concrete
alte Esel
Toa e na albanski jazik shto go imam najdeno
Koranot se cita na arapski....se drugo e SLOBODNA interpretacija...koj kako saka...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Toa e na albanski jazik shto go imam najdeno
Koja malcinska osnova, ova se fundira na religiozna osnova.
Neshto nejasno ?
Злобоа што треба да мешаме ако не муслиманство и религиозни верувања? Барем на оваа тема?
Во врска со темата, тврдам и стојам позади ставот дека ПРВО треба да се донесе правилник како треба да изгледа слика за на пасош, па после таквиот да стапи на сила. Откако ќе биде применет, ама ич гајле не ми е дали со или без шамија ќе треба да се сликаат луѓето. Закон си е закон.
Глупа ми е идејата да се забрани сликање со шамија, а таков правилник нема досега колку што знам. Онака...дека му текнало на некој па не смее? Таквиот став ДА, е дискриминирачки.
Ставот на радикалното верување на муслиманите дека шамијата е свето нешто, кога не е, и тоа е дискриминирачки, ама кон самиот себеси доколку верувам во тоа. Сам себе го убијал што би се рекло.
Расизам? Колку што знам, сите сме бели, ама пак, имаш потполно право, апсолутно глупости, колку да се пишувало нешто, нели?
Извадок од Куранот, Nur:
30. Кажи им на верниците да ги прекинат нивните погледи (од харамот (нечесното)), да ги чуваат срамните делови од нивното тело затоашто е почисто за нив. Алах е детално запознат за тоа што тие го прават.
31. Кажи им на верничките да ги прекинат нивните погледи, да ги чуваат срамните делови од нивното тело, да не ги откриваат нивните убавини освен оние веќе видливите, нека ги стават нивните шамии над нивните глави и рамена и да не ја покажуваат нивната убавина на никој друг освен нивните мажи, нивните татковци и татковците на нивните мажи, нивните синови или синовите на нивните браќа, или синовите на нивните сестри, или нивните жени и робинките кои се во нивна сопственост, или машките слуги кои не чувствуваат потреба за жени или деца кои не се зрели за жени.
Превземено од овде.
Преведено на македонски од албански од мене буквално бидејќи не знам каде има верзија на Куранот на македонски јазик.
Ова беше мој придонес на темава. Вие знаете што е најдобро за вас, а Алах знае се.
Поздрав.
Извадок од Куранот, Nur:
30. Кажи им на верниците да ги прекинат нивните погледи (од харамот (нечесното)), да ги чуваат срамните делови од нивното тело затоашто е почисто за нив. Алах е детално запознат за тоа што тие го прават.
31. Кажи им на верничките да ги прекинат нивните погледи, да ги чуваат срамните делови од нивното тело, да не ги откриваат нивните убавини освен оние веќе видливите, нека ги стават нивните шамии над нивните глави и рамена и да не ја покажуваат нивната убавина на никој друг освен нивните мажи, нивните татковци и татковците на нивните мажи, нивните синови или синовите на нивните браќа, или синовите на нивните сестри, или нивните жени и робинките кои се во нивна сопственост, или машките слуги кои не чувствуваат потреба за жени или деца кои не се зрели за жени.
Превземено од овде.
Преведено на македонски од албански од мене буквално бидејќи не знам каде има верзија на Куранот на македонски јазик.
Ова беше мој придонес на темава. Вие знаете што е најдобро за вас, а Алах знае се.
Поздрав.
Stoli е декор, украс...извадоков е точен...ама како што веќе го дрвев претходно, никаде глава и коса не се спомнува.
Дечки, а да напишевте кој стих е тоа да може да го најдам на интернет (го има на англиски).
...............да не ги откриваат нивните убавини освен оние веќе видливите,.......
Мене оваа реченица ми е апсолутно необјаснива, што сака авторот да каже со неа?
убо ти пиша бе Принц, отвори очи малце
Нур; 31
Ок, земи ја и религиозната основа..Пак не се работи за дискриминација, ако се разбираме:uvo:
A kako toa kalugerkite smeat da se slikaat so "kapite" nivni.
Mene ova mi izgleda na diskriminacija. Ili ne?
Objasnimi zoshto ne ti izgleda tebe na diskriminacija ?