Vaka da pocneme od pravopisni pravila koi po se izgleda ti se apsolutno nepoznati a koi se ucat nekade prvo-vtoro oddelenie.
Falati sto me prosvetli!?
Pred sekoj citat se stavaat navodnici. Koga citirash recenica taa e vo navodnici, a ne samo za ironicno znacenje.
Jasno e,no vo Bozjite zborovi ne se stavaat Navodnici!
Ona shto ti e nepoznato isto taka e deka obicno samo eden zbor se stava vo navodnici za ironicno ili prenosno znacenje a ne cela edna recenica.
Drugo, ucitel sekako nema da mi bidesh, ne fala, no ako si ja cital i ako ja poznavash Biblijata kako shto toa go velish,togash bi znael deka postojat pasusi koi ti velat deka verata treba da se prifati so srce ibez usilba.Glupavo e da barash dokaz za ona shto pretendirash deka go poznavash.
Ne e glupavo da se bara,dokaz da mi dadete...jas samo sakam da ti kazam deka ne si ja citala Biblijata,deka od pamet zboruvas!
jas eve ti kazuvam deka vo Vasata Biblija ima pasusi,kade sto zenata e DISKRIMINIRANA...i kade sto ima Prisila!!
Daj ti dokazi mi deka nema takvi pasusi..za Islamot ti kazav deka ne e so prisila!!
Treto go sakame Boga kako svojot blizen, da, zoshto Bog ni veli da go sakame bezrezervno svojot blizen.
pa ne gledas li deka e celosna Utka ova...Sakaj go Boga kako svojot Blizen...Pavler vi napravil Utka,vio go m,promenil ona...SAKAJGO BLIZNIOT SVOJ KAKO BOGA!znaci tuka e na prvo mesto Bog,pa potoa Blizniot..a vo vasata Biblija prvo mesto e Blizniot pa Bog!!e,ama Ljubov!!
Duri i ako ni nanese bolka da go svrtime i drugiot obraz dodeka kaj vas e "oko za oko zab za zab" i e logicno shto ljubovta kon blizniot ne moze da bide sporedena so onaa kon Boga.
da ne si se Ispomesla od vasata Biblija, so ova oko za oko zab za zab!?
Vo Islamot go ima toa..no,znaj deka Allah ni veli...Ako Oprostite togas toa e podobro za vas!
Zanaci Islamot ni nareduva da oprostime!
Muhammed.s.a.v.s.rekol:Nema nikoj od vas da bide potpolen vernik dodeka na drugiot ne mu go posakuva ONA STO ZA SEBE SI GO POSAKUVA!
Vidija Ljubovta vo Islamot!samo eden hadis ti citirav..ako sakas uste kazi..ke ti citiram..za Ljubovta vo Islamot!
p.s.Vikas dek Ljubnovta kon Blizniot,ne moze da bide sporedena so onaa kon Boga....no te ekaj vas toa go ima..na prvo mesto..LJUBOVTA KON BLIZNIOT,A VTORO LJUBOVTA KON BOGA!
Interesno e shto zenata ja sporeduvash so sef so pari,i so lizavcinja so materijalni i infantilni metafori.No, nejse, eve neka zenata e vshe najgolemo bogatstvo, ste se zaprashale li koe e nejzinoto najgolemo bogatstvo,kako taa go zamisluva zivotot bogat ?
Interesno e toa sto taa sporedba ti ja dadov za da mois da me razberes,ma ne deka gi sporeduvam zenite so Parite..ne bidi Bukvalista!
a za toa dali sme se zaprasale koe e najgolemoto Bogatstvo na nasite zeni...sme gi prasale nie na nasite zeni koe e najgolemoto Nivno Bogatstvo...i Nivniot odgovor e deka najgolemo BOGATSVO NIVNO E POKORNOSTA KON ALLAH.S.W.T.!!
Pocituvanje na verata,Pridrzuvanje kon site naredbi i otrgnuvanje od site Zabrani...toa e Bogatsvoto na sekoj vernik i sekoja vernicka!!
I za kraj dali na zena cija vera kako cuvstvo(bidejki meshash vera kako licno cuvstvo i religija kako opsht poim) bi i rekol da odi gola ako saka koga odi da se moli?
sega ova se odnesuva za topa sto i rekov na Magde..ili??ne te razbiram!?