Зошто на Грција и плаќаме за виза за да одиме кај нив и да ги трошиме нашите пари?

• Креатор на темата Креатор на темата Snajper
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа цел живот се чудам и не ми е јасно.Како може некој да ме пцуе и да не ме признава за личност а јас да го молам да му ги дадам парите.Никогаш не сум била во грција и нема ни да одам,а според мене не треба никој ни да оди.За мои пари да ги молам?Не доаѓа во предвид:nenene:

Пошто сме народ без кичма,без достоинство ,без самопчит, т.е тие што идат и што трпат таму серења и историски предавања од гиро-шиткачи на улица се....не ја проаѓам таа граница па што сака нека е

Ајде да им покажаме дека не сме народ без кичма....
Да престанеме да стоиме како некои папаци пред Грчка Амбасада за да кажеме дека сме граѓани на ФИРОМ и да им платиме 35 евра..... А зошто... за да одиме кај нив и да им остаиме кој 100 Евра, кој 200 Евра, кој и повеќе.....

тогаш ние сме победници... ќе поминеме покрај Амбасада и ова :baeh:

е тогаш ќе не ценат...... и ќе бидеме граѓани на Република Македонија....

БАРАМ МАСОВНА ПОДРШКА НА ИДЕЈАВА!!! Од сите кои се чуствуваат како македонци....

А тие што стварно имаат потреба да одат... не ги осудувам.... ама шопинг и одмор..... ЗОШТО?:uvo:

Зашо бе? Па мене душата ми се полни кога шетам низ Овчарани, Лерин, Костур...бурек у Кукуш... :)

Леле Трн ама си офтопик. Па не е прашањето дали треба да се шетаме низ Македонија, туку низ Грција. Крф, Мрф, Педерферо, Курацера и Лезбос, тие работи... Камењата и некои острови. За шетање низ Македонска земја не е муабетот :helou:

Он топик... Не сум бил во БОПГ, ама сум бил во Солун еднаш, шо е скоро Грчка. Не ми се допадна влијанието кое го имаат во нашиот јужен град.
Уште по он топик... Не ми е јасна не заинтересираноста на Македонците за своето Јас. :toe:

Nema potreba da se mesaat ekonomija i patriotizam,bidejki koga ke stanes patriotski trgovec po pravilo propagas. Grcite vo Makedonija ostavaat mnogu poveke pari od kolku nie sto ke ostavime 100-200 evra, pokraj toa i taka sme odseceni od cel svet pa uste poveke sami da se zacauruvame nema potreba bidejki sekoja prosetka na nekoe novo mesto ti otvara nekoi novi vidici vo zivotot.

Nema potreba da se mesaat ekonomija i patriotizam,bidejki koga ke stanes patriotski trgovec po pravilo propagas. Grcite vo Makedonija ostavaat mnogu poveke pari od kolku nie sto ke ostavime 100-200 evra, pokraj toa i taka sme odseceni od cel svet pa uste poveke sami da se zacauruvame nema potreba bidejki sekoja prosetka na nekoe novo mesto ti otvara nekoi novi vidici vo zivotot.

Да ама Македонија на ниеден грк не му лепи налепница на кола БОПГ (за оние кои не знаат, вистинското име на Грчка, Бивша Отоманска Провинција Грчка... ама сега најнова иницијатива на граќаните на Македонија е да се викаат Атински Педерчиња бидејќи... не знам смислете сами нешто).

concrete напиша:
USTE GO MODELIRAAT.....ZATOA...
Колку време им треба у пичк... до сеа Црногорците ќе го изградеа Кинески Ѕид. :toe:

Македонија како регион е една целина, и без разлика на тоа што е поделена и без разлика на политичките идеологии, регионот продолжува да функционира и да има комуникација внатре во себе односно помеѓу државите во кои се наоѓаат другите делови, така да џабе ви се сите повици за бојкотирање и сл. бидејќи едноставно регионот од секогаш функционирал и имал комуникација и тоа неможе никој да го спречи, ниту 35. евра за виза, ниту непризнавањето на уставното имме на една држава на друга.

Македонија како регион е една целина, и без разлика на тоа што е поделена и без разлика на политичките идеологии, регионот продолжува да функционира и да има комуникација внатре во себе односно помеѓу државите во кои се наоѓаат другите делови, така да џабе ви се сите повици за бојкотирање и сл. бидејќи едноставно регионот од секогаш функционирал и имал комуникација и тоа неможе никој да го спречи, ниту 35. евра за виза, ниту непризнавањето на уставното имме на една држава на друга.

A idninata na Evropa ne se nacionalnite drzavi...TUKU REGIONITE!!!...... vidi majkata kolku sme bile napredni..kako i sekogas od dedo Noe navaka.... :)
Ovoj Gvujo ima mutavi sovetnici....najdobro mu e da ja sledi politika i ekonomija na Kajgana.....i podobro , a i POEVTINO za narod... :)

ДРУЖЕ?????:nesum:
Каква целина? Не те разбирам....
Република Македонија си е Република Македонија.....
И тоа е целината......

РЕГИОН??? ОК, ама регионот е поделен на различни држави....
И најверојатно засекогаш и ќе остане......
Не знам какви се овие тези........

И не се џабе повиците за бојкотирање....
Значи пак ги повикувам сите да не даваме по 35 Евра за виза....да не оставаме пари на шопинг и на одмор.......
затоа што тие луѓе од таа страна на границата не не почитуваат...
Затоа не ги заслужуваат нашите пари......
И нема да дадам пари за виза за во Грција.... НИКОГАШ....:nenene:

COSMOFON brakja e firma grcka ama neznam dali imate zaprimeteno na reklamite kade sto ruska podmornica plovi i vo nea fakja mreza na Makedonija COSMOFON i taka pisuva, ista reklama ima i so astronauti i tamu sme MACEDONIA, a ne FYROM taka da deckite se mnogu fer. iako ne im sum nivni korisnik.

...sum bil porano u grcija, ama so Jugoslovenski pasosh, i nema nikad da otidam vishe tamu, poradi toa sto imam zabrana za viza od Ciganishtata, i poradi toa sto ne gi pochituem kako nacija...nema ni potreba da idam ima mnogu podobri zemji i narodi za viduenje...

:toe:Не одам , не ми треба виза за таму ,ама не одам , ако сакам да гледам цигани , шутка е поблизу.Барем таму не се лапаат со Јасер АРАБАТ
[media]http://www.youtube.com/watch?v=9Db2Ot4pXgo&feature=related[/media]

COSMOFON brakja e firma grcka ama neznam dali imate zaprimeteno na reklamite kade sto ruska podmornica plovi i vo nea fakja mreza na Makedonija COSMOFON i taka pisuva, ista reklama ima i so astronauti i tamu sme MACEDONIA, a ne FYROM taka da deckite se mnogu fer. iako ne im sum nivni korisnik.

oooo мори мајко мори, ти да не мислиш ќе си допуштат да изгубат пазар со таква глупост - да не наречат Ф - пари се во прашање брат.

Затоа што грција ни го врти газот, а ние глупаци одма се нафаќаме да им го излижеме. Тоа е нашето проклетство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom