Хипстери, помодари, Распеани скопјани и слични битија

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За овие е само да ги опнеш нива да копаат од неколку хектари и војска да отслужат - ама не како сега оваа војска што е по 5 - 6 месеци, туку онаа стара Југословенска што се служела по 3 години како што било на почетокот после ослободувањето. За луѓе да станат а не лиглиња што сакаат и подржуваат све освен македонци , христијани и белци. И го форсираат развратот , наркоманијата и хомосексуалноста како нешто нормално и напредно.

Не можам да ги трпам, пример јас сакам да ја ебам таа ми зборува тешки филозофии, кога дојдоа на ред масоните да се дискутираат станав си заминав без објаснување :icon_lol:.
Што не и кажа ко у стил : Јас сум 33-ти ранг - сигурно ќе ти упалело и одма ќе ти дала. Јас еднаш тоа и го реков на една хипстерка кога ме праша дали ме интересира темата масони, и ми се посреќи да ти кажам :D

Таман загреани вака нека тргнат до Косово и да ги донесат осомничените за Монструм оти како тргнало тешко дека овие горниве ќе ги пратат наваму.

па излезете вие трчајте за што сакате бе дебели, доволно е голем кејот за сите да ве собере.

па излезете вие трчајте за што сакате бе дебели, доволно е голем кејот за сите да ве собере.
Хаха осеќав дека ќе се јави некое кутро несфатено хипстерче што ќе го растргнат на темава. :D

Светот е постанат едно извитоперено место за жал. Не е само кај нас, секако. Но еве, се деси масакар кај нас, се деси масакар во Србија и: (пеење на штурци). На многумина им беше сеедно, кур ги боли.

Но еве сеа пука бомба во Америка. Со самото тоа што се дешава у Америка, настанот добива 100х на тежина. Не велам дека е ебиветер настан, секако е сериозен, глуп и неоправдувачки, но факт е дека доколку нешто вакво се десеше на „истокот“, реакциите ќе беа сто пати помали.

Со самото тоа што се дешава у Америка, почнуваат глобални жалопојки, не од причина што „ги боли“ луѓето туку од причина да се вклопиш во трендот.

Епа, таков „модерен активизам“ за жал има и кај нас. Фурање акции кои се реално глупи споредувајќи ги со останатите проблеми кои ги имаме. Акции кај што луѓето не се појавуваат заради сочуство, туку заради тренд, за да бидат видени и да си добијат етикета на: модерни активисти кои сакаат подобар свет.

Значи океј, ако нека има трчање, неам против, но според мене тоа е повеќе обид да се биде во трендот, отколку вистински обид за солидарност. Дојде мода кај што многумина сакаат да бидат хипстери. Зошто, врска неам, но не е на арно...

Како прво за се' што не е хумано, за сите случаи каде се убивани невини луѓе, сочувствувам... Но да се разбереме, овие што трчаат не знаат 90% од сите од нив за што се трча, од сликата се гледа дека се смеат, па нели сочувствувате бе ненормални, што не идат да протестираат пред министерство за одбрана што е ставен терорист за министер, што не трчаа за масакрот каде беа убиени млади момци кај Смилковкото езеро, што не имаат протест за еден договор кој го крши човечкиот разум, рамковниот договор, што не протестираат за палењето на македонското знаме по 4 пати во рок од месец и пол, што не протестираа кога грчкиот архиепископ (или каква и да е титула), зборуваше пред илјада и кусур луѓе во црква како децата уште од 14-15 години се обучуваат за користење на оружје кај нас, што не протестираат за немање право за влез во Обединети нации под име под кое една цела држава се идентификува, каде се кога се кршеа коли во Грција зашто имале налепници МК, каде се кога се бркаат луѓе од работа според етничка основа, каде се кога треба да се брани својата држава од вакви срања???????

Колку хејтери на форумот цццц.... Од кај знаете дека не им е гајле за домашните работи? Ако си се маратонци сосема нормално е да си дадат подрша на својте колеги во Бостон. Не гледам ништо лошо во тоа. Што па за се мора да се гледа од локален аспект? Сите зборите на форумот за некаква револуција диктатура демек ова не ви чини а на избори пак си победуваат истите :pos: пак има една опозиција :pos: пак независните оние 3та опција никој не ги врти... Повеќе ме нервираат луге што седат и јадат трици по форуми него некој што колку толку па макар и нека е само за надворешни работи се замара и прави нешто...

Повеќе ме нервираат луге што седат и јадат трици по форуми него некој што колку толку па макар и нека е само за надворешни работи се замара и прави нешто...

Само затоа што некој не постирал слики на ФБ или напишал извештај до медиуми, не значи дека не направил ништо...;)

Овие луѓе се од најновиот вид на космополити: ГИ САКААТ СИТЕ ДРЖАВИ ОСВЕН СВОЈАТА.
Јас видов нешто слично на ФБ пред некое време. Имено, имам една другарка што се занимава аматерски со фотографирање. Кога беше полна месечина ја сликала и сликите не Фејсбук ги објавила. И под фотографијата еден помодар, нејзин пријател, од типот на распени скопјани, хипстер оставил коментар ко у стил демек: "Види во оваа земја дури ни месечината не изгледа толку убаво како на друго место на запад. За греота сме". Значи ми идеше да му отидам и главата од монитор да му ја акнам. :mad:

Само затоа што некој не постирал слики на ФБ или напишал извештај до медиуми, не значи дека не направил ништо...;)

у тој случај дај да го укинеме фб, да им забраниме на луге да идат на концерти, одмори, да го гледаат металург и мал милјон други глупости... leave and let leave

Штом дадоа подршка за некои си „Пуси Рајотс“ и им посветија песна, видов колку е часот и што луѓе се. Овие се мала група на луѓе која мисли за себе дека е начитана, високо интелектуална, прогласува слободна територија Стара Чаршија, парола им е друже Кензо Танге ми ти се кунемо, ќе се врати Тито (а пола и повеќе ниту го живееле тоа време, ниту слушнале за Голи Оток), си мислат дека се некоја авангарда, и ред други такви епитети.
И јас жалам за жртвите од Бостон, децата кои во Азија ги експлоатираат со никакви дневници во изработка на мобилните телефони, децата жртви од војните во Авганистан, Ирак, жртвите во таканаречената „Арапска пролет“, но многу повеќе жалам за моите сограѓани од Смилковско езеро и криво ми е што и тие не добија пароли или маратон во нивна чест. Ако сакаш да си космополит и да бидеш дел од светските трендови, почни прво со твоите сограѓани и проблемите дома. Тие мора да ти бидат приоритет. И тие се луѓе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom