Жени - зошто ви значи првиот сексуален партнер?

Аман, темава. Ми буди сеќавања на славниот viktordojran и неговите „скапани“ девојки... :vozbud:

Првиот сексуален партнер ни значи додека сме со него и додека врската ни е ко што треба. После раскинувањето и се` пропратно, ни значи како бивш дечко и ништо повеќе.
А шо треба... Цел живот да ни значи ли? Да му изградиме спомен-биста во алеата на Одземачите на Невиноста? :nesvest:

Првиот секс како чин, секако дека ќе го паметиме, како и многу други нешта во животот. Дали по добро или по лошо... тоа е веќе индивидуална ствар. :icon_lol:
Важното е дека, треба да се ужива во сексот, а не да се брои редоследот на партнери. Со секого ќе ни биде различно, со некој подобро, со некој полошо. Важно е да знаеш да си го доживееш ултимативното задоволство, без оглед на тоа со кој партнер.

Ахххх старата тема.Првото мислење ми беше напишано на оваа тема.И пак останувам на исто мислење,дека мн им значи на жените првиот сексуален партнер.

Да,некаде до 18 години:)
Како може да ти го промениме мислењето?

првиот партнер не ми значи воопшто ништо...лажа,
ми значи колку едно здраво да му го кажам... додуша не се ни сеќавам баш најубаво на првиот пат .. се онака избледува и тој и дешавката... дајс еа цел живот да паѓам во несвест ради него и ради тоа што ми бил прв... после долгогодишна апстиненција наредниот пак ќе го осеќаш ко прв...
јбг.. било поминало

Iskreno ama bas nisto go zaboravam deka postoi...Togas si mislev deka mi znaci normalno zatoa i ja izgubiv neinosta so nego..ama 1 mesec pokasno sfativ deka ne mi znaci nisto i deka sme dva razlicni poimi. Bese 12 god postar od mene a jas imav samo 19 :nesvest:...Mi go ispra mozokot ama i sakav ednas zasekogas da se resam od "prviot pat"...

Не ми значи , не се секавам ни како , ни кога ни зошто било, што било, ете едноставно сум го заборавила, се секавам на првиот пат ама не ми значи ништо

Па зависи за кого-како.Не значи тоа за секого многу.На некоја девојка повеќе,на некоја помалку би и значел првиот сексуален партнер зависи од тоа каков тој бил,сепак сакала-нејќела вечно ќе го памти.Сексот е важна работа во животот,на кого не би му била.Да речиме дека со него најпрво сме ја започнале таа важна работа во животот,од него сме учеле,или заедно со него сме учеле.Како и да е...важен ни е!Сите потсвесно сакаме тоа да е некој што ќе биде добар со нас,што ќе не почитува,што нема да не искористи и другиот ден да не се јави воопшто.И понатаму тие после првиот партнер ќе ги памтиме секој поради различна работа,со секој различно искуство.Е сега како шо рече една душичка претходно-ако се рокаш со по двајца различни секој ден нема да ги запамтиш баш сите.Жената има поголема самодоверба кога знае дека не е лесна!Али ова е веќе друга тема.
Е сега кога ќе се случи тоа никогаш не можеме да предвидиме,али сигурно нема да се чуваме до првата брачна ноќ.

Уште ми текнува дека кога се отвори темава,јас и viktordojran(така нешто мислам дека беше) бевме за тоа дека мн им значи првиот.Останатите членови буквално ќе не убиеја у таа жестока дискусија.Затоа не пишувам веќе на оваа тема.:smir:

Ццц.. почнах да ги читам првите постови ама ме мрзаше да цитирам.. Гледам колко глупаво размислува дел од народо.. ццц..

Иначе тоа шо прочитах оти оној шо ти бил прв секојпат ке ти е у срцето .. тва нема блага веза сосем погрешка .. со тек на времето се се забрава.. или па прочитам оти после некоо време се јавува пак желба за враќање со првиот партнер .. ама и тва нема блага веза живи глупости. :nenene:Ни ми значе ни сакам да се вратам аууу блјак.. Нема веке никакви чуства ни па желби.. одиле сме шо сме одиле.. веке крај тка да се завршува тука

Уште ми текнува дека кога се отвори темава,јас и viktordojran(така нешто мислам дека беше) бевме за тоа дека мн им значи првиот.Останатите членови буквално ќе не убиеја у таа жестока дискусија.Затоа не пишувам веќе на оваа тема.:smir:

Прашањето е наменето до женскиот пол,кој во мнозинство се изјасни дека не му палат свеќа на првиот сексуален партнер,но ти си и понатаму убеден во својот став.Можеби повеќе ги разбираш женските ставови од нас самите или не менуваш мислења.Тоа му доаѓа исто ако јас поставам тема:Мажите сакаат да носат фустанчиња и да се мавам од земја дека тоа е така,а притоа немам видено маж во фустанче.
Првиот сексуален партнер значи онолку колку и вториот,но многу помалце од третиот итн.

Niti znaci na mazite a niti na zenite.....misalm bilo pominaloooo....no edno e sigurno....i mazite i zenite si gi pomnat svoite prvi seksualni partneri....no samo gi pomnat.....nisto poveke

Не, дискусијата беше зашто тврдевте, т.е viktordojran тврдеше дека девојките кои имале секс и се скинати се скапани.:wink:

Инаку, јас не би можела толку ладнокрвно да речам дека првиот сексуален партнер би ми бил ништо. Сега нема којзнае колку да го величам типот, ама сепак и по нешто ќе биде запамтен. Јас и ден денес го памтам првиот бакнеж, што беше, како беше, што ми кажа типот, што носев све и убаво ми е кога ќе се сетам на на тие моменти, без разлика што сега тој човек ми е сега странец и не ни правиме муабет, а не па за секс кога ќе станува збор. Се знае дека секогаш ќе го памтам тој човек по тоа и стално кога ќе помислам на првиот секс ќе помислам и на човекот со кој сум го имала тој прв секс. Може малце клише размислувам, ама сепак мислам дека е така. Нормално не ме сфаќајте погрешно дека ги поддржувам муабетите од типот “ако е скината е скапана“ или дека не знам типот ќе ми биде кој знае колку битен во животот, ама сепак ќе го памтам по тој чин и тој убав момент, тоа ми беше муабетот. Сексот е дел од врската и природно нешто за секое суштество.

ama jas mislam deka e pogresno razbrano prasanjeto.aj vaka ZASTO TREBA TOLKU MNOGU DA VI ZNACI PRVIOT SEKSUALEN PARTNER ZA DA IMATE SEKS SO NEGO ZA PRVPAT?i zasto za da imater seks so nekogo za prvpat barate da vi se siminjaat zvezdi,i sto uste ne.a posle nekoe vreme izjavuvate(barem poveketo)deka nisto ne vi znaci prviot seksualen partner.malku ste mi kontradiktorni..

ama jas mislam deka e pogresno razbrano prasanjeto.aj vaka ZASTO TREBA TOLKU MNOGU DA VI ZNACI PRVIOT SEKSUALEN PARTNER ZA DA IMATE SEKS SO NEGO ZA PRVPAT?i zasto za da imater seks so nekogo za prvpat barate da vi se siminjaat zvezdi,i sto uste ne.a posle nekoe vreme izjavuvate(barem poveketo)deka nisto ne vi znaci prviot seksualen partner.malku ste mi kontradiktorni..

Не паѓаме повеќе на спуштање звезди.Барем јас еве на пример не.Сакам романтика ама со тоа сигурно некој нема да ме легни,ќе ми стане по мил можеби..Зошто е важен првиот пат,за после кога ќе го сретнам на улица да застани да направи муабет,а не да се разминиме како странци.Тоа сакам да останам на нешто со типот,и секако барем и јас малку да му значам.

Не паѓаме повеќе на спуштање звезди.Барем јас еве на пример не.Сакам романтика ама со тоа сигурно некој нема да ме легни,ќе ми стане по мил можеби..Зошто е важен првиот пат,за после кога ќе го сретнам на улица да застани да направи муабет,а не да се разминиме како странци.Тоа сакам да останам на нешто со типот,и секако барем и јас малку да му значам.
dobro -sega ne bukvalno spustanje zvezdi,ama imate golemi pobaruvanja:barate vreme,da bidete svateni,opusteni i slicno.
- i bas toa me interesira zasto vo toj moment(koga za prvpat imaat seks) poveketo devojki sakaat da im znaci partnerot i tie da mu znacat na nego,a potoa izjavuvaat deka ne im znaci.vo sto e fintata?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom