа што другата личност сака да го прикаже, како и брз и ефикасен начин на комуникација со пошироката околина.

Исто и со социјални мрежи - гледаме што е битно за таа личност базирано на тоа како се слика, каде се слика, што покажува во сликите, какви натписи става и да не редам, истиот принцип е.

Значи не е црно бела проблематиката изглед/карактер, не привлекуваат и двете истовремено пошто се складни и неразделни едно од друго :D
Thank you for listening to my TED Talk.

Последно уредено:
Може малку повеќе за овие две работи?
Што значи профил под конец и како се определува "нормалноста" на (верувам мислиш на) телесна маса?
Da nema preizrazena vilica ili prepovlecena vilica.
Normalnosta na tezinata e da ne e debel ili da ne e suv.

Kaj lugeto vo pogled na izgled, prosekot e privlecen.

Aj ne si prajte bajram.
Potrebna e fizicka atrakcija da ti obrati vnimanie i interes, a karakter da te zadrzi.

Ne treba da e mis/mister na svetot, ama da ima obicna simetrija vo likot, profilot da e pod konec, i normalna tezina.
*cries in unsymmetrical noises*

Темата е зошто сте сами а не како сакате да ви изгледа партнерот, можеби на вашиот "идеален" партнер вие ќе му бидете не привлечени и физички и интелектаулно.

Темата е зошто сте сами а не како сакате да ви изгледа партнерот, можеби на вашиот "идеален" партнер вие ќе му бидете не привлечени и физички и интелектаулно.
Па изгледа затоа се сами

488ef801017f10f371c2de76949b62b9.jpg before-after-weight-loss-face-transformation-50-5a1d54e43e59f__700.jpg 503497f073f0ec4c8f46371d6b93e8f6.jpg

... грешката кај сите е токму што се носиме со крајниот резултат на тоа што го гледаме, па сакаме сите наши критериуми да се застапени во моментот на запознавање „да не се биде сам“, интелектуланоста, манирите и воспитанието не може да се надокнади во моментот или ги има или ги нема, ама убавината како појава секогаш може да се поправи, замислено со пластелилин кој ќе го обликуваме како сакаме ...и воала резултат!

5aed5160a0b35858d2a5e0b0-large.jpg 13-12.jpg 161c5fda8a0f5f201d6b15a4ff16263d.jpg

... ќе се смени фризура, исхрана, облекување, вежбање, шминка...чуда прави за двата пола!

mel-healthy-before-after-weight-loss.jpg weight-loss-before-and-after-176-590742e8f1219__700.jpg

...за да не се биде сам мора секој да се потруди и поработи на тоа!

Прегледај го приврзокот 265427 Прегледај го приврзокот 265428 Прегледај го приврзокот 265430

... грешката кај сите е токму што се носиме со крајниот резултат на тоа што го гледаме, па сакаме сите наши критериуми да се застапени во моментот на запознавање „да не се биде сам“, интелектуланоста, манирите и воспитанието не може да се надокнади во моментот или ги има или ги нема, ама убавината како појава секогаш може да се поправи, замислено со пластелилин кој ќе го обликуваме како сакаме ...и воала резултат!

Прегледај го приврзокот 265431 Прегледај го приврзокот 265432 Прегледај го приврзокот 265433

... ќе се смени фризура, исхрана, облекување, вежбање, шминка...чуда прави за двата пола!

Прегледај го приврзокот 265434 Прегледај го приврзокот 265435

...за да не се биде сам мора секој да се потруди и поработи на тоа!
Негде 90 и некоја, еден мој познат( сега е сопственик на универзитет :D ) вака ги иницира двајца негови пријатели:
Амори дебела, сакаш ли го овој смотаниот за дечко?:pos: Епаа мооже! Одамна се во брак, среќно изгледа(y)

Негде 90 и некоја, еден мој познат( сега е сопственик на универзитет :D ) вака ги иницира двајца негови пријатели:
Амори дебела, сакаш ли го овој смотаниот за дечко?:pos: Епаа мооже! Одамна се во брак, среќно изгледа(y)
Очигледно го бива за дилови... На некои им се потребни сводници. Малку замре тој бизнис ама сега има реформирање на тој сектор иста работа само нема наплата во кондури.

Toa vreme izlegoa agenciite za zapoznavanje na osameni dusi:)..Osameno srce bese najdobra, imaa sekoj petok igranki vo eden restoran:)
Si propustil prilika Fenelco;)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom