Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Види сега, компјутерската технологија= цирконија,пресот исто е безметална али се работи на различен начин и пресот е поестетски од компјутерската технологија т.е цирконијата
[/quote]

Може ли да дадеш повеќе информации за која е таа прес технологија? Јас сакам да правам 3 заби 5,5,6 доле и ми беа понудени две опции, едната со метал и порцелан која би ме чинела 50 евра од заб, а другата цирконија околу 200 евра од заб. Бидејќи не се работи за предни заби нема да ми се гледаат кој знае колку, ама бидејќи ништо не знам на тематикава би била благодарана ако напишеш повеќе детали.

Може ли да дадеш повеќе информации за која е таа прес технологија? Јас сакам да правам 3 заби 5,5,6 доле и ми беа понудени две опции, едната со метал и порцелан која би ме чинела 50 евра од заб, а другата цирконија околу 200 евра од заб. Бидејќи не се работи за предни заби нема да ми се гледаат кој знае колку, ама бидејќи ништо не знам на тематикава би била благодарана ако напишеш повеќе детали.[/quote]

Мила пресот е индициран највеке у фронтална регија т.е кај забите со секални рабови во бочната регија сум имал проблеми да ми пукне пресот т.е не е индициран за бочни заби кој трпат поголем протосок.
Е сега твоја е одлуката зависно колкав ти е буџетот,ја лично не би дал толку пари за цирконијата кога и металкерамиката ке ја врши истата улога кај бочните заби. Ја имам исто 4,5,6 металкерамика и си вршат работа :)

Што е потребно (документација) за одјава од еден матичен заболекар и префрлање кај друг?

дали може да се надохнадат некако 5 и 6ка на долна вилица десно.. ги немам тие заби.. другите сите ми се на број и здрави.. дали постои некој начин за да се надохнадат и колку пари би ме чинело значи во прашење се 2 заба , глупо е да има празнина меѓу нив !! фала од напред :D

Што е потребно (документација) за одјава од еден матичен заболекар и префрлање кај друг?
Мислам дека треба да отидиш до стариот стоматолог и таму да побараш одјава. Не знам дали уште може, новиот стоматолог што ќе го одбериш, сам да ја заврши таа работа. Порано имаше таква опција.

дали може да се надохнадат некако 5 и 6ка на долна вилица десно.. ги немам тие заби.. другите сите ми се на број и здрави.. дали постои некој начин за да се надохнадат и колку пари би ме чинело значи во прашење се 2 заба , глупо е да има празнина меѓу нив !! фала од напред :D

Може да,само од ситуацијата у усто зависи колку ке те кошта тоа пополнување :) ако имаш 7ца тогаш ке поминеш поевтино ако не ке одиш со имплант и ке биде соленко

Може да,само од ситуацијата у усто зависи колку ке те кошта тоа пополнување :) ако имаш 7ца тогаш ке поминеш поевтино ако не ке одиш со имплант и ке биде соленко

imam 7ka :D

Дали е лоша за забите детската паста за заби Бекутан ( лоша во смисол во споредба со другите кои содржат ментол) да се користе, инаку јас сум 18 години и ми е забрането да користам ментол заради земање на хомоепатски лекови.. И колку чини полирање на забите ?

Мислам дека треба да отидиш до стариот стоматолог и таму да побараш одјава. Не знам дали уште може, новиот стоматолог што ќе го одбериш, сам да ја заврши таа работа. Порано имаше таква опција.
Проблемот е што не ни сакам да одам кај стариот. Ми рекоа дека можело преку фондот. Па сега од понеделник да претрчам и да видам :)

Проблемот е што не ни сакам да одам кај стариот. Ми рекоа дека можело преку фондот. Па сега од понеделник да претрчам и да видам :)
Е па оди директно до фондот, таму мислам дека ќе ти дадат одјава.

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
не мора веќе никогаш да одиш кај стариот. Оди кај новиот и кажи му да те пријави електронски кај него како свој пациент, автоматски ќе те одјави откај стариот.

имајте на ум дека само ДВЕ промени на лекар ви се дозволени за една календарска година.

Дали би можеле да ми препорачате заболекар во Скопје, ама да е проверено добар бидејќи се измалтретирав со заболекари кои се недоволно стручни и незнаат ништо друо освен да ти извадат заб. Имав неиздржлива болка во 6ката после што заболекарот одлучи да ми ја извади :place: а сега гледам и 7ката со болката тргнала натаму, бев и нема ништо подобро после ставениот лек. Не сакам да ја извадам и неа :notworthy:

Дали би можеле да ми препорачате заболекар во Скопје, ама да е проверено добар бидејќи се измалтретирав со заболекари кои се недоволно стручни и незнаат ништо друо освен да ти извадат заб. Имав неиздржлива болка во 6ката после што заболекарот одлучи да ми ја извади :place: а сега гледам и 7ката со болката тргнала натаму, бев и нема ништо подобро после ставениот лек. Не сакам да ја извадам и неа :notworthy:

Позади Универзитетот за Туризам и Менаџмент има една ординација. Ќе отидеш таму и ќе го побараш Никола. Тој е мојот матичен забар, а и стварно е добар. Најдобар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom