M
Mamba.
Гостин
Пред 3 недели ми а правеа седумката...е сеа последните неколку дена осеќам мала болка каа јадам на тиа заб, не е нешто ногу страшно да ме боле ама ме нервира...од шо може да е ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
kazi sto ti pravea?Пред 3 недели ми а правеа седумката...е сеа последните неколку дена осеќам мала болка каа јадам на тиа заб, не е нешто ногу страшно да ме боле ама ме нервира...од шо може да е ?
kazi sto ti pravea?
epa odi na zabar togas, ne znam vaka sto e praveno...Па расипан ми бил малце го правеше па ставаше некој пломби таму незнам...не беше нешто којзнае шо
Би ве замолил некој што има порцеланска коронка да каже предности и недостатоци(ако ги има). Фала однапред![]()
Па зависно која е целта што сакаш да ја постигнеш со ставањето на порцеланската коронка![]()
Нема да има разлика ако бојата е добро избрана и битребало техничарот да ја погоди формата. Така да сигурен сум дека ке биде далеку поестетски од твојот кој е пигментиран.Исто така игра улога и каква ке биде коронката зависно од цената која ти одговара, дали металкерамика или опција со фул керамика
Да.Прекривање на темен преден заб, конкретно повеќе ми е прашањето дали ќе прави разлика од останатите заби? И секако општо дали има некои недостатоци со редење на порцеланската коронка, иако доста ги фалат![]()
Не се разбирам многу, од каква керамика е, можам да ти кажам дека е целосно порцеланска (без метал) и цената и е околу 150-200 евра![]()
Ако си пушач да, порцеланот нема да потемне толку брзо како заботБи ве замолил некој што има порцеланска коронка да каже предности и недостатоци(ако ги има). Фала однапред![]()
По цената станува збор за цирконија,лично јас ако би имал проблем како твојот би идел со Press ем е поевтина варијанта ем е далеку подобро изгледа од цирконијата. Тоа не го зборувам на памет туку од искуство
Ако си пушач да, порцеланот нема да потемне толку брзо како заботјас имам порцеланска двојка, пред 2 години кога го ставив беше совршено идентична боја, 2 кутии денот, и 2 години подоцна, само он свети кога се смеам
![]()
Овдека малку се збунив, безметална не е прес керамика? Не се разбирам многу јас, можам да кажам дека техничарот ми рече ќе користел некоја компјутерска техонолија (не знам за која се работи) и ми рече дека ќе биде ист како другиот ќец
Не сум пушач, а забот ми е умртвен затоа ми е потемнат, па сега почна многу да се познава и затоа се решив за порцеланска коронка![]()