Забраната за фотографирање за пасош со шамија била "дискриминирачка"?

Vo Kuranot pisuva deka zabraneto e zenskiot pol da gi razotkriva intimnite delovi na koi spagja i kosata.

Ne go znam source sega ke se natrudam da go najdam ako mozam i togash ke ti kazam a ti ako si tolku sposona dokazi dedka ne e taka

dobro ako evropa ili zemjite od evropa toa go dozvluvaat a posto nie se stremime kon evropa i evropski zakoni mozat da se slikaat toa nema nikakov problem ako e vo soglasnost so evropskoto pa i americkoto zakonodavstvo .ako pak vo evropa decidno e zabraneto slikanje vo verski i bilo kakvi obelezja tuka nema nema sto mora da se pocitvaa evropskoto zakonodavtsvo . se vo ramkite vo soglasnost so evropskite pravila i propisi .stose odnesuva do toa kako ke bide doma na ulica ili bilo kade toa si licno pravo na sekogo.nese raboti za muslimani katolici ili budisti ili evrei .tuku za normi kojse vo ramkite na svetskite standardi i propisi.

Ne go znam source sega ke se natrudam da go najdam ako mozam i togash ke ti kazam a ti ako si tolku sposona dokazi dedka ne e taka
Да де,не го знаеш сорсот,пошо сорсот е некој љубоморен дедо,од пред 1000-1300 години и тој така решил,и сеа нормално неедуцираните тоа ке го кажат,пошо така слушале.

Krejzi u drive me crazy no utre ke se zainteresiram podobro i ti vetuvam vo slednive denovi ke ti davam argumenti.A dur togash ti najdi protiv argumenti moze

Мислам дека грешно е овде да се спомнуваат Албанците во контекст на оваа работа, сепак во прашање се муслиманите.

Сета оваа иницијатива е во насока на религиски фундаментализам, сликата во пасошот само се користи за други цели.

Има една работа што последно време ја приметувам. До пред 10 години ми идеа двајца Роми да ме убедат да влезам во Методистичка Црква, потоа по неколку години истите идеа да ме убедат да станам Јеховин сведок, сега од пред неколку години ги гледам облечени како муслимани од Саудиска арабија.

Проблемот е во исламскиот фундаментализам кој проубува да се наметне на овие простори финансиран многу добро од блискиот исток.

Ромиве за кои што ви кажувам псоледно ги гледав во скапи Џипови со некој други слично облечени. Тоа значи големи пари се во прашање.

Со оглед како работат во Босна, мислам дека целта му е таа. Почнуваат со обични работи, а потоа ќе удрат со насилство.

И уште еднаш, ова нема врска со Албанците, затоа што религијата е прилично мека кај нив, а и младиве се се помалце религиозни. Најверојатно тоа му смета тоа на некој центар во светот, па почнуваат со вакви методи.

Кај нас ова мора да се спречи затоа што ние мора да останеме секуларно, граѓанско општество и така имаме еден куп проблеми, само уште отворање на религиозните прашања ни фалат.

Косата интимен дел?!!? По таа логика и брадата е интимен дел, и лицето...ај ви се молам, во 21 век живееме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom