Зашто пиете алкохол кога ви штети?

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
освен пиво друго ништо..по едно пиво онака уз друштво може,а да се праам ѓубре не(освен неколку пати)

Не бе кој ве лажел дека штети :icon_lol: не сериозно во нормални количини е корисен:smir:

ne pijam jas...

ne gi opravduvam tie sto pijat mnogu...vo odredeni kolicini OK e

флезе ли ти чивиита у газо има лом да се направаш у моменто не размислуваш дали ти штете или не бтњ си пиим кога сме со друштвото за расположение и повеке од тоа

За да се дојде до пијанство кратко и јасно кажано. :helou:
Инаку ако се гледа така многу работи се штетни. Јас повеќе би рекол ова прашање треба да се постави на оние што активно пушат но очигледно кај некого и навиката си го прави своето.

хахах, абе имат еден виц:

Ојт фраер в меана.
- Шанкер дај пиво
Го пиет,
- Шанкер дај пиво.
И после 4 - 5 чаши пијан излегвит и легвит на улица да спиет.
Го наоѓет некои педери и го кинат од дупење, а овој спиет.

Другиот ден истото, пак го наоѓет, го дупет а овој спиет.

И третиот ден ојт в меана.
- Шанкер, дај коњак.
И шанкеров му велит: - Шо бе, појќе пиво не пиеш?
- Не бе, од пивово нешо газов многу ме болит.

Абе шо мајка барате да пиете колку шо не мојте!? Јас пр: воопшто никаков алкохол не пијам, посебно откако се посветив на пеење, нити капка алкохол не пијам (освен за ептен, ептен специјални пригоди - 1 чаша).

ко што викаат у луд збунет нормален - ако пиеш умерено можеш да пиеш колку сакаш:salut:

Штети во поголеми количини.. Мене знае и да ми помогне кога ќе ми се појави афта. Со неколку чашки и се се гори и оп утре ми ја снемува :)

Во нормални количини корисно. Чашка ж`та, како што прават старите или можеби чаша убаво вино.

Се што е повеќе од тоа, постои некоја недефинирана граница дали штети или не. Кога се претерува, се претерува за да се биде клен, расположен, спанко или да се отргне од цел свет. :)

Баш пошо ми штети.
Исто ко цигарите, деструктивните врски, Цеца, турбо-фолкот, брзиот јазик и уше побрзите реакции, џaнк фудот...

Pa ne znam...Ednostavno go pies,a za posledicite sam znam kako mi e utreto :pos2:

Абе со мерка е океј, ја си научив лекција да не пијам многу пошто од опијанување ( или паѓање, сеедно :pos2: ) си ја ебав фацава и сеа ќе си иам лузни до крајов на животов :)))

Пијам оти ми се пие,не пијам за да бидам фаца.На 100 степени во кафич што ќе те изгаси најмногу?Пиво:smir:и затоа пијам....

Можам да се напијам една чаша онака и дома кога имаме гости една чаша вино нема да ми наштети сигурно[баш било добро за циркулација], но пијанство до тој степен да не се сеќавам на ништо или да завршам на токсикологија, да не се урочам, досега сум немала. Освен она на Св. Трифун,ама сепак се сеќавам на некои работи и поминав без последици.
Пијам онака колку да ми крене расположение,не сум зависник фала богу и секогаш си имам граница,затоа шо знам колку глупо изгледа да видиш пијан чоек, поготово да е женско.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom