Забегавме ли предалеку со игрите?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не какам нигде. Напротив, се слагам дека се закон игрите само потенцирам дека ти беше контрадикторен тој дел.

Во основа, најголем дел од видео игрите содржат насилство, а Serious Sam не е исклучок.

Но едно се видео игри кои содржат насилство, а друго се видео игри кои содржат исклучиво насилство, тој поим - исклучиво - врши огромна разлика.

Во основа, најголем дел од видео игрите содржат насилство, а Serious Sam не е исклучок.

Но едно се видео игри кои содржат насилство, а друго се видео игри кои содржат исклучиво насилство, тој поим - исклучиво - врши огромна разлика.

Па serious sam Е игра која содржи исклучиво насилство. Нема plot, нема character development. Nada. Само mindless пукање.

Ејјј ѕверови еј, 5 години ја барам играта никако да ја најдам случајно ја прочитав на темава. Да сте живи и здрави, отидов да правам насилство !!! :D

Па serious sam Е игра која содржи исклучиво насилство. Нема plot, нема character development. Nada. Само mindless пукање.

Можеби за тебе, но јас лично не сум видел бетер од Doom и Quake, а за FEAR па да не правиме муабет.

Има игри коишто најмалце изгледаат насилни, но се.

Во Hearts of Iron серијалот на пример, гинат милиони и милиони твои и туѓи војници, можеш да ја „срамниш“ една држава со нуклеарки.

Истото важи и за некои други стратегии, а за сите нив важи дека се најинтелигентни и корисни игри.

И Супер Марио промовира насилство.
Одеш нив град кршеш цигли со глава и фрлаш огнени топки по желки.
И желките имат права ебаго.
Уште полошо брат, Супер Марио промовира наркотици. Има многу директни асоцијации кон такви срања.

Пример одиш, јадеш печурка и после си мислиш дека си највечи фраер во градот.
По некое време ролаш од тоа растението, цвеќето, и фрлаш огнени топки.
И по некое време ќе ти се причини некоја ѕвезда, ќе ја фатиш и си мислиш дека си бесмртен.

Ме мрзи да ги читам 4-ве страни, но за одредени игри кои се наброени треба да ги нема тука.
Целта на играва е да убиваш цивили.

Во ГТА, изборот е твој. Никој не те тера да тепаш, па и убиваш цивили. Не дека нема мисии каде што треба да се направи ова, ама тоа е сведено на минимум. И тие што ги убиваш, не се „чисти“, да не речам невини. Не ја оправдувам, just sayin'.
Ќе ја спомнам Call of Duty Modern Warfare 2. Тука има мисија, каде што се бара од играчот за убива цивили на аеродром. Поради оваа мисија, дозволено му е на играчот да одбере, дали ќе ја игра или, пак, ќе ја прескокне мисијата. Пробале да се „искупат(не ми текнуе друг збор у моментов)“, па ајде, ќе дадеме опција да се скокне мисијата.

Ме мрзи да мислам, па и да барам други игри, касно е. :)
На крај краева, не е битно што правиш у играта, битно е дали ќе го направиш тоа и надвор. Ако си удрен у паметот, и ако си дозволил играта да влијае на тебе, тогаш ни Бардовци, ни Демир Хисар не те спасуваат. :D

Затоа си играм фудбал менаџер, и да тепам 7+ нема да ме казнат за употреба на насилство :D

Респект за мижитатара :D

Ljudi. Ako ne vi se igraat takov tip na igri ne igrajte. Ke vi dadam predlog.
Igrajte Barbie :D Tamu bar nema nasilstvo ebago.

А не мислиш дека ваквите игри не се вентил за издувување туку се brainwashing за да почнат лугето да го праат тоа што го кажуваш !?!?

isto kolku so tebe pankot ti prai brainwash da bides nasilen tolku i igrite...

isto kolku so tebe pankot ti prai brainwash da bides nasilen tolku i igrite...
Епа сеа зависи ..... Има панк што дирекно те насочува кон што да бидеш насилен (краст,анархо),а има и панк што нема никаква врска со насилство (ска-панк,пост-панк).
Исто и со игрите .... Едно е да тепаш орки,змејови,гоблини,вонземјани. Друго е да тепаш деца и цивили .

Епа сеа зависи ..... Има панк што дирекно те насочува кон што да бидеш насилен (краст,анархо),а има и панк што нема никаква врска со насилство (ска-панк,пост-панк).
Исто и со игрите .... Едно е да тепаш орки,змејови,гоблини,вонземјани. Друго е да тепаш деца и цивили .

seriozen si?

Ова стварно ми делувате ко да не сте пецале ГТА, Saints Row и ред други sandbox игрици со разнесување коли и луѓе. Колку деца иам убиено на Skyrim и тоа намерно го инсталирав модот за да убивам деца цивили, па еве ме жив и здрав, не сум се разнел у некоја гимназија се' уште.
А глеаш оној реднекон што не видел компјутер ја пегла ќерка му и го убива брат му, а потоа го закопува у нива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom