Хрватска музика

Ех Хрватска Хрватска колку само имаат поинаква музика од другиве земји навистан да уживаш во неа.

Моја плејлиста:

Лајк за Дорис одамна немав слушанто од нејзе песни, ти благодарам на потсетувањето (y)

Kakva Jelena Rozga , edna i edinstvena Liljana Nikolovska !:love:
--- надополнето: 28 ноември 2013 во 21:00 ---

Најдобри се, прекрасна музика имаат и во изминатиов период само нив ги слушам, еве некои кои ми се свиѓаат:

Како бе сите сте ги заборавиле Let3?

LET3.jpg

Да направиш песна на музиката на Child in Time на Deep Purple, а на текст на Доѓи да остаримо заједно на Шабан Шаулиќ, и тоа да звучи вака добро, треба да си прво: мрднат, а второ: генијалец! За такви и ги сметам: мрднати генијалци. Помалку се attention whores, ама и како такви ги сакам.

Еве дел од моите најомилени:

^^^ Спотов за Tazi Tazi мислам дека е се уште забранет за прикажување на HRT. А и како не би бил? :pos:

^^^ Ова од саундтракот на некој од Ми нисмо анѓели филмовите.

^^^ Ова од последниот албум, иако е и тоа веќе некоја година старо, ама троа поразлично од тој некој фолк-рок што го фураа. Спотот им е посветен на Јадранка Косор, очигледно. :D

Во моето претходно мислење ги заборавив Силенте. Слушнете ја само „Терца на тишину“:

:cuc:

Предобри песни на Петар Грашо. Првата песна е дел од една Хрватска серија.

Додека пак песни кој се со подлабок текст сакам да го пофалам Џибони. Не знам дали он сам го има напишано тексто али е ежење, а спотот е ремек дело.

Хрватската муика за од целокупната музика на балканот без разлика дали е повеќе алтернативна или комерцијалан поп, рок, балада па и нивната традиционална клапа е претерано добра. Секогаш на јутјуб или на хрватските музички тв канали наоѓам по некој бенд, пеач или некоја пеачка што има сварно добри песни.

Имаат они и поп фолк, турбо фолк али не е до толку застапен како кај србите што мене тоа највеќе ме радува.

Последно уредено:
Нешто најдобро што се појавило од нова генерација пеачи во Хрватска. Овој беше учесник во хрватската верзија The Voice

Aко некој интересира хрватите имаат и официјална топ листа слично како што имаат британците и американците
http://www.top-lista.hr/www/hrtop40-17-tjedan-2017-17-04-2017-23-04-2017/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom