Yugo Fan Club

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
ne e golema steta samo podebel dikton da namali malce kompresija do vecer bi trebalo da go sklopam :D

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Ги видов овие слики вчера... и да речам ок се. Ама кога ќе видам еден брисач на средина на шофершајбна ми се гади.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
895
Абе ајде, Југо сочувство. Е што поарно да земи некое рздрнкано BMW?

Не се занесувајте. Немаме стандард да летаме во облаци.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Прими сочувство :pos2:
Зошто сочувство? Јас авто школа возев Југо (пред тоа ја крадев колата од дома). Па уште 10 пати да одам авто школа, пак би сакал да возам Југо отколку Спарк/Матиз или некое друго возило.

Кој не возел Југо, не знае што е возење. Југото е најдобра кола за возачи почетници. Башка треба некако да осетиш разлика кога ќе седнеш во нешто поново и понапредно.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ги видов овие слики вчера... и да речам ок се. Ама кога ќе видам еден брисач на средина на шофершајбна ми се гади.
Баш е ок бришачот незнам што му фали ко прво дали знаеш зошто така ги ставаат?

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Зошто сочувство? Јас авто школа возев Југо (пред тоа ја крадев колата од дома). Па уште 10 пати да одам авто школа, пак би сакал да возам Југо отколку Спарк/Матиз или некое друго возило.

Кој не возел Југо, не знае што е возење. Југото е најдобра кола за возачи почетници. Башка треба некако да осетиш разлика кога ќе седнеш во нешто поново и понапредно.

Taka e! Jas prv pat sednav zad volan vo Jugo, ama steta go dadovme i uste zalam za nego ! :nesum:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ко возио југо зна да вози све друго :pos2::pos2::pos2::pos2:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.402
Поени од реакции
590

Му изразив "сочувство" на човекот , бидејќи и јас сум "горд" сопственик на југо веќе 12 години . И заради тоа сочувствувам со неговите идни искуства со Југото .
Искрено немаше да ми биде воопшто криво доколку од стартот на мојата возачка кариера возев нешто понапредно , па макар тоа било и Спарк . Спаркот има серво волан,клима и други "луксузи" , за кои Југото може да "сонува " само .
А друга приказна е што нашиот стандард не ни дозволува да се возиме во нешто поново и поубаво , па ќе се тешиме дека Југото а добар автомобил. Кај нас Југото повеќе има сентиментална вредност отколку материјална :toe:

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
895
Абе да не запниш, ама можиш и на Југото да ставиш серво и клима и што ти душа сака, сепак тоа е до тебе и џебот што го имаш.

Што се однесува за сентименталноста vs. материјалната вредност и тука има некоја вистина, но во основа повеќе се оди од практичноста.

За илустрација

Јабучица за Голф 1 (второто најефтино возило во Македонија) е 800 денари.
Истата таа јабучица за 101/128/Југо е 250-300 денари.
Еден фар за Голф 1 е 400 денари, комплет фарови за Застава е 400 денари.

Така што, горе долу тоа е причината. Мене двете возила ми се допаѓаат заради едноставен факт: Можеш да експериментираш со нив за евтини пари (под евтини мислам сериозно евтини. За 300-400 евра можеш да направиш машина побрза од Golf IV GTI)!

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.402
Поени од реакции
590
За илустрација

Јабучица за Голф 1 (второто најефтино возило во Македонија) е 800 денари.
Истата таа јабучица за 101/128/Југо е 250-300 денари.
Еден фар за Голф 1 е 400 денари, комплет фарови за Застава е 400 денари.
Се е ова убаво , ама забораваш еден непобитен факт , а тоа е дека "Рокот на траење" на тие делови е неколку пати пократок во однос на истите делови кај поскапите возила .:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom