Не мешам поими, само таквите илузии ги закопав заедно со баба рога и дедо мраз...
Поради што ако не према условите за живот моментално некој би ја “сакал државата“ ?
Заради што имаме посимпатично знаме од Нигерија?
Поубав грб од Соломонските острови?
Химната е појака од Марсељезата?
Really i don`t get it...
На пример со женска си...и ја сакаш затоа што ти е добро со неа или поради некои замислени карактеристики од некого...некогаш...
Има до некаде логика на локално ниво,местата низ кој си живеел,растел,маалото,градот,луѓето,места за кои те врзуваат некои спомени,навики,вкусови,мириси...
Но екстензија на цела држава...хехе...повеќе ги сакаш Дебар и Демир Хисар по дифолт од да речеме...Прага...Будимпешта...

Така треба да биде да биде по теорија...но...guess what...
Како мислиш тоа „само“ борба за живот?
Борбата за живот чини време а од време се состои животот.
Надвор од религиозната лоботомија...имаме еден живот...а светот е голем...
Настрана љубовта кон традицијата,културата,историјата...на USA...:pos2:мислам кого лажеме по дифолт некој ќе слуша традиционална музика,ќе воздивнува на народните носии и ќе се присеќава како Јордан Пиперката бил сардисан од аскерот кога на еден клик away ти е целокупното музичко творештво од светот...традиции.легенди,митови,литература,филмови,уметност...од целиот свет...мене на пример никогаш не ме привлекувале народните кукања и лелекања од типот “параходооооооо пристигнаааааа“ и сега треба да се фолирам нешто или...
Patriotism - Empty stomach - 0-1
Patriotism - Chasing your dreams - 0-2
Patriotism - Personal preference - 0-3
Patriotism - Wet pussy - 0-4
Loosing streak mate...
It was always like this from the time they invented the bloody thing 200+ years ago, still is, and always will be...
In the meantime...