Хипстери, помодари, Распеани скопјани и слични битија

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И мене ми сметаат фациве, можеби повеќе од овие плукачиве. Абе гз нема мрднато од дома, ни за протест на Мартин, ни за името, ни за струјата, ни за ограда од милион евра, абе мува не го лази. Али затоа се му смета, тие што испаднале биле вакви, тие од ваму биле, тие од таму. Е оваа врста треба здраво да се претепа.
Абе кај ќе претепаш, над 80% од Македонците се такви..

Абе а шо бидна со оној што го уби Мартин? Го осудија?

Назад на темата. Иако беше поодамна класичен пример за помодарство - кафе соспесо. Не поминаа два дена откако на некој од порталиве објавија дека во Мајами или Чикаго почнала таква акција одма и тие да се јават. Не дека нешто многу ги заболе за тие што не можат да си дозволат кафе (побитно им е колкави се јајцата на Букефал), туку само за да се пофалат дека ете и тие се во тек со светските трендови. Ама ај тие што се дебили, дебили се никој не може да им помогне туку проблемот е што телевизиите и радијата ги третираат. Ма гони ги у пм.

коа се бунеа против црква
(нормално, нигде ги нема да се бунат за миљардате џамии, кои само што не никнале и кај нив лично у дневна)
Ги поткачија само , тоа требаше аркади и коски да пукаат. Тоа 100 џамии илеглно се изградија никој ни да писне за една црква се фатија. Не дека сум некој подржувач на црква на плоштад ама ни на крај памет не ми текнува да се бунам против црква и уште да марширам. А инаку убав број и на деца на опозициски функционери имаше на тој протест.

Луѓе, едноставно е сега. Големи очила, што поголеми, тоа подобро. Малку брада и брк, патики и одело и употребување зборови, кои ни речник не знае да ги објасни, а не пак самите тие и готово. Тоа е формула за да станеш интелектуалец, кој само одредена група го сфаќа и разбира.

коа се бунеа против црква
(нормално, нигде ги нема да се бунат за миљардате џамии, кои само што не никнале и кај нив лично у дневна)

Знаев дека ќе ја спомнеш „Прва архи бригада“! Јас не бев присутна тој ден таму, за жал, али ми расправаа луѓе што присуствувале и плус гледав видеа. Видов и соросоиди и од распеаните и остали гниди, но факт е дека таму имаше и обични студенти кои немаат продаден газ како овие погоре. Не очекувам да ми потврдите за хипокризијата на владата што организира контра-протести против млади луѓе од причини кои ни се на сите познати ;) Да се навратиме на муабетот... истовремено и мене ми беше лицемерно зошто од многуте атеисти кои излегоа на тој протест не протестирале против изградба на џамија. Претпоставувам дека не им дошло до тоа, затоа што не е изградена среде плоштад. Не знам... Како и да е, да не заборавиме дека ниту вие кои се јачате овде не сте излегле на протест против изградба на овие објекти. Сите сме јаки дома, нели?
Кога им реков на велешани кои живеат во близина на џамијата да организираме протест против гласната музика, никој не се нафати. Јас ја слушав иако бев далеку од неа, а можам да замислам како им било нив. Така да не се само лицемериве, кои се спомнати на темава, за ќотек, ниту независните студенти.

Начекав уште една, нова ќе да им е во клапата оваа додуша, ама пак тоа е, сите нивни симптоми ги има, труе со надменост со огорченост со покондуреност.

Овдека ја објаснува ситуацијата со Пустец, еве неколку цитати :

[QUOTE.Најпрво, ќе ги нахранев во некоја сендвичара оние испустените гревови и гладни и јадни, испечени од полските работи на Сонце, па после ќе ги однесев во Катланово кај Стефчета Јакимовски за да ги избањаат, прописно. Откако ќе побарав од масажерките да им ја симнат кирта и откако ќе побарав козметичарките да им направат пилинг на црнилото од фаците, ќе платев и да интервенираат и со по некоја хијалуронска инекција за пополнување на длабоките брчки, што им го отсликуваат тешкиот рурален живот и сиромаштијата. ][/QUOTE]

[QUOTE3.Наредниот ден запустениве луѓе ќе ги седнев кај скопските маникири и ќе платев за да им ја отстранат почвата од под ноктите. Потоа ќе доплатев за на некои од нив да им се направи надградба на испокршените и занемарени нокти. Конечно, ќе си го одврзев ќесето, па за некои помлади, најверојатно ќе доплатев и француски маникир, колку за шаренило во стиловите.][/QUOTE]

Вака да деградираш луѓе за кои знаеш и сам дека се можда најгреота во цела европа е чисто злобно.

Со ова никако не ми е намера да го оправдам тоа што власта им го направи на овие луѓе, за таква постапка треба да си посебна врста нечовек со многу ниско мислење и став за луѓето како целина, на страна тоа што си нечесен пред очите на народот и вршиш очигледен криминал кој само ретки кретени од луѓе може да го толерираат.

Ги поткачија само , тоа требаше аркади и коски да пукаат. Тоа 100 џамии илеглно се изградија никој ни да писне за една црква се фатија. Не дека сум некој подржувач на црква на плоштад ама ни на крај памет не ми текнува да се бунам против црква и уште да марширам. А инаку убав број и на деца на опозициски функционери имаше на тој протест.

Лион....ај наброи ги срушените џамии од страна на мајмуните од Лисиче што тепаа девојчиња, па да продужиме со муабетот....глеам мерак ти е како „крстоносец“ да се претставуваш....или ај кажи ми колку џамии ти имаш лично спалено....патетични ви се патриотските изјави од типот - протести против џамии и сл. Колку бе од тоа ќелавите шупци у тренерки се тепаа на Кале? Ај ова кажи ми....

Пошо гледам дека ви се толкуваат работите како ви е кеиф. Нит сум хипстер, нит соросоид (што К и да е тоа) и бев таму и ден денес сум против градење на објект на тоа место. Не сум член на партија, не сум државен службеник да ме уценува некој да одам на протест, ама отидов....затоа што и тогаш препознав лажен патриотизам и силување на урбанизмот (што ми е професија btw)....никој не ми се јави по телефон и не ме натера да одам да протестирам....јас што сум препознал неук, популистички, анти-урбанистички потег за тебе сум предавник? И тврдам дека имаше присутни луѓе со иста ваква идеја, кои ги испопикавте во истиот кош со „неразбраните“....имаш некое рационално објаснување за ова?

Не стојам на страна ни на Милчин, ни хипстери, ни „продај нива за половно БМВ“-фраери....све у к***ц терам...остана у ова го**о од држава све некои леви/настрани/глупави/зачмаени да праат протести и да покажуваат сила и ставови, а све што е нормално (условно кажано) е пикнато у ќош и ќути....

gahan; Лион нит за џамија испаѓа, нит за Бесими како министер, нит за Мартин, ни за струја. Абе што си ги арчиш зборовите напразно. И јас сум против црква на плоштад и секогаш ќе бидам против уште тоа ни фали на плоштад. Али исто сум против и џамиине во куќи што си градат, има ли овде инспектори да проверат што се дешава, класично силување се џамиине на секој чекор има, претеризам.

Друга беше темата, ама пак за црквата го вративте муабетот....и кој со какви „дела“ и „медали“ може да се пофали....

....а тоа што не дојдоа на протестот еден тон мои колеги што само кокодакаат по канцеларии и по кафиња, а им сметаат сите овие „процедури“ (од професионални причини) и што се тотално пасивни е приказна сама за себе....а истите не се ни хипстери, ни помодари....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom