Lavanda
Модератор
- Член од
- 18 април 2008
- Мислења
- 676
- Поени од реакции
- 66
Прво и најважно - не ви плукаме по верата. Барем јас не. Плукам по тебе и тие слични на тебе неверници. Или подобро да кажам, верници по декларација на газот.
Ја имаш прочитано библијата да видиш таа што има да каже за жените пред да парципираш на темата за тоа што куранот има да каже за жената? Не изгледа.
Колкава христијанка си ти? Не би одел понатаму, од десетте божји заповеди сигурно барем 5 имаш прекршено. Досега. Првиот камен нека го фрли безгрешниот, како беше она.
Да останеме на неколку факти. Во двете религии жената е "доле", потчинета. И во природата е така, жената е потчинета. Можеби така треба да биде, а? Ми кажувате како жената била потчинета во исламот бидејќи носела шамија (а заборавате дека можеби таа жена сама за себе си има одбрано така) и неќете да ви текне дека библијата вика нешто у стилу "убијте све жене, нек се моја душа смири".
Јас сигурно ја имам прочитано библијата и затоа си зедов со право да реплицирам на темава, а куранот не сум го читала и немам намера да го читам , не е моја вера туѓа е !
И сум христијанка повеќе од колку што можеш да си замислиш , а ако сакаш да навредуваш ќе те замолам да ме заобиколиш мене, ама баш најмалку сум расположена да се контрам со некого...И за муслиманките со шамии никогаш не сум рекла дека ми сметало или дека не треба да носат, што сакаат нека праваат или како милуваат така, не е мој проблем нивни е, а тоа со газот треба да размислиш како се однесуваш пред една мајка на две деца(Срам да ти е!)
Колку сум грешела има кој да каже кога ќе дојде времето ти немаш никакво право да ми судиш затоа што си обичен смртник како мене!