Заушки

Абе у кавадарци ги има некој кој закачиле и по втор пат заушки.

Може само ако отечат на едната страна,после да отечат и на другата,два пати заушки да имаат и да отечат на двете страни не е можно :smir:

Јас бев во контакт со заболен точно на 16 сега е 25.После колку време отекува местото и слично?

Јас бев во контакт со заболен точно на 16 сега е 25.После колку време отекува местото и слично?

Се шо треба да направиш е да ја прочиташ темава од првата страна :)

Веќе два дена имам температура,ненормални главоболки и многу ме боли грлото кога голтам т.е. не ме боли туку имам чувство како да ми е стеснато.Во пределот зад ушите кога се претискам ме боли,но нема никакви отоци.Дали отоците не можат да се видат поради мојот голем врат?Или не е заушки?

Веќе два дена имам температура,ненормални главоболки и многу ме боли грлото кога голтам т.е. не ме боли туку имам чувство како да ми е стеснато.Во пределот зад ушите кога се претискам ме боли,но нема никакви отоци.Дали отоците не можат да се видат поради мојот голем врат?Или не е заушки?
А да си појдеш на лекар вака одпосабајле :smir:

Можно е оток да се појави во наредниве неколку дена,а најдобро е како што вика Scofield да ги погњавиш лекарите уште нерассонети

zauski se definitivno

First come, first served :D
Може само ако отечат на едната страна,после да отечат и на другата,два пати заушки да имаат и да отечат на двете страни не е можно :smir:

jas sum malku otecen na desniot obraz, ama ne cuvstvuvam nikakvi bolki, nikakvi simptomi...znam deka zauski se pod usite...
E sega dali imam zauski:toe:

Јас до сега не сум лежела заушки, а и колку што знам не сум била во контакт со заболен, но еве ме два дена имам температура, кашлам, немам апетит. Се гледав прееска, немам отоци. Како може да се фатат заушки освен со контакт со заболена особа?

Јас до сега не сум лежела заушки, а и колку што знам не сум била во контакт со заболен, но еве ме два дена имам температура, кашлам, немам апетит. Се гледав прееска, немам отоци. Како може да се фатат заушки освен со контакт со заболена особа?

Златна, не знам за каков контакт зборуваш, но заушката како вирус се пренесува и во воздух (во непосредна близина де, не на автобуска :) ) - барем така ми обајснија, кога бев на превентивен преглед. Даље, истата не мораш (а, и не можеш, пошто заболениот ќе лежи дома) да ја префатиш од заболен, туку од човек во кого во моментот вирусот се инкубира. Така да, не знаеш кој е заболен, а кој не.

Ама остај ти тоа. Покрај заушкиве, благодарение на високата амплитуда на промена на температури во последниве две недели, и наглото затоплување, се развија и еден куп други грипчиња и настинки. Ќе си го почуваш најверојатно грипчето некои недела дена, и после ќе си како нова. Пошто, кашлањето не е симптом за заушка. А температурата - доколку имаше заушки, ќе ти се појавеше паралелно со отоците. Chill, Crazy :)

Бев на доктор и ми дадоа антибиотик и далерон.А за заушки ништо не кажа,кога реков дека ме боли зад ушите рече,блага масажа на вратнити жили....

Бев на доктор и ми дадоа антибиотик и далерон.А за заушки ништо не кажа,кога реков дека ме боли зад ушите рече,блага масажа на вратнити жили....
Битно ме послуша :) ЗА арно нека е,ќе те биде :wink:

jas sum malku otecen na desniot obraz, ama ne cuvstvuvam nikakvi bolki, nikakvi simptomi...znam deka zauski se pod usite...
E sega dali imam zauski:toe:

Епа ќе си отидеш на лекар,ќе ти направат анализа на крвта и ако ти се покачени леукоцитите,ќе си поседеш дома едно 2 недели :smir:

nајчесто кога боли грло, се воспалуваат и ушите. нема врска со заушки. каналот на увото (средниот дел) се двои од грлото само со една мембрана...затоа при воспаление на грло боли и уво.

Како може да се фатат заушки освен со контакт со заболена особа?

ама финтата е што може некој бил заболен... а да не знае. инкубацијата е прво од неколку дена, па после се симптомите. слично како кај сипаници. заразни се кога не се гледаат... уствари и тогаш се шират. барем така читав...

Ја бе само кашлам, си можам да пеам и грајндкор ни вилица ме боли ни уши ме болат. Можно е да су го фатил ова или не оти се лапав со една завчера :S

Ако била болна тогаш седи си дома дечко

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom