Божино
4815162342
19 ебен ден од болеста. Се скренав! Отоците спаднаја, останува уште 4-5 дена дома во карантин да седам и да се клукам со апчиња. :nesum:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
19 ебен ден од болеста. Се скренав! Отоците спаднаја, останува уште 4-5 дена дома во карантин да седам и да се клукам со апчиња. :nesum:
19 дена??Лелелее смрт.А кажи ми имаше некои компликации,еден другар моментално е во болница.
Првите 7 дена се лекував дома, ставав облоги на отоците зад ушите и имав температура. Вторите 7 дена ги поминав вболница на системи 2 денот примав, и отоците се префрлија и во меѓуножјето. Фала Богу поминаја и тие, и сеа неам отоци, само пијам апчиња по дома шо ми ги препиша докторо и тоа е тоа.
А мора кај секој да се јави оток меѓу нозе?
Ne nemozat.Ednas mozes da prelezis zauski.Vtorpat i da prelezis mnogu retki slucaevi ima sepak se karakterizira so lesen otok na ednata strana od zlezdite na vratot i niski temperatura a mozebi i da nemas voopsto.Vakcinata se mrtvi virusi koi se stavaat na telo.Taka da ne ja prelezuvas bolesta a se stvaraat antitela .Sepak pri vakciniranje odgovort na telot kon vakcinata t.e. mrtvite virusi se od golemo znacenje so toa sto steknuvas pogolem imunite so pogolem odgovor.
Taka da koj prelezeal ednas voglavno e imun i ne prelezuva vtor pat ai ako pak se pojavat simtomi se mnogu blagi duri moze da ne osetis voopsto.Sepak prviot pat e problematicno.Drugo ne e strasno
Ја сум '93. Меѓу најзагрозените сум? :nesum:
А на пример некој не знае дека има заушки и се вакцинира дали тоа ке помогне или не?--Чисто информативно пошто многу слаб имунитет имам ....
Јас сум исто '93 и знам дека до '92 немаат примано после тоа сите од 93 па наваму примаат ја така знам ... Можно е и да сум грешка ...