Забраната за фотографирање за пасош со шамија била "дискриминирачка"?

Блади ... пишувај македонски и престани да ја тупиш. Не е ова мирц.
Румз, ќе те замолам да не му се придружуваш и сите да се задржите на темава за да не морам да ја заклучам.

п.с. Следна навреда - бан.

Jas nemam namera tebe da te educiram ti misli kako sakash,i nema da se boram so tebe koj e pogolem albanec ovde jas go izraziv moeto mislenje i stojam zad toa,
Ova kako tema e diskriminatorski ne samo za albancite tuku sa cela muslaminska grupa.
A za kraj poshto imash pogolemi vernici od mene(ne znam od kadee konstatirash)slobodno prashaj gi niv mozebi tie ke te posovetuvaat podobro.

Off topic:
Zosto ja unakazuvate temata i ja praite totalno nesto sto ne e, da se dokaze koj e poneuk od drugiot ili koj e potvrdoglav od drugiot,ko magarinja na mostot!
Temata e zabrana za slikanje za pasosh bez shamija e dikriminiracka, ne mi e jasno sto meshate hristijanstvo,muslimanstvo,konkretno religioznite veruvanja .Druga rabota,diskusijata prejde vo totalen rasizam( i toa od site aspekti) so navredi,provokacii i sto uste ne,educirajte se kako voopsto se vodi diskusija a ne koj kako mu dojde pisuva apsolutno samo gluposti kolku radi reda da pishe nesto.

Off topic:
Zosto ja unakazuvate temata i ja praite totalno nesto sto ne e, da se dokaze koj e poneuk od drugiot ili koj e potvrdoglav od drugiot,ko magarinja na mostot!
Temata e zabrana za slikanje za pasosh bez shamija e dikriminiracka, ne mi e jasno sto meshate hristijanstvo,muslimanstvo,konkretno religioznite veruvanja .Druga rabota,diskusijata prejde vo totalen rasizam( i toa od site aspekti) so navredi,provokacii i sto uste ne,educirajte se kako voopsto se vodi diskusija a ne koj kako mu dojde pisuva apsolutno samo gluposti kolku radi reda da pishe nesto.

Злобо :) а што треба да мешаме ако не муслиманство и религиозни верувања? Барем на оваа тема?
Во врска со темата, тврдам и стојам позади ставот дека ПРВО треба да се донесе правилник како треба да изгледа слика за на пасош, па после таквиот да стапи на сила. Откако ќе биде применет, ама ич гајле не ми е дали со или без шамија ќе треба да се сликаат луѓето. Закон си е закон.

Глупа ми е идејата да се забрани сликање со шамија, а таков правилник нема досега колку што знам. Онака...дека му текнало на некој па не смее? Таквиот став ДА, е дискриминирачки.

Ставот на радикалното верување на муслиманите дека шамијата е свето нешто, кога не е, и тоа е дискриминирачки, ама кон самиот себеси доколку верувам во тоа. Сам себе го убијал што би се рекло.

Расизам? Колку што знам, сите сме бели, ама пак, имаш потполно право, апсолутно глупости, колку да се пишувало нешто, нели?

Злобо :) а што треба да мешаме ако не муслиманство и религиозни верувања? Барем на оваа тема?
Во врска со темата, тврдам и стојам позади ставот дека ПРВО треба да се донесе правилник како треба да изгледа слика за на пасош, па после таквиот да стапи на сила. Откако ќе биде применет, ама ич гајле не ми е дали со или без шамија ќе треба да се сликаат луѓето. Закон си е закон.

Глупа ми е идејата да се забрани сликање со шамија, а таков правилник нема досега колку што знам. Онака...дека му текнало на некој па не смее? Таквиот став ДА, е дискриминирачки.

Ставот на радикалното верување на муслиманите дека шамијата е свето нешто, кога не е, и тоа е дискриминирачки, ама кон самиот себеси доколку верувам во тоа. Сам себе го убијал што би се рекло.

Расизам? Колку што знам, сите сме бели, ама пак, имаш потполно право, апсолутно глупости, колку да се пишувало нешто, нели?
kolku sto ja znam,pravilnikot za slikite se pravi spored pravni zakoni a ne spored verski(znaci meshanje na relegijata why???) i ko sto kaza zakon si e zakon,znaci da se diskutira od praven aspekt da, ama od religiozen ne mi ide nekako.
druga rabota,rasizam ne podrazbira samo belci,crnci zuti itn,tuku istotaka i religija:
"the term "racial discrimination" shall mean any distinction, exclusion, restriction or preference based on race, color, descent,religion or national or ethnic origin which has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment or exercise, on an equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural or any other field of public life."

Jas nemam namera tebe da te educiram ti misli kako sakash,i nema da se boram so tebe koj e pogolem albanec ovde jas go izraziv moeto mislenje i stojam zad toa,
Ova kako tema e diskriminatorski ne samo za albancite tuku sa cela muslaminska grupa.
A za kraj poshto imash pogolemi vernici od mene(ne znam od kadee konstatirash)slobodno prashaj gi niv mozebi tie ke te posovetuvaat podobro.

Блади, наместо да се правиш навреден можеш сите нас да не едуцираш со тоа што ќе ни ги посочиш деловите во Коранот (со цитат) каде пишува дека шамијата е обавезен дел на женската гардероба и дека косата мора да биде секогаш покриена. Исто посочи го делот каде пишува дека косата на глава се смета како срамен дел.

Повели изјасни се!

druga rabota,rasizam ne podrazbira samo belci,crnci zuti itn,tuku istotaka i religija:

ах таа пуста википедија шо и праи на младинава...

rac·ism /ˈreɪ
thinsp.png
sɪz
thinsp.png
əm/ Pronunciation Key - Show Spelled Pronunciation[rey-siz-uh
thinsp.png
m] –noun 1.a belief or doctrine that inherent differences among the various human races determine cultural or individual achievement, usually involving the idea that one's own race is superior and has the right to rule others. 2.a policy, system of government, etc., based upon or fostering such a doctrine; discrimination. 3.hatred or intolerance of another race or other races.

Блади, наместо да се правиш навреден можеш сите нас да не едуцираш со тоа што ќе ни ги посочиш деловите во Коранот (со цитат) каде пишува дека шамијата е обавезен дел на женската гардероба и дека косата мора да биде секогаш покриена. Исто посочи го делот каде пишува дека косата на глава се смета како срамен дел.

Повели изјасни се!

Toa e na albanski jazik shto go imam najdeno

Vaka sea ti se prais deka ne sfakas ili sto e.Da definicija od wikipedia bidjeki me mrzi da tipkam, ama eve ke tipkam, rasizamot ne e samo diskriminacija vo odnos na rasata,tuku e ednostavno diskriminacija megu lugeto dali vo odnos cultura,nacinalitet,boja,etnicka pripadnost itn,a koa veke si guglal i ti idi pod religiozen rasizam ima prilicno podatoci.
I eve ti uste edna dosta dobra definicija pa prevedi si ja:
„Rassismus im weitesten Sinne ist uberall dort gegeben, wo auf generationsubergreifende, fixistisch-statische Weise ganze Bevolkerungsgruppen aufgrund von Stigmata fur unvereinbar mit anderen erklaert werden. Die Stigmata koennen auch rein kulturell sein (religioese Stigmata...)

Ок бе....така е :) јас не гуглав, речник користев :) дефиниција за расизам. Кој како си го користи зборот, друг муабет е.

Ето видиш, учиме дур сме живи, расизам и религија :)

Ок бе....така е :) јас не гуглав, речник користев :) дефиниција за расизам. Кој како си го користи зборот, друг муабет е.

Ето видиш, учиме дур сме живи, расизам и религија :)
zamisli duri i UNESCO go koristi istiot zbor,samo pod terminot podrazbiraat i religiozen Rasizam:)a da napomeneme istoto e navedeno i vo nekolku clena za covekovite prava:)

Toa e na albanski jazik shto go imam najdeno

Нема проблем, преведи и кажи го бројот на сурата. И така тоа се кратки текстови па нема многу да се измачиш.

пс. Коранот го има и онлајн така да не е проблем за превод.

gledam ovde nekoi muslimani se pravat deka znaat za islamot i samo lupaat aneko ne muslimani se pravat po muslimani od samite muslimani ,za da ne gi dosadime diskutantite ovde predlagam da otvorite tema vo podforumot religija i ke vi dadam odgovor kaj ima citati za samijata

Престанете да ја користете вашата малцинска основа само и само да ги загрозувате туѓите права

Koja malcinska osnova, ova se fundira na religiozna osnova.
Neshto nejasno ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom