ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ја реков прв ке напишам за афтершокот ама имало и побрзи од мене..
Јебига ./..:nesum:

Иначе мачката моја не регистрира никакво поместување ... ич уво не и чуе.. :D

еве пак Кичево
земјотрес
каде на друго место кажете?

Има ли некој податоци за градбата на зградите во Скопје после катастрофата во 63та?Дали воопшто се стабилни и до кој степен на издржливост се?Имав читано дека после земјотресот ги граделе со помош на јапонски архитекти,некој податок или да бегам од градов.

ГОСТИВАР ПАК!!! :nesvest::nesvest::nesvest:
Ова вертикално дрмање беше... Леле боже мој ова веќе страшно станува...

Аман бе?
Околу 13ч бев на работа... не осетив.
До пред малку одмарав... пак ништо.
Да не ви поминуат камиони у близина на зграда,хехехе ?

Има ли некој податоци за градбата на зградите во Скопје после катастрофата во 63та?Дали воопшто се стабилни и до кој степен на издржливост се?Имав читано дека после земјотресот ги граделе со помош на јапонски архитекти,некој податок или да бегам од градов.

Кензо Танге, се вика архитектот. Зградите непосредно по 63 и неколку години потоа се солидни и се направени да издржат јаки земјотреси.
Е сега ако си во зграда изградена пред 5 -6 години навака, тогаш немаш баш голема гаранција. А ако си го градски ѕид блоковите ич да немаш гајле нив ни цунами на ги руши.:):smir:

Минат еден по друг,на рихтер другарите.Ќе умрам од страв,е од ова навистина се плашам.

едит:Крејзи овие ги викаат руски згради,стари се,гарант од тоа време,на 5 спрата долги со 4 влеза.Викаш да легнам да одморам или да фаќам патот?

јас дефинитивно сум безосетник , кај не го осетив јакиот не ги осеќам ни Aftershock... :toe:

јао како сум скокнал од маса.
црно ни се пишува, не е на арно работава :nesum:

Јапонски архитект :) Кензо Танге и значително внимавале на сеизмичката издржливост на конструкциите на зградите :)

Ако овој потрес е послаб од претходниот и пократок, тогаш се е Ок :) но ако бил појак... :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom