Хипстери, помодари, Распеани скопјани и слични битија

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Локација
Скопје
http://republika.mk/?p=56388

Ме испровоцира овој настан. Не знам што им е фората, али се почесто се дешаваат вакви работи, каде што речиси истата група на луѓе, прават некои акции кои глобални, а речиси ги нема да се замараат со проблеми во нашата држава.

Едноставно, прават работи кои се глобално популарни а кога го има буквално истиот проблем во државава - ги нема никаде. Ваљда зашто не е доволно хип, или што и да е. Лесно им е да прават вакви трчања, а кога ќе се соочат со проблем во државата, се плашат да излезат зашто имаат противник, некој што буквално е тука.

Лесно е секој да се бориш со марш во Скопје против убивање на китовите на Фокландските острови, ама малце е потешко да се бориш против кучешки битки во Сарај.

Значи не велам дека треба да прекинат да си имаат кауза, но едноставно да сменат нешто. Биди си глобален со идеите али тие идеи фокусирај ги на домашни проблеми.

Што имате мислење за ова?

Мислење? сите на голи оток.

Денот кога се "протестирaше" за оградата на кеј,(и Скопје 2014) а не за убиените 4 деца ја прелеаа чашата.

И да, за нив противникот кој го спомуваш не е противник, туку донатор - финансиер, направете разлика.

Закон се хипстерите нема што. Поголеми идиоти од македонските хипстери не сум видел.

Кога масакрираа деца во земјава, не им беше гајле. Ја осудија тогашната Spread-the-Truth акција, дури и ја етикетираа како национал-фашистичка.

Но затоа беа сериозно загрижени за поморот на риби во Тајланд.

F*ck logic.

Не се фаќајте толку за трчањево, поентата мислам дека е за видот на луѓе кои ги прават сличниве работи.

Глумење лудило се вика тоа, изигравање урбана бранша на луѓе која е попаметна од сите нас затуцани дебили. Тие се борат против системот, они фураат хипи стил. Тие се загрижени за животните, за дискриминираните геј особи, за гладните од Африка, ама се на дистанца. Ништо конкретно.

По дифолт се попаметни од нас, кои ако не размислуваме како нив сме заостанати и едноставно нема што да зборат со нас, ограничени сме. :icon_mrgr:

Ма то све треба да се закоље.

Додека има некој како Вас(Нас) што веднаш ќе им даде внимание, они секокогаш ќе си трчаат и ќе си трчаат и ќе си тр.... уживајќи во вашето(нашето) внимание.

Значи, јас како ЧОВЕК пред се, сочувствувам со луѓето во Бостон и таа ужасна трагедија. Ужасно бев гневна кога гледав како деца во Ирак, Авганистан беа убивани и уште нарекувани casualties. Гневна бев и кога ја бомбардираа Србија со осиромашен ураниум, итн. Значи секогаш кога има разор, болка сочувствувам, искрено ми е жал, искрено се лутам и кога би можела да помогнам некако да се искорени (освен филозофијата смени се прво сам себе, ама од друга страна, јас не одлучувам да се бомбардира и да се убиваат луѓе, шо значи не е до мене) би направила, ама вакви настани ми се тотално НЕВКУСНИ.

Кога убија 5 луѓе кај Смиљковско, од кои 4 горе-доле уште деца, овие истиве трчачи пиеја кафица у Тренд, одеа по кафани и се трескаа во дискотеки. Еден од овие хипстерски активисти не го видов да организира акција за помош на семејствата на убиените. Макар било и акција од 10 млади луѓе фатени за рака на Смиљковско езеро како знак за почит.

Кога имаше акција за подигање на свеста во однос на проблемите со протестите кои беа заради апсењето со џихадски знамиња, тие се смееја и уште со сета сила навредуваа “трутови“, “гебелсоиди“ “вмровски платеници, сељаци“ и итн.

Овие луѓе се се она што е труло во општеството (на страна политика).

Овие луѓе се од најновиот вид на космополити: ГИ САКААТ СИТЕ ДРЖАВИ ОСВЕН СВОЈАТА.

Ете така.
Фала, многу, пријатно...

Не можам да ги трпам, пример јас сакам да ја ебам таа ми зборува тешки филозофии, кога дојдоа на ред масоните да се дискутираат станав си заминав без објаснување :icon_lol:.

Изиграваат хуманитарци а се клошари, да ги прашаш зошто го прават ова нема да знаат да ти одговорат, ова е чиста навреда. Чим видиш вакви пукај ги.

http://republika.mk/?p=56388

Ме испровоцира овој настан. Не знам што им е фората, али се почесто се дешаваат вакви работи, каде што речиси истата група на луѓе, прават некои акции кои глобални, а речиси ги нема да се замараат со проблеми во нашата држава.

Едноставно, прават работи кои се глобално популарни а кога го има буквално истиот проблем во државава - ги нема никаде. Ваљда зашто не е доволно хип, или што и да е. Лесно им е да прават вакви трчања, а кога ќе се соочат со проблем во државата, се плашат да излезат зашто имаат противник, некој што буквално е тука.

Лесно е секој да се бориш со марш во Скопје против убивање на китовите на Фокландските острови, ама малце е потешко да се бориш против кучешки битки во Сарај.

Значи не велам дека треба да прекинат да си имаат кауза, но едноставно да сменат нешто. Биди си глобален со идеите али тие идеи фокусирај ги на домашни проблеми.

Што имате мислење за ова?
Треба да трчаат за трансплантација на мозок, не за Бостон.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom