Хипстери, помодари, Распеани скопјани и слични битија

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Демек си направила па. Ако никој не знае која е поентата.
Оф бе друже која ти е таа логика.Доброто се прави затоа што е добро и правилно, а не за да знаат други луѓе, да бидеш славен, или пак било каква друга лична корист.

хипстери-искомплексирани фрикови,занесени од западно амерички стил на живеење,главно интелектуалци коишто се грижат за состојбата во светот,ја следат модата..before it was cool...се сметаат за повисоко ниво од нас смртниците,гомнојадци во секоја смисла.
п.с Од се срце очекувам втора комора во Аушвиц за ваквите!!
позз

постот на Сусаро во темата за социјални трендови readit. jpg

хипстери-искомплексирани фрикови,занесени од западно амерички стил на живеење,главно интелектуалци коишто се грижат за состојбата во светот,ја следат модата..before it was cool...се сметаат за повисоко ниво од нас смртниците,гомнојадци во секоја смисла.
п.с Од се срце очекувам втора комора во Аушвиц за ваквите!!
позз
и сега, овие бостонциве за тебе се хипстери или не?

и сега, овие бостонциве за тебе се хипстери или не?
стрикно се задржав на поимот хипстери,не би коментирал за овој настан.едноставно сум неутрален на твоето прашање

ингнор за ваквите, нека си мисла шо сака , ај донт гив а шит

Соросоиди бе, што сакаш? Гниди у п*чку матер. Најлош вид на луѓе во Македонијава...

Леле бе, па и маички си испринтале дека биле на настанов, спомен да имаат. :)

Дај ги бе тие 200-300 денари на некој што стварно му требаат, а не за маичка која ќе те потсетува дека „си му помогнал на Бостон“. Ко на времето што имаше статии „ПОМОГНИ И НА МАКЕДОНИЈА“ и повик луѓето да се приклучуваат на eRepublik. :)

Покраj се друго што спомнавте, можам да кажам дека поради овие луѓе и Твитер не чини. Ако претпоставиме дека има 1000 секоjдневно активни Македонски твитерџии од кои што треба да одбереш кого да следиш, овоj трулеж од 20-30 хипстеришта успеваат да jа прошират пропагандата на уште наjмалку 100, па другите 900 сакале не сакале кога ќе видат дека овие се „хип“ почнуваат делумно да го следат нивниот пример, барем виртуелно, ако не и физички преку вакви акции. :гомце: И аj после одбери ти кого да следиш кога нивната помодарска пропаганда прелива од сите страни.
--- надополнето: 21 април 2013 во 12:17 ---
Модерно е да се протестира против тероризам колку да се сврти вниманието од нештата кои што навистина не чинат

Muslim American terrorist plots have killed since 9/11 — since the 3,000 killed on 9/11 — have killed 33 individuals in the United States since that time. Over that same period of time, there have been more than 150,000 murders in the United States, or 14 or 15,000 murders every year. Muslim American terrorism, then, has been a very small, very low percentage of the overall violence in the United States.

http://thinkprogress.org/security/2...rism-vs-150000-deaths-from-murders/?mobile=nc

Видете колкава статиjа жалопоjка за малото 8 годишно дете што загина:

http://edition.cnn.com/2013/04/16/us/boston-boy-killed/index.html

Реакциjата на луѓето во Америка е оправдана со гнев. На удар се извршувачите на грозното дело, т.е. „терористите“.

Замислете да обjавуваат секоj ден по некоjа статиjа за некое детенце загинато од американски бомбардирања со беспилотни летала. Верувам огромен дел Американци повторно би биле гневни на извршувачите. Замислете сиот тоj колективен гнев собран на кого би бил истурен и коj би бил прв на удар. Сега сигурно сфаќате зошто е во државен интерес да се држи медиумската уста затворена за вакви случаи.

Не треба да сте лути на обичниот Американец коj што е изманипулиран од нивните медиуми, ЦНН, Фокс итн. дури и повеќе од колку што овде Сител го манипулира обичниот граѓанин.

Овие квазилиберални wannabe интелектуалци,потпомогнати и стимулирани од разни соросоидни и слични фондации наменети за девалвирање на разно-разни општества ширум светот,во суштина се фундаменталната причина за апатичноста и ситуацијата во која се наоѓа нашата држава.

Они се залагаат за соживот,бидејќи има место за сите под сонцето,пијат кафица во Чаршија но затоа живеат во Тафталиџе,гракаат како насилството не бира нација но никогаш не налетале на 10 бараби во Чаир кои се спремни и Бога во тебе да го убијат,милуваат да кажат дека Ромите биле дискриминирани а забораваат да спомнат дека истите тие Роми земаат 12 000 денари месечна стипендија од фондацијата на Сорос и тоа за 3.00 просек а Македончето со сите петки потекнува од семејство кое прима социјална помош и не се надева дека ќе се запише на факултет,трчаат за Бостон а кур прчат за Смилковци,кога Македонецот секојдневно е соочен со потенцијално опасни по живот ситуации они излегуваат со егзекуторот во доминантно македонски средини и маршираат за мир и толеранција.

И зад нив стојат милијарди невладини организации,полни со пари од ликови како Сорос,пари наменети од вашата држава да направат Дизниленд.

Кога ќе се решиме и пресметаме со овие,многу полесно ќе ги решаваме и другите проблеми.

Сусаро убаво напишал во другата тема. Само мене споменатите не ме нервираат, ме нервираат оние 1000 души што тоа го лајкнале и ми излева на страна кај мене да го видам. И речиси секогаш е нешто кое воопшто не е интересно. Незнам што им е на луѓево навистина незнам.
После масакарот на Смлковско ништо не е исто. И они не се. Нека трчаат за Бостон и нека објавуваат статуси за соживот, само јас да не ги гледам, ниту читам.
Еден апел да не ги споделувате и толку.

Не е важно тоа, важно е да се учествува; ако се тртат тие што го прават тоа на црнци со сида, ајде и ние да се тртиме, популарно е, а ако одбиеш зошто им кажеш дека тој има сида, ќе те направат дури и ненормален и ќе ти кажат дека си требал да го земеш и во уста.Е тоа ми оди највеќе на нерви, ако сите се убиваат низ светот со харикири на плоштад, мораме и ние зошто тоа е популарно.
Дали би се тртил на белци со СИДА?
--- надополнето: 21 април 2013 во 18:12 ---
Што се не се изначитав на темава. И мене искрено не ми се допаѓаат ваквиот тип на протести, едноствано за кој к*р да се секирам јас за Америка? Кога Америка се секриала за мене? Кога во Америка имало солидарност кон Македонија?
Но од друга страна многу ми е интересно како сите коментираат без да погледнат кон себе си. Зборувате дека требало да излезат на протестите за убиените млади момчиња. А да ве прашам колку од вас излегоа на тие протести па си давате право воопшто да зборувате за нив? Колку од вас излегоа да го покажат својот револт ? Не се овие луѓе тие по кој што треба да плукаме, целиот наш народ е оној кој е виновен за се што ни се случува. Додека живееме во ова партиски поделено општество каде излегувањето на протест те обојува партиски, каде што луѓето ќе го продадат својот газ за едно ебано вработување, каде што македонецот го мрзи македонецот, нема да видиме аир, сами сме си виновни за нашата состојба и не треба гневот да го истураме на некои си wannabe "интелектуалци-пацифисти"....
+1

Кои беа тие фамозни протести за Смилковци, коишто „хипстериве“ ги пропуштија?

Некои луѓе на темава немаат основно ниво на интелегенција за да ги разберат напишаните работи.

Не се мислеше на тоа да протестираат со децата пред собрание и да кршат стакла...

Се мислееше на тоа да спореведат некоја акција на твитер, (како што обично прават) да бидат солидарни со семејствата на жртвите, да излезат во јавност со осуда на чинот, за таков протест се збори, да застанат позади својот народ во тешките моменти.

Ако не излезат, барем да беа неутрални, наместо тоа обидот да се рашири веста со каков албански екстремизам се соочуваме во државава, они јавно ја нaпаднаа едниствената позитивна акција која со години се спровела на било каков начин, и не исповетуваа т.е. ставија на пониско ниво од убиците, дебили, лажни патриоти, гелбесоиди, вмро-фашисти така не нарекуваа.

Spreadthetruth, беше акција за подигнување на свеста и известување на западот за тоа што всушност се случува тука, дека оние "сироти дечиња" кои ги спасуваа од косово, т.е. ни ги пикнаа на нас, сега колат, убиваат и шират страв помеѓу Македонското население, е за таков протест се збореше!!!

Хипстери, твитери и останати непознати како на пример тие што ги спомнувате Соросоиди (како некоја нова раса на Star Craft) не ми сметаат, нити нивното мислење. Уште па додека се изјаснуваат на интернет, се е во ред. Да дојдат дома, да ме краде, да ми скубе цвеќе по дворот, е тогаш друго ке биде, овака можат што сакаат да прават, имаат моја дозвола.
Е знаеш што ми смета, пијани инспектори од полиција, со уште 2 искривени фаци од којзнае каде, и со нив една пичка со пирс на нос, у кафиќ кај што јас доаѓам и ми го ремети мирот. Тоа ми смета.

Не ми сметаат овие хип... Ама ми сметаат оние вмроиди, контрапротестанти кога прават контапротест на правилникот на Топлификација и други контрапротести, со Бванко е крив, е тоа смета.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom