Kako prvo da ti kazam imas mnogu greshka zoshto koga postoela religiata nemalo razni etnikumi a kako oddgovor na tvoeto prashanja kon mene moze slobodno da zboruvash so krejzi pojol i taa pobara takvo neshto da dokazham i mislam mu najdov neshto shto ke mu bide vo korist
Ок...ти ова стварно или ме дупиш?? Како албанец кој си ги бара неговите права, а ја ставаш религијата во прв ред, би те запрашал едно само, дека ептен ми е контрадикторна болдираната реченица со твоите ставови. Како тогаш бараш нешто албанско, нели етникум е нешто од втор дел?
Ако сакаш, можеме и хронолошки да се навратиме назад во историјата, па да согледаме некои факти, коишто се докажани по научен, а и религиозен пат.
Христијанството потекнува од таму и таму, исламот од таму и таму. На тие места, пред да се роди религијата, постоеле луѓе. Тие луѓе биле дел од некаква си општествена заедница (...да, заедница, просто да не ти се верува, нели?)
Разликата е што тогаш, не постоеле можеби држави по граници, и земји членки на ЕУ, ама сепак, тие народи се распознавале според јазик, култура, начин на живот, место на живеење.
Сега за Пујол, да те разочарам пред да почнеш да дудлаш у пвт, Пујол е машко и би бил презадоволен доколку тоа што ќе му го докажеш на него, ќе ми го кажеш и мене, да ме просветлиш малце. Дека јас сум необразовано лице кое нема поминато ни ден школо, па ете...глуп сум, не сум знаел дека религијата ги создала народите.
До следната лекција каде ќе ми докажеш дека во куранот пишува шамијата е обавезна, со почит.
П.С ...имај на ум, знам арапски да читам и потекнувам од фамилија со поголеми верници од тебе

оџи and what not