Зајачко месо

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
до сега само еднаш имам јаде и беше вкусно само ми е шал за зајците

Баш денеска имам за ручек зајачко месо. А и претходно неколку пати имам јадено, и можам да кажам дека месото е супер.

Ауууу еднаш пробав и више никад,БЉАК.!

немам пробано ни пак верувам дека би пробал :uvo:

Епа не сум јадел...Викат убаво било:):)Треба да го пробам

Одвратни сте сите што јадете зајачко,треба вас шинтер да ве собере,да ве носи у Вардариште,без душа сте.Уште мачки и кучиња преостанува да се јаде.

Одвратни сте сите што јадете зајачко,треба вас шинтер да ве собере,да ве носи у Вардариште,без душа сте.Уште мачки и кучиња преостанува да се јаде.
шо тресна сеа ни сам не си свесен/а...у сиднеј имаат специјалиризана фирма со зајачка фарма уште од 1908...а тоа е само официјално...
зајак се јадел од секогаш, се јаде и ќе се јаде...незнам зашто уопште мешаш домашни животни со животни од класична животинска фарма..

шо тресна сеа ни сам не си свесен/а...у сиднеј имаат специјалиризана фирма со зајачка фарма уште од 1908...а тоа е само официјално...
зајак се јадел од секогаш, се јаде и ќе се јаде...незнам зашто уопште мешаш домашни животни со животни од класична животинска фарма..
Mene drugo mi e poentata,moralo sekoe meso da se proba.

Како мал го имам јадено, и тоа во супа.
Пробав, најодвратното месо што некогаш сум го пробал, ама морав да го изедам цело на сила, зошто ќотек си добив од баба ми. :run:

Се на се, БЉАК!

Сум пробал, едно најубавите меса, посебно диви зајаци. Ги сакам животните ама им го сакам и месото :)

лелел колку убаво месо така потпечено со глава од свиња со вино бело ммммммммм

Вегетеријанка ли си или само онлајн лицемер?

Чорба од зајачко месо

Зајачко месо (било од предниот или задниот бут), се измива се става во лонец, се прелива со вода и ce вapи ce додека не почне да се симнува од коските.
Се исцедува чорбата, а месото се иситнува. Се става во садот лажичка маст се додава месото и добро се пропржува. Одделно се прави запршка од 3 лоажици брашно, се прелива со чорбата во која се варело месото па кога ќе згусне, се става во него зајачкото месо и се вари заедно некое време. Кога сосот ќе биде готов се додава малку истолчен лук, лажица вински оцет и се сервира топла.

Чорба од зајачко месо
Зајачко месо
edino meso (pokraj ovchoto) koe nemozham da go jadam - ni da go smislam -
tolku mi asocira na machka zgotvena -ispechena- zboruvam za cel zajak- ne chorbi i... - a zgora na toa i shto istite se prcaat so machki - mi se gaaaaaaaaadi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom