Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да де сите за другари прашуваат на форумов![]()
Ima nekolku ordinacii ama ako baras originalen sistem invisalign prilicno e skap poskapo odkolku obicna proteza( a taa e od 500 do 1000 e)Има некој искуства со фолии за исправање на заби? Каде има ординации што работат со нив, која е цената и колку се ефикасни..
Не мора да е оригинален... се мислам меѓу нив и стружење на заби и поставување на процелански коронки затоа што само на два заби ми е потребна корекција..Ima nekolku ordinacii ama ako baras originalen sistem invisalign prilicno e skap poskapo odkolku obicna proteza( a taa e od 500 do 1000 e)
podobro 18 meseci proteza otkolku cel zivot koronki, koi mora da se menuvaat ai zabite ke ti bidat cel zivot struzeniНе мора да е оригинален... се мислам меѓу нив и стружење на заби и поставување на процелански коронки затоа што само на два заби ми е потребна корекција..
Баш напротив, помладите се замараат и тоа некогаш и повеќе отколку што треба со цел да избегнат вадење на забот и тоа од две причини, прво секое вадење на заб е комплицирана работа (од ставање анестезија, множни компликации од неа - алергичен шок, колапс на пациентот и сл, па се до кршење на забот при вадење, копање по заостанати корења и многу други компликации, кои не се нималку пријатни за еден млад стоматолог да ги доживее на работно место, па плус и ако си сам на работа, без помош од колега некој постар, за една екстракција можеш да заглавиш и до 2 часа), и втората причина пациентот да си го задржи забот што подолго.Не. Дај не се глупирајте и истрпете една мочана локална анестезија, вадење на заб не е воопшто наивна работа, мора да те гледа цело време анестезиологот/хирургот/забарот.
Помладиве забари нејќат да се замараат со лечења, глупости, само вади![]()
pa za de ne ti doj do nerv ko za pocetok idi na kontrola na 6 meseci a ne odite ko ke zaboli pa cacko krivНема крај на болкава на забов мамицата у пичка...
Ми беше дојден до живец, го средував два месеци, ги извадија живците, го лечеа курци палци и оваа недела ми го затворија како божем ништо не му било веќе.
И ете ти неколку дена после тоа ми доаѓа главата со бонсек да си ја отсечам затоа што забов факинг ВИБРИРА, ЧУКА, да му ебам мамицата да му ебам и на забот и на тој што ме ошури пошто божем го лечеше забот.
Ме боли коската под забот, се работи за 6-ка долна. Дури и од ладна вода имам одредена болка. Кога му спомнав дека уште ме подболува од ладна вода, ми рече НОРМАЛНО било...
И после зошто сум имал страв од забари... ИМА ЛИ НЕКАДЕ АСАЛЕН ЗАБАР, крвта да им ја ебам неспособна![]()
Еве отидов и гледам ми го средија заботpa za de ne ti doj do nerv ko za pocetok idi na kontrola na 6 meseci a ne odite ko ke zaboli pa cacko kriv
Ама си ме насмеал со ова Македонски патиштаПознавам другар што само 1 заб има пломбирано до 21г. а јаде благо ко луд. Инаку и јас имам проблеми со забиве. По заболекари сум редовен. Инаку многу пати на мојот заболекар му се има "случајно" направено да пломбира заб без да го отструга целосно расипаното, и така еден правам друг се расипува
. Немам ебан ден пропуштено да не измијам заби ама се зависи до коската.
Се осеќам у забиве како да сум "Македонски патишта" крпено-недокрпено.