А ти мудар си така? Со што те хранат?А шо ви е филмот со рејтинзите? Или чекате зеленки со кул коментари:kesa:
Рама маргарин:motor:А ти мудар си така? Со што те хранат?
Не се рејтинзи иначе,рејтио е. Разлика меѓу даунлоад и аплоад. Ако аплоадот ти е под 0,6 те банираат,освен ако видат дека ги сиидуваш торентите 24 саати најмалку.
да, со тие бројки...со овие бројки,ти имаш ратинг 0.042//?? кој има највеќе од кајгана?
Ако сакаш да го зголемиш ратиото пробај да даунлоадираш торенти кои имаат многу мал број сидери а голем број личери. Откако ќе го даунлоадираш остави го да се сидува. Ќе видиш како крева аплоад брзина над 40 кб.Кажете ми како да направам да ми се зголеми аплоад брзината. Никогаш не ја ограничувам, секогаш ги сидувам торентите, ама не качува поголема брзина од 2kb/s. Не сакам да ме банираат, но имам 49GB спуштено, а околу 200mb аплоад.
Секако дека може. Во FAQ пишува дека ако ратиото ти е помалку од 0.4 имаат право да те банираат.Може да ми го банираат јузерот ако не правам доволно аплоад?!
Фала многу.:smir:Ако сакаш да го зголемиш ратиото пробај да даунлоадираш торенти кои имаат многу мал број сидери а голем број личери. Откако ќе го даунлоадираш остави го да се сидува. Ќе видиш како крева аплоад брзина над 40 кб.
Инаку на замунда е глупаво што немаат фрилич торенти. На тие торенти се брои саму аплоадот, а не и даунлоадот.
Јас имам Кал енд сурф + и никогаш не се надкачил над 850. Можеби не поддржува линијата над 850Дуле, отприлика колку време ги оставаш да сидаат и и тракираат?
јас кога го симнав Шатер ајланд на замунда го остаив 7-8 саата, ми напраи аплоуд 500мб
иначе од it-torrents го симнав Green Zone и макс. што се качи беше 800мпс за разлика од замунда и арена кај што ми оди и со преку 1000 а некад и 1100мпс.
дали ради тоа што пред крај ми е лимитот или се реално послаби незнам, али вие ги праевте далеку поквалитетни од замунда, и плус тоа ми го симиња на 10 дела у сцени ебаго
Па од палење на компјутерот до гасење уторрент работи, ги гасам кога ќе нема веќе личери торентите, ама имам континуирано други што сидаат.Дуле, отприлика колку време ги оставаш да сидаат и и тракираат?
Замунда серверите им се гоеогравски поблиску до нас и затоа стига максимум, на ипторрентс нема да може да постигне толу баш заради тие геогравски причини.иначе од it-torrents го симнав Green Zone и макс. што се качи беше 800мпс за разлика од замунда и арена кај што ми оди и со преку 1000 а некад и 1100мпс.
Тоа нема врска со лимитот воопшто.дали ради тоа што пред крај ми е лимитот или се реално послаби незнам, али вие ги праевте далеку поквалитетни од замунда, и плус тоа ми го симиња на 10 дела у сцени ебаго
Па може зошто да не, имаш 10 мегабита:екстра прашање -
за тие што имате макс150ка, дали ви се случило некад да ви качи даунлодот над 1100мпс и како тоа ви успеало!??
мене тоа ми е максимумот засеа.
Па баш и не е голем, на замунда има преку 60 000 на ипторрентс преку 80 000, ама добро е што ги чистат на торрентлич непотребните работи и има само тоа што треба.Штотуку се приклучив на Torrentleech. добивајќи инвајт. Филингот е прајслес. Летаат. А изборот на торенти е бесконечен. Над 26.000.
Пробај замунда, или било што каде серверите или пиерсите се блску македонија.Јас имам Кал енд сурф + и никогаш не се надкачил над 850. Можеби не поддржува линијата над 850