Златна Бубамара на популарноста

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Па добро луѓе, бубамара е единствена манифестација која трае у Македонија.
Да, дно е во некој сегменти, посебно што сакаат да е гламур, престиж а се организира во спортска сала, али па друга и нема.
Знам многу луѓе што бубамара ја гледаат за Сашко, како тоа да е стенд ап настап, а не бубамара, па и смета доделата на награди.
Секој има своја перспектива, но факт е дека Бубамара трае со години и покрај тоа што држава нема ни саглам сала за таков вид на манифестации, луѓето креираат и прават нешто еве веќе со години.
За мене треба промена во програмата, Златан бубамара не е Сашко Коцев, треба освежување во тој дел.
Нека има шала за дешавките во јавниот живот, но тоа да не е во преден план.
Toчно а и нервира фаци како Ружин така што нека продолжи во овој правец.

Бубамара нема никаква стабилна основа како манифестација, наградите се менуваат секоја година како ќе му текни и кој ќе прифати да дојди. Сашко ја направи повторно релевантна пред 6 7 години, да не беше тој досега сигурно ќе беше замрена. Но колку и да ја направи Сашко манифестацијата популарна сега е во негова сенка, ги видовме коментарите кога пробаа да го заменат со Атанас и Тино. Не знам во која насока ќе се движат, ете оскарите неколку години се без домаќин и стендап но ги вадат луѓето кои ги доделуваат наградите.

А кога Сашко Коцев бил смешен? Отсекогаш ми бил тапа, префорсиран хумор, он повеќе се дере отколку што кажува нешто смешно.

Инаку според мене тимот на Медена Земја, Вртев и Синтезис беа ѕвезди на вечерта.

Од помладиве стварно нема кој, Марјан ми е флегма, оној Бојан Велевски е дупе, Жаре е убедливо најнехаризматичен лик, Тони Михајловски не би поминал ради политиката, а Џамбаз не верувам дека би издржал толку време да стои на нозе.
Ја дури и би играл на Српски комичар, зашто некои од нив ги стварно бива. Би го викнал Срѓан Динчиќ или Срѓан Јовановиќ, нормално, во соработка со некој од нашиве, зашто стварно ке треба некој да му допише нешто од моменталниве дешавки кај нас.
Поглуп коментар здравје.
Кај сме поплавени од српска култура и шунд, уште овде ни требале. Таленти увек има само треба шанса да им се даде. Па кој го знаеше Сашко пред да ја води бубамара?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Работата е што нема таков којшто е по сечиј вкус. Сашко е нешто слично, но се има рок на траење. Генерално кажано забавата за младите е сведена на Youtube ѕвездите GP, Steffanator, и сл. кои добро се снаоѓаат на Youtube, но за ваков настан не би биле соодветни.

Сум пишувал на темава секакви работи што би било најдобро за промена но сега нешто што ми е во мисла е ова

Кога веќе народот гледа Бубамара поради тој хуморот на тема политика и животот во дражавава треба да се направи три stand up перформанси на тројца актери. Пример да се врати Тони Михајловски па после него Игор Џамбазов и Сашко Коцев.

Друго треба наградите да бидат на истиот концепт како Оскарите прво да се номинираат па после од номинираните да се гласа а не само на Ранко како му текне да си реши.
Категориите не мора да се секогаш истите ама барем да има неколку главни што ќе бидат секоја година исти.

Сум пишувал на темава секакви работи што би било најдобро за промена но сега нешто што ми е во мисла е ова

Кога веќе народот гледа Бубамара поради тој хуморот на тема политика и животот во дражавава треба да се направи три stand up перформанси на тројца актери. Пример да се врати Тони Михајловски па после него Игор Џамбазов и Сашко Коцев.

Друго треба наградите да бидат на истиот концепт како Оскарите прво да се номинираат па после од номинираните да се гласа а не само на Ранко како му текне да си реши.
Категориите не мора да се секогаш истите ама барем да има неколку главни што ќе бидат секоја година исти.
Тони Михајловски и Игор Џамбазов ко Тито станаа, не може да се замисли некаква сцена без нив.

Доста им беше на нив двајца, нема три декади све нив да ги глеаме на секое „шоу“. Има колку сакаш нови млади интересни луѓе на кои треба да им се даде шанса да забавуваат публика, доста беше од овие истиве фори ши ги прават на три генерации, им пројде векот одамна.

Поглуп коментар здравје.
Кај сме поплавени од српска култура и шунд, уште овде ни требале. Таленти увек има само треба шанса да им се даде. Па кој го знаеше Сашко пред да ја води бубамара?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Де кажи кој млад талент. Лесно е да етикетираш постови. Дај предлог.

Тони Михајловски и Игор Џамбазов ко Тито станаа, не може да се замисли некаква сцена без нив.

Доста им беше на нив двајца, нема три декади све нив да ги глеаме на секое „шоу“. Има колку сакаш нови млади интересни луѓе на кои треба да им се даде шанса да забавуваат публика, доста беше од овие истиве фори ши ги прават на три генерации, им пројде векот одамна.
Се сложувам треба млади но ете млади ги ставија Тино и Атанас. Публиката не ги сака нив многу на бубамариве.

Друго хуморот што е на Бубамара мислам има некаде кажано Ранко дека они си го смислуваат заедно со водителот (читај Сашко Коцев) и тимот хуморот заедно. Така да не е целосно на Сашко Коцев смислено се па и да сменат некој друг сигурно мора да помине низ рацете на Ранко Петровиќ да даде некој конечна одлука. Не дека различно е и на други манифестации низ светов ама па тука Ранко можно е и да одлучи дури и "пет до дванаесет" да го смени. Кога се појави Гораст на сцена кажа дека му дал сценарио "пет до дванаесет" нешто што треба да каже.

Доста мрчите бе!
Ако ви се гледа ова манифестација или било как наречета ја, гледајте а не мрчите!
Кој ги бирал наградите не биле заслужни, бре мајката бре премногу се разбирате и вие, дајте пејачка на годината? дајте спортистка друга, заборавите го успехот на Вардар и дајте друг клуб што заслужува да се прозива низ сцената (странски ако не). Дај да не се зајбаваме сега, знаеме дека Ранко и блиските му бираат што како, и као демек местенка ли шо сакате да кажете, па се гледа нешо понормално, ова е приватно неможе да одлучува држава или да има избори за кој ке зема награда.
Јас неможам да ве разберам у никој случај, само се критикува ништо посебно не правите, тај не бил смешен друг бил стар, абе момци ај гледајте други шоуа (манифестации) шо гледате наши ако не ви е пријатно да гледате како Тамара ја пее Прауд, менајте канали и тоа е.

Не го разбирам јас овај наш народ, ама ич.

Заборавив
И да Тамра не бееше добро ,ама кога се појавија браќата од Некс Тајм они растурја а ? Е бре народе поделен.

Како се бира на кого да му се додели награда на Бубамара?
Ранко си бира сам или има некоја жири комисија која е невидлива за публиката?

Доста мрчите бе!
Ако ви се гледа ова манифестација или било как наречета ја, гледајте а не мрчите!
Кој ги бирал наградите не биле заслужни, бре мајката бре премногу се разбирате и вие, дајте пејачка на годината? дајте спортистка друга, заборавите го успехот на Вардар и дајте друг клуб што заслужува да се прозива низ сцената (странски ако не). Дај да не се зајбаваме сега, знаеме дека Ранко и блиските му бираат што како, и као демек местенка ли шо сакате да кажете, па се гледа нешо понормално, ова е приватно неможе да одлучува држава или да има избори за кој ке зема награда.
Јас неможам да ве разберам у никој случај, само се критикува ништо посебно не правите, тај не бил смешен друг бил стар, абе момци ај гледајте други шоуа (манифестации) шо гледате наши ако не ви е пријатно да гледате како Тамара ја пее Прауд, менајте канали и тоа е.

Не го разбирам јас овај наш народ, ама ич.

Заборавив
И да Тамра не бееше добро ,ама кога се појавија браќата од Некс Тајм они растурја а ? Е бре народе поделен.
Со ракоментарите, Тамара, Next Time, Синтезис, Лозано предобро беше ама некој работи би требало да се сменат од корен.

Некој награди и настапи ми се допаднаа и мене. Им беа на некој доделени награди, беа на сцената со настап, говор и тоа сосема со причина. Сметам дека за наградите би требало народот да гласа преку интернет неколку недели пред случувањето бидејќи сепак за народот се прави таа манифестација без разлика што е приватна продукција/ фирма во прашање организатор.

Предолго трае, најавите за наградите се често ради реда, никаква неизвесност, без живот, не за сите, ама добар дел, сцената крш како и самата локација.
Награди без некое значење ако не можеш да кажеш после 20 години дека си добил иста награда со Тоше, со Синтезис, или било кој, треба барем 90% да се фиксни, и не мора за секоја случка да се дава бубамара.

Луѓе, Бубамарава си е приватна работа, Ранко може што сака да си прави, ако сака може да има награда и куче на годината.
Наше е дали ќе го гледаме или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom