- Член од
- 10 февруари 2008
- Мислења
- 3.947
- Поени од реакции
- 2.061
Извини јас форумот го знам од пред година дена значи предтоа сум бил необичен или хипстер а?![]()
Не знам, ти кажи ми што си и што си бил и како ги распознаваш?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Извини јас форумот го знам од пред година дена значи предтоа сум бил необичен или хипстер а?![]()
http://republika.mk/?p=56388
Ме испровоцира овој настан. Не знам што им е фората, али се почесто се дешаваат вакви работи, каде што речиси истата група на луѓе, прават некои акции кои глобални, а речиси ги нема да се замараат со проблеми во нашата држава.
Едноставно, прават работи кои се глобално популарни а кога го има буквално истиот проблем во државава - ги нема никаде. Ваљда зашто не е доволно хип, или што и да е. Лесно им е да прават вакви трчања, а кога ќе се соочат со проблем во државата, се плашат да излезат зашто имаат противник, некој што буквално е тука.
Лесно е секој да се бориш со марш во Скопје против убивање на китовите на Фокландските острови, ама малце е потешко да се бориш против кучешки битки во Сарај.
Значи не велам дека треба да прекинат да си имаат кауза, но едноставно да сменат нешто. Биди си глобален со идеите али тие идеи фокусирај ги на домашни проблеми.
Што имате мислење за ова?
Тоа ќе биде оценето како диктатурата на делоja mislam deka raspeani skopjani zasluzuvaat da bidat pretepani ama onaka ubavo....za da ne im tekne u javnost usta da otvorat poveke
Не знам, ти кажи ми што си и што си бил и како ги распознаваш?
Јасно ми е дека незнаеш а и колку знаеш
Ти па за тоа се фати.република.мк и се е јасно
Тоа ќе биде оценето како диктатурата на дело
Инаку нормално е дека за таму во бесконечноста ќе биде посветено нешто, бидејќи нема да се наиде на отпор од дома. Колку само протести има, како на пример за Кале каде одма имаше реакција и да не редиме друго. Значи кога се протестира за ваква работа кај нас одма на некој политичари тоа им боди во око и организираат реакција протест. И оној протест во 97 од страна на студентите знаеме со какви последици заврши и најизвиканите членови што станаа и затоа не ги хејтате луѓето за вакви работи, бидејќи нешто е труло во нашата држава, кај нас извини Пиги морално беше е фраза што го смени поимувањето на што е нужност, а што моралност. И што ако протестираат младите за Смилковци, за покачувањето на струјата и убиството на младиот на плоштад и ред други работи што се смени нешто?
НЕ
Епа младите тука гледаат дека единствена промена што може да ја направат е да си одат од тука и тоа го прават и голем дел од тие што трчаат за Бостон претходно биле во УСА и за 2 месеци имаат повеќе станато Американци отколку Македонци, затоа што општеството ги цени и прифаќа побрзо отколку Македонското.
ja mislam deka raspeani skopjani zasluzuvaat da bidat pretepani ama onaka ubavo....za da ne im tekne u javnost usta da otvorat poveke
Колку да искоментира нешто.Ти па за тоа се фати.![]()