Жената во Библијата

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
hristijanstvoto ima negativno mislenje za zenite. Pa znaeme sto pravela inkvizicijata.Ova denes nema vrska so hristijanstvo, samo po ime i nekakvi glupi paganski onbicai se hristijani a u stvari se daleeeeeeeku od hristijanstvoto.

не треси,ќе те слушне некој ќе си помисли стварно....јас сум католик и не сум влегла во црква со шамија ама баш никогаш...сум била во католичка држава кадешто секоја недела сите одат на миса и не сум видела една жена да носи шамија.....

Ej Magde..ti mozes i Gola da odis(So Izvinenie)...No nie Prasame koi se pravilata vo Hristijanstvoto....Ti nikogas ne si Vlegla vo Crkva so Samija,zaradi toa sto ne ja pocituvas Zapovedta...

Eve jas pak ce ti kazam deka imaa ITaljanki zeni kaj nas vo Dzamija i onie dojdoa so Samii Vnatre..i kazaa deka koga Idat vo Crkva stavale Samii...Taka im bilo naredeno vo Biblijata..a vece i samata go vide toj Pasus,kade vi se nareduvat vo Biblijata da nosite Samii!

:helou:

Ej Magde..ti mozes i Gola da odis(So Izvinenie)...No nie Prasame koi se pravilata vo Hristijanstvoto....Ti nikogas ne si Vlegla vo Crkva so Samija,zaradi toa sto ne ja pocituvas Zapovedta...

Eve jas pak ce ti kazam deka imaa ITaljanki zeni kaj nas vo Dzamija i onie dojdoa so Samii Vnatre..i kazaa deka koga Idat vo Crkva stavale Samii...Taka im bilo naredeno vo Biblijata..a vece i samata go vide toj Pasus,kade vi se nareduvat vo Biblijata da nosite Samii!

:helou:

Prvo odnosov ne e dostoen za replika ama sepak se osekjam dolzna da repliciram.Toa tvoe hipokriticno "so izvinenje" vo zagrada e sosema nepotrebno odkako vekje ja pokaza svojata opshta nekultura i nedostatok na respekt. Ako nekoj ne se zabulil ne znaci deka toa ti dava za pravo da ja vregjash negovata vera koja e edno od najintimnite covecki cuvstva.
Drugo edna od najvaznite (ako ne i najvazna) zapoved koja Bog ni ja dava e "sakaj go Boga kako shto go sakash svojot blizen" taka shto najvazna e iskrenosta i silata na verbata kaj nas a shamijata e navistina vtorostepena i licen izbor.
Treto ona shto ti e verojatno nepoznato za hristijanskata religija e toa shto kaj nas ne postoi usilba za bilo shto pa taka i za maramata shto e do nekade razlicno vo muslimanstvoto. Kaj nas Bog se prifakja so srce a ne so sila pa taka i se shto e pripratno.
I za kraj cetvrto: Povazna e iskrenata molitva na gologlava zena od onaa na nekoi Muslimani(koi licno gi poznavam so Marokansko poteklo) koi si pravat namerno modrici na celo za da izgleda deka se molat sto pati dnevno a i od grevot na zabulena zena. Iskreno smetam deka muslimanskata zena e ne samo teoretski tuku i prakticno i fakticki potcineta osobeno koga gi gledam onie od Saudiska Arabija koi bukvalno gi vodat za raka zoshto ne gledaat niz malata mreza koja im e ostavena za minimum pogled na svetot koj gi opkruzuva

Кон погорниот член:

Имаш јасен наслов на тема и ако имаш нешто да кажеш кажи, во спротивно молчи.Така е најдобро.Очигледно многу малку си запознат/а со доста видливи работи.За правата на жената не дрзнувај се да зборуваш и споредуваш,затоа што жената муслиманка кога ги имаше правата останатите жени беа сметани за вештерки и што ти знам јас. Почитувај ги другите ,ако сакаш да бидеш почитуван/а. А ако имаш некакви недоразбирања посакај објаснување на културен начин. Секое добро!

Prvo odnosov ne e dostoen za replika ama sepak se osekjam dolzna da repliciram.Ne,znam kaj vide ti dolznost da mi repliciras..prvo,ova ne bese do tebe Upateno..no nejse,si se javi sama so Replika,pa sega ke ti objasnam i tebe,leka po leka...dela po del,za sekoe tvoe...bla,bla..

Toa tvoe hipokriticno "so izvinenje" vo zagrada e sosema nepotrebno odkako vekje ja pokaza svojata opshta nekultura i nedostatok na respekt.
Zarem znaes sto custvuvaat ludzeto,i sto imaat vo Nivnite srca???

Sto bese nekulturno kazano vo mojot post kon Magde??

Nikade nemav namera jas za navreda kon Magde,so toa sto rekov"Ako sakas i gola mozaes"!!Nikade!!!

P.s.Nego,Najnekulturno i najnedostatok na Respekt imaat onie koi se zemaat vo Pozicija da kazat sto mislele drugite...vo slucajov,toa go napravi TI,kon mene...Ova ti se vika KLEVETA...

Ako nekoj ne se zabulil ne znaci deka toa ti dava za pravo da ja vregjash negovata vera koja e edno od najintimnite covecki cuvstva.

Kaj vide deka jas ja vredzam vasata vera???KAJ TE MOLAM PODVLECI!!!
nikade ne sum go reko toa...Nego kazav deka vasata vera,vi nareduva da stavite Samija..a vie toa ne go rabotite...eve vtora kleveta na moja smetka od Vas!

Drugo edna od najvaznite (ako ne i najvazna) zapoved koja Bog ni ja dava e "sakaj go Boga kako shto go sakash svojot blizen"
Ovde nesto ne mi e jasno..sakam da mi objasnis,zosto prvo si ja stavila Zapovedta vo Navodnici...sakas da mi kazes za NEVERODOSTOJNOSTA na zapovedta..ili???

i vtoro...Tuka vo ovaa Zapoved..jas gledam,spored mojata logika,i spored sekoja zdrava covecka logika(ako sekoj ja upotrebi).....na prvo mesto ide LJUBOVTA KON COVEKOT..PA POTOA KON BOGA??

Neli e Bog toj koj zasluzuvat Najmnogu Ljubov>????

Zarem Ljubovta kon Boga ne e povazna od Ljubovta kon blizniot!

Kade e sega Ljubovta kon Boga?Koga taa e stavena na Vtoro Mesto??
sakaj go Boga kako shto go sakash svojot blizen"Analizirajgi malku ovie zborovi,koi se vo vasata biblija...

taka shto najvazna e iskrenosta i silata na verbata kaj nas a shamijata e navistina vtorostepena i licen izbor.

Treto ona shto ti e verojatno nepoznato za hristijanskata religija e toa shto kaj nas ne postoi usilba za bilo shto pa taka i za maramata shto e do nekade razlicno vo muslimanstvoto. Kaj nas Bog se prifakja so srce a ne so sila pa taka i se shto e pripratno.

Za Hristijanskata religija mi e poznato dosta dobro mnogu Raboti,taka da nemas pretstava,duri i mozam Ucitel da ti bidam:wink:

a,za Prisilata da ti kazam..deka Allah vo Quranot rekol:LA IKRAE FID DIN!(NEMA PRISILA VO VERATA)..Eveti Najjasen dokaz!!

Islamot e so Ubeduvanje,a ne so Prisila...ako nekoj se nasol taka na takov nacin da "Prisilil"zenamu da stavi Samija...ne mu sudi na Islamot spored Postapkite na Muslimanite....nego Sudiim na Muslimanite spored ISLAMOT!!!Do tuka e jasno!!??

P.s.a,ce mi dades nekoj pasus kade sto Biblijata kazuva deka kaj vas nema prisila???

Bidejci,zosto da vi veruvam jas vam..mozebi toa se samo vasi prazni zborovi???

Daj te dokaz,kako sto jas vi dadov dokaz deka vo Islamot nema Prisila!!

Dajtemi dokaz deka kaj vas nema prisila!!

a,jas ke ti dadam dokaz deka vo Hristijanstvoto ima prisila...samo ce ve pocekam vie prvo da mi dadete dokaz,da gi potvrdete vasite pogorni zborovi koi st gi kazale!!!

I za kraj cetvrto: Povazna e iskrenata molitva na gologlava zena od onaa na nekoi Muslimani(koi licno gi poznavam so Marokansko poteklo) koi si pravat namerno modrici na celo za da izgleda deka se molat sto pati dnevno a i od grevot na zabulena zena.

Vece ti spomnav pogore,da ne mu sudis na Islamot...spored postapkite na Muslimanite...nego ne bidi sigurna za toa...i na Malite deca da im daes Lizavce OTPAKOVANO I NEOTPAKOVANO,ke go odberat ona NEOTPAKOVANOTO...potaze e ,i pocisto i pohigie4nsko!!

Iskreno smetam deka muslimanskata zena e ne samo teoretski tuku i prakticno i fakticki potcineta osobeno koga gi gledam onie od Saudiska Arabija koi bukvalno gi vodat za raka zoshto ne gledaat niz malata mreza koja im e ostavena za minimum pogled na svetot koj gi opkruzuva

Ne se grizi ti tolku za Muslimanskata zena,kakva e i sto e,Taa si gi Uzivat site prava koi i gi dal Allah.s.w.t.

ako vie ste Ljubitel na Pari,i tie vasi pari gi drzite vo Sef,za da vi bidat sigurni...nema na nikoj da mu go kazete Pinot od vasiot sef...samo vie ke si go znaete toj Pin...bidejci tamu vie najgolemoto vase Bogatstvo,koe vie go sakate i Miluvate....

Taka da nasite zeni se nase NAJGOLEMO BOGATSTVO,i nie gi cenime i sakame onaka kako sto im dolikuvat da se sakaat!!

Nie ne sakame naseto Najgomeo Bogatstvo...da go znaat site kakvo e i sto e...Bidejci e samo nase..i ni e vredno...(Sporedi go so ova so parite)....TIE SE NASA OBLEKA,A NIE SME NIVNA OBLEKA!!
ZNACI...NASAAAAA...NE SECIJAAAAA!!!
A NIE..NIvnaaaaa...NE SECijaaaaaaaaa!!

P.s.Zenata ne e prodzna roba!!

Pozdrav...cekam replika!:helou:
.........
....

Vaka da pocneme od pravopisni pravila koi po se izgleda ti se apsolutno nepoznati a koi se ucat nekade prvo-vtoro oddelenie. Pred sekoj citat se stavaat navodnici. Koga citirash recenica taa e vo navodnici, a ne samo za ironicno znacenje.Ona shto ti e nepoznato isto taka e deka obicno samo eden zbor se stava vo navodnici za ironicno ili prenosno znacenje a ne cela edna recenica.
Drugo, ucitel sekako nema da mi bidesh, ne fala, no ako si ja cital i ako ja poznavash Biblijata kako shto toa go velish,togash bi znael deka postojat pasusi koi ti velat deka verata treba da se prifati so srce ibez usilba.Glupavo e da barash dokaz za ona shto pretendirash deka go poznavash.
Treto go sakame Boga kako svojot blizen, da, zoshto Bog ni veli da go sakame bezrezervno svojot blizen.Duri i ako ni nanese bolka da go svrtime i drugiot obraz dodeka kaj vas e "oko za oko zab za zab" i e logicno shto ljubovta kon blizniot ne moze da bide sporedena so onaa kon Boga.
Interesno e shto zenata ja sporeduvash so sef so pari,i so lizavcinja so materijalni i infantilni metafori.No, nejse, eve neka zenata e vshe najgolemo bogatstvo, ste se zaprashale li koe e nejzinoto najgolemo bogatstvo,kako taa go zamisluva zivotot bogat ?
I za kraj dali na zena cija vera kako cuvstvo(bidejki meshash vera kako licno cuvstvo i religija kako opsht poim) bi i rekol da odi gola ako saka koga odi da se moli?

Vaka da pocneme od pravopisni pravila koi po se izgleda ti se apsolutno nepoznati a koi se ucat nekade prvo-vtoro oddelenie.
Falati sto me prosvetli!?:toe:
Pred sekoj citat se stavaat navodnici. Koga citirash recenica taa e vo navodnici, a ne samo za ironicno znacenje.
Jasno e,no vo Bozjite zborovi ne se stavaat Navodnici!

Ona shto ti e nepoznato isto taka e deka obicno samo eden zbor se stava vo navodnici za ironicno ili prenosno znacenje a ne cela edna recenica.
Drugo, ucitel sekako nema da mi bidesh, ne fala, no ako si ja cital i ako ja poznavash Biblijata kako shto toa go velish,togash bi znael deka postojat pasusi koi ti velat deka verata treba da se prifati so srce ibez usilba.Glupavo e da barash dokaz za ona shto pretendirash deka go poznavash.

Ne e glupavo da se bara,dokaz da mi dadete...jas samo sakam da ti kazam deka ne si ja citala Biblijata,deka od pamet zboruvas!
jas eve ti kazuvam deka vo Vasata Biblija ima pasusi,kade sto zenata e DISKRIMINIRANA...i kade sto ima Prisila!!

Daj ti dokazi mi deka nema takvi pasusi..za Islamot ti kazav deka ne e so prisila!!
Treto go sakame Boga kako svojot blizen, da, zoshto Bog ni veli da go sakame bezrezervno svojot blizen.pa ne gledas li deka e celosna Utka ova...Sakaj go Boga kako svojot Blizen...Pavler vi napravil Utka,vio go m,promenil ona...SAKAJGO BLIZNIOT SVOJ KAKO BOGA!znaci tuka e na prvo mesto Bog,pa potoa Blizniot..a vo vasata Biblija prvo mesto e Blizniot pa Bog!!e,ama Ljubov!!

Duri i ako ni nanese bolka da go svrtime i drugiot obraz dodeka kaj vas e "oko za oko zab za zab" i e logicno shto ljubovta kon blizniot ne moze da bide sporedena so onaa kon Boga.

da ne si se Ispomesla od vasata Biblija, so ova oko za oko zab za zab!?

Vo Islamot go ima toa..no,znaj deka Allah ni veli...Ako Oprostite togas toa e podobro za vas!

Zanaci Islamot ni nareduva da oprostime!

Muhammed.s.a.v.s.rekol:Nema nikoj od vas da bide potpolen vernik dodeka na drugiot ne mu go posakuva ONA STO ZA SEBE SI GO POSAKUVA!

Vidija Ljubovta vo Islamot!samo eden hadis ti citirav..ako sakas uste kazi..ke ti citiram..za Ljubovta vo Islamot!

p.s.Vikas dek Ljubnovta kon Blizniot,ne moze da bide sporedena so onaa kon Boga....no te ekaj vas toa go ima..na prvo mesto..LJUBOVTA KON BLIZNIOT,A VTORO LJUBOVTA KON BOGA!
Interesno e shto zenata ja sporeduvash so sef so pari,i so lizavcinja so materijalni i infantilni metafori.No, nejse, eve neka zenata e vshe najgolemo bogatstvo, ste se zaprashale li koe e nejzinoto najgolemo bogatstvo,kako taa go zamisluva zivotot bogat ?

Interesno e toa sto taa sporedba ti ja dadov za da mois da me razberes,ma ne deka gi sporeduvam zenite so Parite..ne bidi Bukvalista!

a za toa dali sme se zaprasale koe e najgolemoto Bogatstvo na nasite zeni...sme gi prasale nie na nasite zeni koe e najgolemoto Nivno Bogatstvo...i Nivniot odgovor e deka najgolemo BOGATSVO NIVNO E POKORNOSTA KON ALLAH.S.W.T.!!
Pocituvanje na verata,Pridrzuvanje kon site naredbi i otrgnuvanje od site Zabrani...toa e Bogatsvoto na sekoj vernik i sekoja vernicka!!
I za kraj dali na zena cija vera kako cuvstvo(bidejki meshash vera kako licno cuvstvo i religija kako opsht poim) bi i rekol da odi gola ako saka koga odi da se moli?

sega ova se odnesuva za topa sto i rekov na Magde..ili??ne te razbiram!?
...............

HHHHHHHH

Go citam postot na petite i prosto sum zacuden od tvoeto razmisluvanje nekako mi zvuci kako da vo hristijanstvoto najvazno e da go sakas boga kako blizniot. Dali ova znaci deka i pokraj toa sto vi e naredeno da nosite samii sepak toa e ostaveno na voljata na poedinecot togas ova mi doaga kako da sekoj moze da ja tolkuva biblijata onaka kako sto nemu mu odgovara iako ne sum ja cital biblijata sepak spored vasite postovi dojdov do vakov zaklucok. Vtora rabota, smetam deka premnogu navredlivo zboruvate za zenite muslimanki ok toa neka bide vase mislenje ama prosetajte niz nasava drzava i poglednetego samo nemoralot koj se siri i toa megu vas hristijanite bidejki gi negirate odredeni raboti od biblijata zatoa sto si zemate za pravo da ja komentirate onaka kako sto vi odgovara,odnosno bitna e verbata a ne ona sto pisuva vo biblijata pa togas zosto bog se macel da dade edna cela tolkava kniga ustav na hristijanstvoto koga mozel vo dve stranici da vi objasni se bidejki i tolku i vi treba vam.
Pozdraf

haha seznajniot zboruva vo meto na milioni zeni.....Sum porasnala pomegju muslimani i tocno znam deka site zeni ne gledaat bash taka na bogatstvoto na zivotot.Samiot se stavash vo svojstvo na nadmokjen cim si dozvoluvash da zboruvash vo imeto na site. I nemoj da mi kazesh deka ne postoi krvna osveta kaj vas te molam.Ama ako prostite ne e losho a?Vadish pasusi nadvor od kontekst no i samiot neznaesh shto zboruvas bidejkji si zaslepen od svojata egocentricnost, od ona shto mislish deka go znaesh, od ona shto velish deka si go procital a vsushnost ne si go razbral,a se nudish i da bidesh ucitel duri .Neznam shto kje kaze tvojot Kuran za toa no za mene kako i za Hristijanite skromnosta e edna od najgolemite doblesti a zaslepenosta od sebeljubieto e grev.I so takvi nema diskusija.Vsushnost i neznam dali go razbirash zborot diskusija poshto za tebe toa e povekje natprevar bez cel,bez intelektualna kreativnost ni interes za mislenjeto na drugiot, tuku sebeistaknuvanje so ona shto si go imash zacrtano kako fakt.

Соња,кај нас се покриваат оние жени кои слушнале за заповедта Божја.Не би рекол дека се многу,но ги има.Од католичка вероисповест,не сум сретнал нешто такво.

Приметете во Русија, таму сите жени што идат у црква се покриваат. Кај нас не се практикува баш, не знам зашто.

Што се однесува до првиот пост на темава, ТОТАЛНО извадено од контекст. Тие што се верници нека си ја читаат библијата и нека не се замараат со вакви тенденциозни извадоци. Radost имаше еден добар пост кај што ги разјаснува работите.

Go citam postot na petite i prosto sum zacuden od tvoeto razmisluvanje nekako mi zvuci kako da vo hristijanstvoto najvazno e da go sakas boga kako blizniot. Dali ova znaci deka i pokraj toa sto vi e naredeno da nosite samii sepak toa e ostaveno na voljata na poedinecot togas ova mi doaga kako da sekoj moze da ja tolkuva biblijata onaka kako sto nemu mu odgovara iako ne sum ja cital biblijata sepak spored vasite postovi dojdov do vakov zaklucok. Vtora rabota, smetam deka premnogu navredlivo zboruvate za zenite muslimanki ok toa neka bide vase mislenje ama prosetajte niz nasava drzava i poglednetego samo nemoralot koj se siri i toa megu vas hristijanite bidejki gi negirate odredeni raboti od biblijata zatoa sto si zemate za pravo da ja komentirate onaka kako sto vi odgovara,odnosno bitna e verbata a ne ona sto pisuva vo biblijata pa togas zosto bog se macel da dade edna cela tolkava kniga ustav na hristijanstvoto koga mozel vo dve stranici da vi objasni se bidejki i tolku i vi treba vam.
Pozdraf
Sega i tebe da ti repliciram.Sfati deka iskrenosta na verata e najvazna.Povazna e iskrenata molitva od hipokritnoto fizicko prikazuvanje.Nemoralot postoi megju site taka i kaj vashite zeni. Razlikata e shto ka nas barem e javen a kaj vas e potaen no isto tolku nemoralen ako ne i beter i toa e licen izbor nema nikakva vrska so toa dali doslovno sme ja pocituvale Biblijata. Nashiot Bog ni go dal tokmu ona znaenje shto ni treba da poveruvame vo Nego, vo negovata mokj i milost, i da se rakovodime spored hristovoto ucenje.I ne e maramata onaa koja ima odlucuvacka uloga vo iskrenata verba vo Boga

Зошто ли баш сега, се разгореа провокациите (на тема: жена во Христијанство, жена - поп итн.) на нашите локални форумски АлЗавахирчиња и БинЛаденчиња?
Одговорот е очигледен - им боде очи празникот на кој го славиме Успението на Мајката Божја.
Но нејсе, иако е така, сметам дека било кој кој се смета себеси за Христијанин не треба вака да ги провоцира нашите муслимански браќа, за време на нивните празници, затоа што веднаш ќе се изедначи со нив (мислам на овие што ќе ве каменуваат на плоштад, а ако тоа не им биде дозволено ќе се замотаат со ТНТ и ќе се дигнат во воздух, мислејќи дека со тоа ќе се здобијат со ултимативна духовна придобивка).

haha seznajniot zboruva vo meto na milioni zeni.....Sum porasnala pomegju muslimani i tocno znam deka site zeni ne gledaat bash taka na bogatstvoto na zivotot.

Hehehe...ne sum seznaen...samoto toa sto sum covek ti dava do znaenje deka ne sum seznaen...bnidejci sum covek!
Ti znaes..da ne ti se Ispovedaat tebe pak Muslimankite kako i sto ziveat>???

Jas sum 100%Ubeden deka toa ne go pravat..poso Neispovedani ...Vidi kakvi Gluposti iznesuvas..a ne pak da ti kazele nekoja nivna tajna....celiot svet ke doznae!
Te biva za KLEVETA!

Samiot se stavash vo svojstvo na nadmokjen cim si dozvoluvash da zboruvash vo imeto na site.
NE zboruvam vo imeto na site Muslimanki,no mozam da zboruvam vo Imeto na site vernicki Muslimanki deka zivuvaat Prekrasen zivot vo duhot na Islamot!

I nemoj da mi kazesh deka ne postoi krvna osveta kaj vas te molam.Ama ako prostite ne e losho a?
Za da ima krvna osveta..treba da postoi i SERIJATSKA drzava..znaci krvnata Osveta ja Izvrsuvaat Nadleznite!
Zemi Quran i Citaj,za da go Spoznais Islamot!!
Vadish pasusi nadvor od kontekst no i samiot neznaesh shto zboruvas bidejkji si zaslepen od svojata egocentricnost, od ona shto mislish deka go znaesh, od ona shto velish deka si go procital a vsushnost ne si go razbral,a se nudish i da bidesh ucitel duri .
A,kade toa izvadzam pasusu od kontekst??
Lelele,te biduva za KlEVETA!!Bravo!!
Daj podcrtajmi kaj toa sum go napravil!
Neznam shto kje kaze tvojot Kuran za toa no za mene kako i za Hristijanite skromnosta e edna od najgolemite doblesti a zaslepenosta od sebeljubieto e grev.
Plemenitiot Quran,ako skas da znaes sto kazuva zemajgo i procitaj go!

I so takvi nema diskusija.Vsushnost i neznam dali go razbirash zborot diskusija poshto za tebe toa e povekje natprevar bez cel,bez intelektualna kreativnost ni interes za mislenjeto na drugiot, tuku sebeistaknuvanje so ona shto si go imash zacrtano kako fakt.
Da be da...Dobro rekol IMAM Shafi(Allah da mu se smiluva)!
Polesno e da razgovaras so 1000 Pismeni..odkolku so eden Nepismen!
Koga na pismeniot ke mu dades Argument ke go Prifati i ke se Pokori..a,dodeka na Nepismeniot i site argumenti da mu gi dades nema da te razbere..poso ne Razlikuva toj Vistina od Nevistina..crno od belo...

Taka da,mislam vece da prestanam so Diskusija so vas..bidejci gledam deka si zboruvate raboti..rekla kazala!!

Koga ke dojde nekoj ponacitan Hristijanin togas ke prodolzam so Diskusija!
Sekoe dobro...Halid ibn Velid!
...........

Petit vi se divam na "znaenjeto" koe go poseduvate blaze vas, kako uspevate tolku brzo na site da ni replicirate. Megutoa sepak so nesto ne se slozam so tebe tocno e deka maramata ne kazuva deka nekoj e vernik ok megutoa ti nekako mi izgleda kako da te boli toa sto i tebe ti e naredeno da setas so samija no nejse bataligo toa da se navratam na pocituvanjeto na verata rece deka nie ne ja pocituvame taka demek a pogledni te molam samo okolu sebe sto se slucuva so vas pa potoa zboruvaj
arno veli onaa narodnata "Dolgi ti se usite mu reklo magareto na zajakot".

Petit vi se divam na "znaenjeto" koe go poseduvate blaze vas, kako uspevate tolku brzo na site da ni replicirate. Megutoa sepak so nesto ne se slozam so tebe tocno e deka maramata ne kazuva deka nekoj e vernik ok megutoa ti nekako mi izgleda kako da te boli toa sto i tebe ti e naredeno da setas so samija no nejse bataligo toa da se navratam na pocituvanjeto na verata rece deka nie ne ja pocituvame taka demek a pogledni te molam samo okolu sebe sto se slucuva so vas pa potoa zboruvaj
arno veli onaa narodnata "Dolgi ti se usite mu reklo magareto na zajakot".

Ahahah me nasmea. Prvo eden vernik si go pazi recnikot i ne vika "te boli tebe". Ti pogledni edni prosti vesti ne se Hristijanite tie shto se raznesuvaat so TNT vo ime na Boga.....:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom