ХИПИЦИ ...make love not war...

• Креатор на темата Креатор на темата streets_of_dublin
  • Време на започнување Време на започнување
Тончи ти фали можеби дрога, дрога, алкохол, дрога, дрога за хипик.. Ама пак може да се стајш во категорија на нови хипици :)

Со дрога се станува мртов хипик, или уништен/поништен хипик.

Доволно е што ме труе рафинеријата.
Е сеа ми текна друг момент, борба за зачувување на природата. Нешто каде што јас не сум толку многу активен колку што би можел да бидам.

Абе добро ама ти кажувам најона хипик хипик што е :pipi:

Со дрога се станува мртов хипик, или уништен/поништен хипик.

Доволно е што ме труе рафинеријата.
Е сеа ми текна друг момент, борба за зачувување на природата. Нешто каде што јас не сум толку многу активен колку што би можел да бидам.
ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ!

Иначе и случај да не знаете... има и агресивни хипици... ја знам 1 машко и 1 женско такви х) А и уше нешо... ова е прашање...

Знаете ли зашо они мејк лав а не вор?

Зашо кондомите се поефтини од калашот... :)

pa spored mene hipicite momentalno ne postojat i tie sto se deklariraar kako hipici se nekoja bleda kopija na togasnite koi se dignale na noga protiv vojnata vo Vietnam i vodele ljubv a ne vojna baram taka velat no kade se onie prestrelki do smrt megu hipicite i masovnite politicki tepacki od nivna stranana aj videte ja drugata.tie branele necii interesi no ne svoite , no nekoj gi nateral na taa propaganda ova go znam od sigurni izvori i hipicite bili miroljubivi? pa denes ili se mrti ili imaat mnogu problemi no ne se hipici
бравос.. и јас сакав истото да го казам само ме мрзесе да смислувам убаво :tapp: само шо за да воделе љубов требало прво да се избањаат :pos2: НЕ СЕ БАЊАМ НЕ СЕ БРИЧАМ НА ХИПИК ДА ЛИЧАМ!!!бај д веј извинете ме мрзи да ги писувам ж и ш :icon_lol:

Ja ne sum golem hipik ali postuem... :D

ne si se zamaram so niso... svetot se dvizi po volja na sistemot... se e isplanirano... i zatoa ne se zamaam so nisto... FREE MIND... :D

Nema misla ... SVEMIR :d

LJUBOV... LJUBOV... LJUBOV... I PRIJATELSTVO

pozz

Ви текнуе на Саут Парк?
Тие имаат неколку добри епизоди со хипици.
Не би сакал сега да го цитирам Картман од Саут Парк, но, затоа пак во наредна можност ќе ја ставам сликата со мојот ланец. :lol:

They are not people! They're hippies! :)

Ми се свиѓа начинот на размислување и идеологијата на хипиците, но никогаш не сум имала желба да станам дел од нив. Шаренилото, музиката, ставовите, тревата... сето тоа е океј, но не е мој стил.

Нема зошто да ги поддржувам или да не ги поддржувам, тие постојат како движење толку долго и низ историјата останале запаметени. Дури и уште ми е жал што Џенис Џоплин умре :(

Кај нас ретко може да се сретнат хипици. Гледам дека кај поновите генерации се појавува некое слично движење како она на хипиците, но ја тоа го гледам како wanna be хипицизам. Тоа време поминало (иако сеуште стојам на тоа дека треба да се живее филм кој го сакаме независно од времето во кое живееме) ама и да сакаш денес неможеш да бидеш хипик во вистинска смисла на зборот.

Koga bev mala, zivoten son mi bese da bidam hipik, da patuvam niz svetot so prikolica, da nosam cveke vo kosa...... Ama porasnav. Sea znam deka vo Makedonija e nevozmozno da bides hipik. Koga vikam hipik, mislam na vistinski dobar hipik. Ne samo na 4ovek so dolga kosa i so dzoint vo ustata, tuku 4ovek sto ima svoi ideali, za koi se bori, 4ovek sto sekogas zastanuva zad svoite ubeduvanja, a ne na nekoi neizbanjati pozeri so se zanesuvaat deka se hipici. Kaj nas e re4isi nevozmozno da si hipik..... Ne za drugo, neame kvalitetna trava :)
p.s. ke pisam pak poposle, sea se brzam

Кој ти рекол така? :)

Ахах...испадна марихуаната башка ЛСД-то сеуште не беше правно регулирано па даде основ за дечурлана кои се какаат у гаќи кога треба да извршат некоја ОБВРСКА!!!

Биле против војна...хаха па бегале од држава во држава,а башка од такви џаболебари се уништува единството.

Сакаат права а неќат Обврски.

Џаболебари,сепак добро е што денес ги нема или поточно кажано излегоа на виделина...се беше за...ДРОГАТА А и Времето им Одговараше-денеска затоа ги нема а ако некој мисли дека они можат да ја искоренат војната како општествена појава ЈАКО се лаже.

А за антивар протести видете пред нападот во Ирак колку излегоа да протестираат НИЗ ЦЕЛ СВЕТ и ќерата абе...немаше Хипици.

Хипици имало и ќе има.
Еве класичен пример за хипик е КАНГО. Хипик е и мојот колега од шумски факс, Ѕвонко. Актерката и ди-џејка Bapsy.
Имам уште неколку, ама не ми паѓаат на памет.

Јас... што знам... кога бев во војска бев меѓу најдобрите војници во батаљонот, што значи дека не сум хипик, ама и главниот лик во Коса замина за Виетнам, иако хипиците го асимилираа.
Тука во вода паѓа и патувањето аутостоп низ Македонија додека траеше војната, и тоа што имам многу љубов за луѓето, и тоа што слушам псај транс (нео-хипи музика), и тоа што често патувам со воз само за да посетам фини места и фини луѓе.

Ае баталете стереотипи од америчките филмови од 70тите.

Тоа со дроги-баба-роги... ЛСД-то било во развојна фаза, никој не им кажал на младите во САД дека има штетни последици од истото.

Да бидеш хипик исто така значи да ја сакаш природата, да се храниш здраво со се она што природата го нуди (колку може помалку вештачки ароми и адитиви).

Да се биде хипик не е пљукни-залепи, ама повеќето го сфаќаат тоа здраво за готово. И за жал, гоолема жал, најголем дел од луѓето имаат предрасуди кон хипиците.

Хипици... абе земајте да поработите нешто бе! - ова се однесува за младичите кои се у филм и мават трава мислејќи дека се кул... јее јас сум хипииик!

Abe a vie so se zamarate be... koj sto saka ke bide !!!

nema ko vas da bide obicen glup pesimist koj zivee samo za kesh, bez ljubov.. bez prijateli itn !!!!!

MAKE LOVE NOT WAR!!!

...Interesno e na temava sto site so slobodni mislenje si se iskazuvaat deka hipicite si se ok,a onie sto se na pr. punkeri zaradi toa sto nekoj punker napravil pesna "I hate hippies"ili kako i da bese pesnata, si kazuva loso za hipicite,ne zatoasto toj znae okolu nivnata kultura pa zatoa gi mrazi tuku zatoasto punkerite gi mrazele...Primer za niv deka se mnogu miroljubivi e woodstock 69,na edno mesto za tri dena od pola milion lugje umrel samo eden covek i toa zatoasto nekoj lokalen farmer(sto ne e hipik) go pregazil so traktor.Jas mislam denes da ima nekoj nastan na koj bi se sobrale pola milion lugje za tri dena ke nastanat bezbroj tepacki,a mozebi i ubistva.

Jaс мислам дека сум требала да се родам у времето на хипиците. Ме пратија на погрешно место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom