The Mad Doc
Алхемичар
- Член од
- 16 март 2009
- Мислења
- 653
- Поени од реакции
- 46
Според мене животот е еден вид на тест или учење.Учиме како да постоиме.Иако секој си учи на свој начин крајниот резултат е ист.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знаеш што? Глупо е прашуваме зошто постоиме, зошто сме тука?
Sto da sozdademe???? Ako znaes mozes da obrazlozis malce.:smir:
Sto da sozdademe???? Ako znaes mozes da obrazlozis malce.:smir:
Кој го гледал Матрикс, првиот дел јасно му е зошто постоиме. Кој го гледа општеството околу нас е сигурен во валидноста на Матрикс.
Машината одамна не мели.
Ако си поддржувач на теоријата за еволуција,тогаш сигурно ти е јасно дека повисоката стапка на свест е следниот чекор на еволуција,а тогаш човекот би се ослободил од телесната форма,би опстојувал надвор од земските закони на физиката и на принципот за понуда и побарувачка.
Под поимот цел сигурно не се мисли на сегашната ситуација која како императив го става приграбањето материјални ресурси.
Ако си поддржувач на теоријата за еволуција,тогаш сигурно ти е јасно дека повисоката стапка на свест е следниот чекор на еволуција,а тогаш човекот би се ослободил од телесната форма,би опстојувал надвор од земските закони на физиката и на принципот за понуда и побарувачка.
И јас,како и многу други,се плашам дека оваа сегашна опседнатост со тековите во светот,со додатно набиените умствени инхибиции од страна на монотеизмот и останатите форми на тотемизации и идолизации,целокупното човештво уште долго време нема да излезе од синдромот "Морлок",па можно е и оваа стапка да ни биде последна во нашиот развиток како цивилизација.
Би рекол свашта, ама ова твоево е едно тотааално друго ниво.
Според теоријата на еволуцијата, човештвото ќе се менува онака како што мора за да преживее, односно онака како што е потребно за да се размножи што повеќе и гените на тие еволуирани индивидуи (кои носат генетска мутација што им овозможува да бидат подобри во пропагацијата на нивните гени) да се прошират што повеќе.
Според тоа јас би прогнозирал дека би еволуирале во поубави, поинтелегенти, поиздржливи ментално...
А она што си го напишал...:kesa: