Хипстери, помодари, Распеани скопјани и слични битија

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Колку хејтери на форумот цццц.... Од кај знаете дека не им е гајле за домашните работи? Ако си се маратонци сосема нормално е да си дадат подрша на својте колеги во Бостон. Не гледам ништо лошо во тоа. Што па за се мора да се гледа од локален аспект? Сите зборите на форумот за некаква револуција диктатура демек ова не ви чини а на избори пак си победуваат истите :pos: пак има една опозиција :pos: пак независните оние 3та опција никој не ги врти... Повеќе ме нервираат луге што седат и јадат трици по форуми него некој што колку толку па макар и нека е само за надворешни работи се замара и прави нешто...
Проблемот е што голем дел од истите што трчаат, ќе те искритикуваат ако направиш некоја акција која реално ја тангира заедницата во која што живееш.

Штом дадоа подшрка за некои си „Пуси Рајотс“ и им посветија песна, видов колку е часот и што луѓе се. Овие се мала група на луѓе која мисли за себе дека е начитана, високо интелектуална, прогласува слободна територија Стара Чаршија, парола им е друже Кензо Танге ми ти се кунемо, ќе се врати Тито (а пола и повеќе ниту го живееле тоа време, ниту слушнале за Голи Оток), си мислат дека се некоја авангарда, и ред други такви епитети.
И јас жалам за жртвите од Бостон, децата кои во Азија ги експлоатираат со никакви дневници во изработка на мобилните телефони, децата жртви од војните во Авганистан, Ирак, жртвите во таканаречената „Арапска пролет“, но многу повеќе жалам за моите сограѓани од Смилковско езеро и криво ми е што и тие не добија пароли или маратон во нивна чест. Ако сакаш да си космополит и да бидеш дел од светските трендови, почни прво со твоите сограѓани. Тие мора да ти бидат приоритет.

Тоа е тоа, за ова мислев.

Ама не тоа доволно тренди бе, македонски работи, сељачко е тоа.

Само затоа што некој не постирал слики на ФБ или напишал извештај до медиуми, не значи дека не направил ништо...;)
Демек си направила па. Ако никој не знае која е поентата.

Проблемот е што голем дел од истите што трчаат, ќе те искритикуваат ако направиш некоја акција која реално ја тангира заедницата во која што живееш.

Што знам мене ми изгледаат на обични фацки не гледам на некоја разлика мегу нив и обичниот свет... Не гледам проблем во тоа некој да прави било какви акции дали за дома или за странство, проблемот по се изгеда е тоа што домашното само на форум се сака и поштува а во живо никој никаде го нема.

Помодарството го имаме попримено, 20 години веќе. Не верувам ни дека ќе се искорени. Двојните аршини ме нервираат и ми сметаат. Не тоа што ќе трчаат за Бостон.
Затоа што не трчале за Смиљковско, или пак за детето Албанец, кое почина бранејќи го своето другарче, Македонец, ќе дадеа и пример, еден убав пример, ама не. Или пак за Ирак/Иран, што умираат по 5 месечни бебиња.

Што знам мене ми изгледаат на обични фацки не гледам на некоја разлика мегу нив и обичниот свет... Не гледам проблем во тоа некој да прави било какви акции дали за дома или за странство, проблемот по се изгеда е тоа што домашното само на форум се сака и поштува а во живо никој никаде го нема.

А ти трчаше?

Што сакаш да кажеш, дека ванабе хипстериве се разликуваат од обичниот свет? Да не имаат колективна тетоважа или што, како се разликуваат? Просветлине!

традиционално кога на форумов ќе се спомне оваа група на кретени поставувам една слика наместо да навлегувам во барање на причини за тоа зошто се такви ко што се/

еве ја​
suicide-hanging-rope.jpg
пет години поминаа од првото нивно појавување заедно со талибанците против црквата на плоштад и сеуште посоодветен коментар за нив од оваа слика најдов​

А ти трчаше?

Што сакаш да кажеш, дека ванабе хипстериве се разликуваат од обичниот свет? Да не имаат колективна тетоважа или што, како се разликуваат? Просветлине!

Сакам да кажам дека не гледам хипстери во фаците на фотката ама затоа гледам еден куп хејтери на форумот што само јадат трици за било што некој да направи. Истите што проповедаат овде дека им се гади од ова или она и дека нешто трето треба да се поддржува никаде ги нема никогаш. Зборите за смилевско езеро а колку имаше на протест тогаш?

Читам сите постови и гледам си нервирате такви космополитски хипстерски глупости вклучувајќи и јас, се нервирам дека за туѓото трчаат ,а за нас ич уво не чуе, ех убаво мото што кажа Тито ,,туѓо не сакаме своето не го даваме;; ама ако не правиме за нивната чест тогаш како ќе продаваме беровско сирење за Америте:D, како и да е, прашањето е што треба да правиме и како да решиме проблемот јас мислам дека за се е виновен постарите луѓе (стара генерација) туку младите треба да преземат иницијатива за чест за момчињата од смилковско, и други домашни актуелни настани.,а не од постарите да ги послушаме зашто знам дека некогаш тие се поткупливи од надвор за да кренаат младите за некакви глупости.

Сакам да кажам дека не гледам хипстери во фаците на фотката ама затоа гледам еден куп хејтери на форумот што само јадат трици за било што некој да направи. Истите што проповедаат овде дека им се гади од ова или она и дека нешто трето треба да се поддржува никаде ги нема никогаш. Зборите за смилевско езеро а колку имаше на протест тогаш?

Ама јас те прашав како ги распознаваш хипстерите од обичниот народ?
Обичниот народ, како што ти го нарекуваш е овде- на кајгана и доколку имаш забележано кога обичниот народ прави било каков собир тој се организира минимум еден ден пред настанот (на форумов кој патем е јавен) така што секој кој ќе прочита може да земе учество по слободна волја и затоа немој да ми кажуваш дека обичниот народ трчал :гик:.

Ама јас те прашав како ги распознаваш хипстерите од обичниот народ?
Обичниот народ, како што ти го нарекуваш е овде- на кајгана и доколку имаш забележано кога обичниот народ прави било каков собир тој се организира минимум еден ден пред настанот (на форумов кој патем е јавен) така што секој кој ќе прочита може да земе учество по слободна волја и затоа немој да ми кажуваш дека обичниот народ трчал :гик:.

Извини јас форумот го знам од пред година дена значи предтоа сум бил необичен или хипстер а? :facepalm:

Дај бре ако криткуваш критикувај нешто што вреди а не што било само ради реда. Ова си е позитивна работа како и да гледаме добро е што ете некој имал доблест за тоа. Проблем е што кога ни се случуваат работите во двор никој ништо не презима или тогаш многу малку сме. Сите само анонимно на нет а всушност сите уплашени сте некој да не ве види. Тоа е проблемот а не дека овие трчале

Се согласувам дека е така, дури мислам дека акцијата е навистина со добра мисла за тоа да се мотивираат луѓето со добрина да му пркосат на тероризмот без оглед на тоа колку е свиреп.
Проблемот е што кога ни се случи апсолутен акт на тероризам во 2001 никој од овие намирисани фацки со фенси маички не излезе да си го брани сопственото гнездо, напротив заминаа тоа жешко лето на продолжени одмори во Грција.
Секако дека генерализирам и има добри луѓе со добра мисла на вакви хепенинзи, но кога ќе погледнам се кој е смешан во организацијата ми се одмилува да ги гледам.

ja mislam deka raspeani skopjani zasluzuvaat da bidat pretepani ama onaka ubavo....za da ne im tekne u javnost usta da otvorat poveke

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom